And the Oscar Goes To...

Bu gece Oscar'lar sahiplerini bulacak.

Eylül Kübra Uzun Eylül Kübra Uzun

Akademi’nin birkaç gün önce Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda ödülü alacakların tahmini listesi açıklanmıştı, ancak hızlı bir şekilde bu tweet silindi. Dolayısı ile Akademi’de bence durumlar karışık… O listeye bağlı kalmaları bir dert, değiştirmeleri başka…

Bu sene ödülü kesin alacak dediklerim var, ancak arada kaldıklarım da olmadı değil…

And the Oscar Goes To... - Resim: 1

Kesin gözü ile baktıklarım…

-En iyi makyaj ve saç tasarımında Bombshell

-En iyi kostüm tasarımı Little Women

-En iyi müzik Joker

-En iyi şarkı Rocketman/ Thank You For All Your Loving

-En iyi sinematografi 1917

-En iyi uyarlama senaryoda Jojo Rabbit diyorum, Little Women da ikinci ihtimal olarak bir sürpriz yapabilir. Yine de bence Jojo Rabbit alacak diye düşünüyorum.

-Yabancı dilde en iyi film Parasite

-En iyi yardımcı kadın oyuncu Laura Dern, bir ihtimal Florence Pugh sürpriz yapabilir. Performansı gerçekten çok iyiydi. Ama bence ödülü Laura Dern alır.

-En iyi yardımcı erkek oyuncu Brad Pitt

-En iyi kadın oyuncu Renee Zellweger

-En iyi erkek oyuncu Joaquin Phoenix

Ve arada kaldıklarım…

-En iyi kurguda Parasite ve Joker yarışacak bence... İkisi de bana göre bu ödülü sonuna kadar hak ediyor.

-En iyi özgün senaryoda Parasite ve Once Upon a Time in Hollywood arasında kaldım. Parasite gerçekten iyi bir senaryoya sahip... Tarantino ise yaşanmış bir olayı anlatır gibi başlıyor ancak bir anda tarihi değiştiriyor. Bu seçimi çok sevdiğimi söyleyebilirim. O nedenle hangisi alırsa alsın bence hak etmiş olacak.

-En iyi yönetmende Bong Joon-Ho ve Sam Mendes arasında gidip geliyorum. Sam Mendes alacak gibi görünüyor, ancak benim kişisel tercihim Bong Joon-Ho’dan yana diyebilirim.

-En iyi filmde Parasite ve 1917 başı çekiyor. Emmy Ödülü’nü alan Once Upon a Time in Hollywood bu yarışta bence biraz geride görünüyor. Akademi geçen sene Roma filminde olduğu gibi bir seçim yaparsa 1917 alır, Parasite de Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü’nü alır. Ancak geçen senenin tekrarı olmasını istemezlerse de Parasite ile bir sürpriz yapabilirler. Yine benim kişisel olarak favorim Parasite