Dilimden Düşmeyen Şarkılar: Daniska ve Hüzün Makamı

Susmuyor inan içimde hüzün makamı hep şarkılar..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Zaman zaman dilime düşen şarkılarım var benim. Bu aralar hem aklımdan çıkmayan hem de dilimden düşmeyen şarkının adı Hüzün makamı. 

'Hüzün Makamı’ ilk kez 2017 yılında çıktı karşımıza. Sonra tekrar 2019 yılında Daniska'nın ilk olan 'Mış Gibi' isimli albümüyle tekrar kesişti yollarımız. 

Bazı şarkılar vardır, benden başka kimse bilmesin ve dinlemesin istiyorum kurduğum duygusal bağdan dolayı. Hüzün Makamı da öyle bir şarkı benim için. Ara ara uğradığım ve ruhumu dinlendirdiğim şarkıların başında geliyor. Dinlerken bana hissettirdiklerini başkaları da hissettsin istemiyorum. Bir çeşit sahiplenme belki de ufak bir kıskançlık. 

Gökhan Tümkaya'nın dinlendiren naif yorumuyla bütünleşen şarkının sözleri de kendisine ait. Hem yazmış hem hissetmiş hem de söylemiş.

Bir şarkının duygusunu ve enerjini ne kadar taşıyabilirse bir sanatçı, o kadar taşımış Gökhan Tümkaya. İnsanın elinden sımsıkı tutan bir şarkı. Hani bazen en çok gitmek istediğimiz bir yer vardır ya, aslında gitmekten en çok korktuğumuz yerdir aynı zamanda. İşte Hüzün Makamı insanı en çok korktuğu ama gitmek için can attığı o yere götürüyor. Belki de o kişiye.

Pasaj/Garaj müzik etiketi taşıyan şarkıyı dinlerken, hem 'Mış gibi' albümün tamamını, hem de diğer Daniska şarkılarına da uğrayın derim. Sonbaharın kapımızı çaldığı bu günlerde, Daniska şarkılarıyla, kalbimizin sesine doğru yolculuk yapmak bizlere iyi gelecek. 

'Ay bize küsmüş soluğu yok yıldızlarda, ben yoruldum sana çıkmaz yolculuklarda bir göğe baktım yüzünü gördüm, sen rahat uyu güneşi toprağa gömdüm' diyor Daniska..