Sonbaharı müjdeleyen haftanın en güzel şarkıları

Geçtiğimiz hafta sonbahar kokan birbirinden güzel şarkılar çıktı. Ben de en çok beğendiklerimi sizler için derledim.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Can Ozan - Ağlama ben ağlarım

Can Ozan eylül ayına veda ederken, sonbaharı alternatif rock tarzıyla harmanladığı 'Ağlama ben ağlarım' isimli yeni şarkısıyla karşıladı. 

Can Ozan'ın bu kimliğini çok seviyorum. Alternatif tarzını, duygusal yoğunluğuyla çok güzel birleştiriyor. 'Ağlama ben ağlarım' sonbaharın gri havalarına çok yakışan bir şarkı olmuş. Gitmek istemediğimiz ama gitmekten vazgeçemediğimiz yerlere yolculuk yaparken yakalayabilirsiniz kendinizi.

Bazı şarkılar dinlenilir, bazı şarkılar yaşanır. Ağlama ben ağlarım yaşanması gereken bir şarkı. Kendinizi duygusuna gönül rahatlıyla emanet edebilirsiniz. 

Kahraman Deniz - Yangının adı

Kahraman Deniz kalemini en çok beğendiğim isimlerden biri. Benzer ve tanıdık duygulara ortakmışız gibi hissettiriyor. 'Yangının adı' insanın kendine itiraf edemediği duygulara dokunurmuşçasına bir etki yaratıyor sanki. İnsanın elinden tutan ve düştüğü yerden kaldıran şarkıların sahibi Kahraman Deniz. Dokunduğu duyguların yoğunluğuyla baş etmekte zorlanabiliyor insan. 

Sözü ve müziği kendisine ait olan 'Yangının adı', sonbaharla başlayan ve kış'a uzanan yolculuğumuzun en yakın yoldaşı olacağından şüphem yok. 

Çağan Şengül - Bana artık şarkı yazdırma

Çağan Şengül 2023 yılının en başarılı ve en yükselen isimlerin başında geliyor. Hem Yangın albümüyle, hem de tekli çalışmalarıyla, yıl boyunca duygusal şarkı ihtiyaçımızı karşıladı diyebiliriz. 'Bana artık şarkı yazdırma', 2023 yılının özeti tadında bir şarkı olmuş bence. 

Duygusu yoğun, sözleri keskin, dinlerken insanın içinde bir yerleri sızlatıyor. Çağan Şengül şarkıları duygu yoğunluğunun yanı sıra, hep bir gerçeklik barındırıyor içinde. Yaşanmamış ama yaşanması mümkün hikayeler anlatıyor sanki. İnsanın kendisinden ve duygularından kaçması zorlaşıyor ve bir yerde pes edip, teslim olmaktan başka çare bırakmıyor. Sığınmak istediğiniz bir limana ihtiyacınız varsa eğer, doğru yerdesiniz. 

 

Cihan Mürtezaoğlu - Bir canım

Cihan Mürtezaoğlu yine naif yorumuyla, kalbimize ufak ufak dokunduğu bir şarkıyla çıktı karşımıza. 'Bir canım' şarkısının sadeliğini çok sevdim. Tatlı tatlı avuç içine alan bir şarkı olmuş. Dinlerken şarkının içindeki minik synth dokunuşlarına teslim olurken yakaladım kendimi gözlerim kapalı. 

Söz, beste ve düzenlemeye imza atan Cihan Mürtezaoğlu'nun, çıktığı yolculuklara, bizleride misafir etmesininin yanı sıra, kalpten kalbe uzanan duyguları en şeffaf şekilde aktarabilen isimlerden biri. Şarkılarıyla ufak ufak duygularımıza sızmalarını çok seviyorum. 

Derin Mevzu - Dün 

Kapanışı Derin Mevzu'nun yeni 5 şarkılık EP'si 'Dün' ile yapmak istedim. Şarkıların hepsi birbirinden güzel ama favorim kesinlikle EP ile aynı isimi taşıyan 'Dün' oldu. Dinledikçe güzelleşen ve kalıplara sığmayan bir şarkı olmuş. 

Sözü Vedat Özkaya'ya ve müziği Vedat Özkaya ve İlkay Özboyar'a ait olan şarkının rock soundunun duygusal sözlerle birleşimini çok beğendim. Derin Mevzu'yu uzun zamandır gözüme kestirmiştim ama bu EP ile beni kazanmayı başardılar. Kaybolmadan, bulundukları yerden hep bir adım ileriyle gitmeyi başaran grubun, geleceğinin parlak olacağından hiç şüphem yok. 

Derin Mevzu şarkılarını sonbahar listelerinize eklemeyi unutmayın.