Ekonomi

$ DOLAR
32,44 -0,05 %
€ EURO
34,74 -0,23 %
BIST
9.916 198,85 %
ALTIN
2.436,26 0,03 %
İş Bankası 147 şirketini ayrı holding altında topluyor İş Bankası 147 şirketini ayrı holding altında topluyor Türkiye İş Bankası Grubu, bünyesinde yer alan iştiraklerini daha etkin yönetim amacıyla bankanın yüzde 100 sahipliğinde kurulacak yeni bir şirket altında toplayacağını duyurdu
Mehmet Şimşek'ten gençlere vergisiz telefon açıklaması: Hangi modelleri kapsıyor? Mehmet Şimşek'ten gençlere vergisiz telefon açıklaması: Hangi modelleri kapsıyor? AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında bulunan üniversite öğrencilerine 'vergisiz telefon’ çalışmasının ayrıntıları belli oldu.
iPhone en hızlı nasıl şarj edilir? iPhone en hızlı nasıl şarj edilir? İPhone'u sıfırdan yüzde 100'e şarj etmek dört saate kadar sürebilir. Pili bir buçuk saat içinde sıfırdan yüzde 90'a çıkaracak bir numara var.
Ali Sabancı 48 saatliğine uyutuldu, Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumu nasıl? Ali Sabancı 48 saatliğine uyutuldu, Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumu nasıl? Leros’ta geçirdikleri deniz kazasının ardından önce Bodrum’a, oradan da Nişantaşı’ndaki Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’ne getirilen Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı’nın tedavileri yoğun bakımda devam ediyor. Ali Sabancı'nın sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor.
Erdoğan’dan ‘tasarruf edin, emekliye verin’ talimatı! Emekliye ek zam için formüller ortaya çıktı Erdoğan’dan ‘tasarruf edin, emekliye verin’ talimatı! Emekliye ek zam için formüller ortaya çıktı Milyonlarca emekli Temmuz ayında enflasyon ve refah payı artışı almış ama bu oran yetersiz kalmıştı. Ancak OVP ve bütçe disiplini konusunda yol haritasının netleşmesi sonrası Emekli maaşı için iki bakanlık harekete geçti. 7500 TL olan en düşük emekli maaşı konusunda formüller aranırken, birkaç formül masada bulunuyor. Peki emekliye zam nasıl olacak? İşte detaylar...
Emekli aylığına seçim öncesi eşi benzeri görülmemiş zam yapılacak Emekli aylığına seçim öncesi eşi benzeri görülmemiş zam yapılacak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, hükûmetin yerel seçim öncesinde emekliye "eşi benzeri görüşmemiş bir zam vereceğini" savundu.
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın ölümden döndüğü kazanın ilk görüntüleri Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın ölümden döndüğü kazanın ilk görüntüleri İş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında zodyak botla seyir halindeyken kayalıklara çarptı. Kazada ağır yaralanan ve durumu ciddi olan Ali Sabancı tedavi için Türkiye'ye getirilirken, Yunan medyasının bölgeden servis ettiği haberlerde kaza sonrasında çekilen fotoğraflar ortaya çıktı.
İBB'den İstanbul'a yeni metro hattı; 5 ilçeden geçecek İBB'den İstanbul'a yeni metro hattı; 5 ilçeden geçecek İstanbul'a yeni metro hattı geliyor. 7 senedir yapımı devam eden Ataköy-İkitelli metro hattı 7 ay sonra açılıyor. Hattın hizmete girmesiyle Ataköy-İkitelli arası 21,5 dakika sürecek.
Faiz yüzde 19 olunca Naci Ağbal'a operasyoncu diyen Yeni Şafak yüzde 25'e sessiz kaldı Faiz yüzde 19 olunca Naci Ağbal'a operasyoncu diyen Yeni Şafak yüzde 25'e sessiz kaldı Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı 2,5 yıl önce yapılan faiz artışı üzerinden, “Bu operasyonu kim adına çektiniz?” manşetiyle hedef alan Yeni Şafak gazetesi, dünkü faiz artışını görmezden geldi.
Merkez Bankası'ndan rekor faiz artışı: Faiz Yüzde 25 oldu Merkez Bankası'ndan rekor faiz artışı: Faiz Yüzde 25 oldu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz kararını açıkladı.
Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Tüm gözler o saate çevrildi Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Tüm gözler o saate çevrildi Merkez Bankası faiz kararı Ağustos 2023 için nefesler tutuldu. Yeni ekonomi yönetimi ile yüzde 8,50 seviyesinde olan faizler, son TCMB faiz toplantısı ardından yüzde 17,5'e yükseltilmişti. Altın ve para piyasalarında da etkili olan politika faizi için bugün gözler bir kez daha bankaya çevrildi. Beklenti ise net. Peki, 2023 Ağustos Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta, ne olur? İşte haberin detayları…
Borsa'da işlem yapması yasaklanan Aref'in oynadığı 15 hisse senedi ortaya çıktı Borsa'da işlem yapması yasaklanan Aref'in oynadığı 15 hisse senedi ortaya çıktı Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hakkında tedbir ve işlem yasağı getirilen illüzyonist Aref Ghafouri'nin portföyündeki hisseler Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı. Aref'in 15 hissede payı olduğu ortaya çıktı.
Gezi olaylarının en yakın tanığıydı: Taksim Gezi Pastanesi kapandı Gezi olaylarının en yakın tanığıydı: Taksim Gezi Pastanesi kapandı İstiklal Caddesi’ni İstiklal Caddesi yapan dükkanlar birer birer yok oluyor. Son olarak Taksim Meydanı’nda 26 yıldır faaliyet gösteren Gezi Pastanesi de kapanma kararı aldı.
Doğuş Otomotiv ilk altı ayda 9 Milyar TL kar etti: DOAS Hisse başına 10,22 TL temettü verecek Doğuş Otomotiv ilk altı ayda 9 Milyar TL kar etti: DOAS Hisse başına 10,22 TL temettü verecek Doğuş Otomotiv (DOAS), 2023'ün ikinci çeyreğinde 5,1 milyar lira, ilk altı ayında ise 9 milyar 34 milyon lira net kâr açıkladı.
Yılmaz Özdil'den olay paylaşım: İyi ki Tayyip Erdoğan var yoksa Tayyip Erdoğan mahvedecek memleketi Yılmaz Özdil'den olay paylaşım: İyi ki Tayyip Erdoğan var yoksa Tayyip Erdoğan mahvedecek memleketi Gazeteci Yılmaz Özdil, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın emeklilere zam konusunda yaptığı "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" açıklamasını, ironik bir dille eleştirdi.
Ünlü ABD Bankası Dolar kuru tahminini 32 liraya çıkardı Ünlü ABD Bankası Dolar kuru tahminini 32 liraya çıkardı ABD Bankası Citi, dolar/TL ve Merkez Bankası (TCMB) faizleri ile ilgili bir bilgi notu yayınladı.
Mehmet Şimşek AVM'de tek başına kumpir yedi, pahalı fiyatlarla tanıştı Mehmet Şimşek AVM'de tek başına kumpir yedi, pahalı fiyatlarla tanıştı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hafta sonu bir alışveriş merkezinde kumpir siparişi verirken görüntülendi.