Ekonomi

$ DOLAR
32,52 0,03 %
€ EURO
34,94 -0,03 %
BIST
9.717 -5,32 %
ALTIN
2.440,41 4,18 %
Vatandaşa vergi üstüne vergi, BAE'ye Erdoğan'dan sıfır vergi kıyağı Vatandaşa vergi üstüne vergi, BAE'ye Erdoğan'dan sıfır vergi kıyağı Sıcak para arayışında sık sık kapısı çalınan Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) vergi kıyağı geldi. Yurttaşa art arda gelen vergi zamlarının ardından BAE menşeli binlerce ürünün ithalatının vergisinde değişikliğe gidildi. Birçok üründe vergi sıfırlandı.
Benzine 4 ay sonra indirim geliyor: 1 lira bile değil Benzine 4 ay sonra indirim geliyor: 1 lira bile değil Akaryakıt fiyatları için bu gece yarısı itibarıyla indirim gerçekleşeceği öğrenildi. İndirim benzin litre fiyatları için yapılacak. İşte 31 Ağustos 2023 Perşembe il il benzin ve motorin fiyatları...
İktidarın tek derdi alkol mü? Yeni Rakı ve viski çeşitlerine insafsız bir zam daha İktidarın tek derdi alkol mü? Yeni Rakı ve viski çeşitlerine insafsız bir zam daha Mey Diageo grubu içkilere yüzde 3.5 maliyet zammı geldi. Yeni fiyat tarifesine göre, 35’lik rakı 295 liraya, 50’lik rakı 400 liraya, 70’lik rakı 529 liraya yükseldi.
Yatırım fonu nedir ve nasıl alınır? Yatırım fonu nedir ve nasıl alınır? Son yıllarda ekonomistlere göre yatırımcıların farklı finansal araçlara olan ilgisi, sermaye piyasalarının gelişimini de olumlu etkiliyor. Onlardan bir tanesi de yatırım fonu.
Borsada hisse nasıl alınır? Hisse alım-satım ile ilgili merak edilenler Borsada hisse nasıl alınır? Hisse alım-satım ile ilgili merak edilenler Birçok yatırımcı adayı tarafından merak konusu olan hisse senetlerindeki kazançlar ve borsadaki yükseliş gündem konusu oluyor.
Türkiye'yi Yıldız Tilbe yönetsin: İşçi ve memur maaşı 200 Bin TL, emekli maaşı 150 Bin TL olsun Türkiye'yi Yıldız Tilbe yönetsin: İşçi ve memur maaşı 200 Bin TL, emekli maaşı 150 Bin TL olsun Şarkıları ve danslarıyla gündemden düşmeyen şarkıcı Yıldız Tilbe, sıra dışı bir açıklamaya imza attı. Konser sonrası yaptığı paylaşımda, bazı ekonomik taleplerini sıraladı.
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı çiftini korkunç kazada çocukları mı kurtardı? Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı çiftini korkunç kazada çocukları mı kurtardı? Yunanistan'da zodyak botla kaza geçiren Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın tedavileri devam ediyor. Son olarak Sabancı çiftinin geçirdiği kazayla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya çıktı.
Ek MTV'de gözler Anayasa Mahkemesi'nde: İptal edilebilir mi? Ek MTV'de gözler Anayasa Mahkemesi'nde: İptal edilebilir mi? Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 2023 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ek ödemesinin ilk taksiti için son gün, 31 Ağustos. İkinci taksitin ise kasımda ödenmesi gerekecek. Gözler Anayasa Mahkemesi’ndeki (AYM) ek MTV’nin iptali için CHP tarafından açılan davaya çevrildi.
iPhone 14 ve iPhone 15'in teknik özellikleri arasında hangi farklar var? iPhone 14 ve iPhone 15'in teknik özellikleri arasında hangi farklar var? Apple'ın iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Plus ve iPhone 15 modellerini bir aydan kısa bir süre içinde tanıtması bekleniyor.
Merkez Bankası'ndan bankalara son dakika KKM talimatı Merkez Bankası'ndan bankalara son dakika KKM talimatı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 20 Ağustos'ta Kur Korumalı Hesaplara İlişkin Basın Duyurusu ile kamuoyuyla paylaştığı düzenlemelere ilişkin uygulama talimatını bankalara gönderdi.
Seren Serengil: Köpeklerden korkan insanların tedavi edilmeleri daha doğru Seren Serengil: Köpeklerden korkan insanların tedavi edilmeleri daha doğru Ünlü sunucu Seren Serengil, hayvanlarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.
Emekli maaşlarına zam için öne çıkan 3 formül Emekli maaşlarına zam için öne çıkan 3 formül Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşların zam için çalışmaların yapıldığını açıklamasıyla kulisler de hareketlendi.
Faiz kararıyla vurgun iddiası: Merkez Bankası 1 Milyar Dolar mı sattı? Faiz kararıyla vurgun iddiası: Merkez Bankası 1 Milyar Dolar mı sattı? Merkez Bankası'nın sürpriz oranda faiz artışı piyasaları şaşırttı. CHP'li Özgür Karabat, Merkez Bankası'nın faiz artışı sonra 1 milyar dolar satış yaptığı ifade etti. Faiz artışından kur vurgunu yapıldığı belirten Karabat, "Dolar kuru 25,18 TL'ye kadar çekildi ve 1 gün içinde 26,20 TL'ye geldi... Göreceksiniz, dolar kuru kısa sürede yeniden 27 TL'nin üzerine çıkacak" dedi.
ebebek halka arz tarihleri belli oldu: EBEBK hisseleri için talep toplama tarihleri ebebek halka arz tarihleri belli oldu: EBEBK hisseleri için talep toplama tarihleri ebebek'in halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu. Anne-bebek ürünleri perakende satış pazarında faaliyet gösteren ebebek Mağazcılık'ın hisseleri 46,50 liradan halka arz edilecek.
İstanbul Kırmızısı ucuza gitti: Tarihi Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 Milyona kime satıldı? İstanbul Kırmızısı ucuza gitti: Tarihi Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 Milyona kime satıldı? 25 Milyon Dolar değer biçilen Kanlıca’daki yalı, Boğaziçi’nin önde gelen emlakçılarından Bosforce tarafından 17,5 milyon dolara satışa çıkartılmıştı. Ancak sadece 7,5 Milyon dolara el değiştirdi.
Sabancı çiftini hastanede ziyaret eden Güler Sabancı'dan açıklama Sabancı çiftini hastanede ziyaret eden Güler Sabancı'dan açıklama Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, evlilik yıl dönümlerini kutlamak için gittikleri Yunanistan’da geçirdikleri bot kazasında yaralandı. Sabancı ailesinden Güler Sabancı, ziyaret sonrası hastaneden ayrılacağı esnada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İş Bankası 147 şirketini ayrı holding altında topluyor İş Bankası 147 şirketini ayrı holding altında topluyor Türkiye İş Bankası Grubu, bünyesinde yer alan iştiraklerini daha etkin yönetim amacıyla bankanın yüzde 100 sahipliğinde kurulacak yeni bir şirket altında toplayacağını duyurdu