Abone Ol

Mehmet Şimşek AVM'de tek başına kumpir yedi, pahalı fiyatlarla tanıştı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hafta sonu bir alışveriş merkezinde kumpir siparişi verirken görüntülendi.

Mehmet Şimşek AVM'de tek başına kumpir yedi, pahalı fiyatlarla tanıştı

Ankara’daki Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde sade bir vatandaş gibi yemek yemeyi tercih eden Mehmet Şimşek bir fast food restoranından sipariş verdikten sonra hazırlanmasını bekledi.

Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturmasından sonra ilk kez sivil bir şekilde görüntülendi. Hafta sonunu Ankara’da alışveriş merkezinde kumpir yiyerek geçirdi.

MEHMET ŞİMŞEK KUMPİR YEMEYE GELDİ

Koruma polisi ile birlikte AVM’ye gelen Mehmet Şimşek, en üst katta bulunan yemek katına çıktı ve çeşitli menüleri olan lokantalara göz atıp kumpir yapan bir restoranda karar kıldı.

SIRA BEKLEDİ,YEMEĞİNİ YİYİP AYRILDI

Siparişi veren Mehmet Şimşek boş bir masaya oturup yemeğinin hazırlanmasını bekledi. Siparişi yiyen Şimşek, alışveriş merkezinden de aynı şekilde ayrıldı.

GIDA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ MENÜYE DE YANSIDI

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlamasından sonra ve öncesinde devam eden zamlar peş peşe devam etti. Özellikle devreye alınan vergi ve zamlar, gıda fiyatlarında artışa neden olurken bu durum menüye de yansımıştı.

Mehmet Şimşek 3 Haziran'da bakanlık koltuğuna oturduğunda 80 lira olan karışık kumpirin fiyatı içindeki malzemeye göre değişim gösterse de artık 155 liradan başlayıp 175 liraya kadar çıkıyor.

Şimşek'in tercih ettiği restoranda daha önce 60 lira olan en ucuz sade kumpirin fiyatı vergi artışları ve yükselen enflasyonun etkisiyle 102 liraya yükseldi.