Ekonomi

$ DOLAR
32,46 -0,03 %
€ EURO
34,79 -0,18 %
BIST
9.916 198,85 %
ALTIN
2.441,90 5,68 %
Emekli maaş zamlarında konuşulan rakamlar netleşiyor Emekli maaş zamlarında konuşulan rakamlar netleşiyor Orta Vadeli Program'da yer alan enflasyon tahminleri memur ve emeklilerin maaş zammı için beklentileri değiştirdi. Meclis'te yapılacak düzenlemeyle enflasyonun üzerine ek olarak bir iyileştirme yapılacak. 7 bin 900 lira olan emekli aylığının 10 bin 883 liraya yükselmesi bekleniyor.
Diyanet'ten, "FETÖ'cü yöneticiniz var" diyen AKP'li Külünk hakkında suç duyurusu Diyanet'ten, "FETÖ'cü yöneticiniz var" diyen AKP'li Külünk hakkında suç duyurusu Diyanet, Başkan Ali Erbaş'a yönelik "FETÖ" ve "PKK" iddialarında bulunan AKP MKYK üyesi Metin Külünk hakkında hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.
JP Morgan'a göre Merkez Bankası faizi yüzde 35'e yükseltecek JP Morgan'a göre Merkez Bankası faizi yüzde 35'e yükseltecek JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) eylül ve ekimdeki faiz artırım beklentisini 250'şer baz puandan 500'er baz puana çıkardı.
Mehmet Şimşek'ten memur ve emekliye şok: Maaş zamları artık hedeflenen enflasyona göre yapılacak Mehmet Şimşek'ten memur ve emekliye şok: Maaş zamları artık hedeflenen enflasyona göre yapılacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak. Ama çalışanlar, hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek." dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Plan (OVP) kapsamında yerli ve yabancı ajansların temsilcileriyle bir araya geldi.
Katarlı şirkete kira ödeyen TRT'nin Ulus'taki Milyar Dolarlık arazisi satışa çıkıyor Katarlı şirkete kira ödeyen TRT'nin Ulus'taki Milyar Dolarlık arazisi satışa çıkıyor Gazeteci Fatih Altaylı, TRT'nin deprem riski nedeniyle tahliye edilen Ulus'taki boğaz manzaralı arazisinin satışa hazırlandığını aktardı. Altaylı kendi internet sitesindeki köşesinde, "Epey önce burada yazdım. “TRT’nin Ulus’taki boğaza nazır dev arazisini bu iktidar satar” diye. Yazım pek itibar görmediği gibi, iktidar yanlılarının da eleştirilerine hedef oldum. Gel zaman git zaman haklılığım ortaya çıkmaya başladı." dedi.
İşte hükümetin dolar ve enflasyon tahmini! İşte hükümetin dolar ve enflasyon tahmini! Türkiye ekonomisinin 2024-2026 dönemine ilişkin 3 yıllık yol haritasını kapsayan Orta Vadeli Program açıklandı. Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı programda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65, dolar tahmini ise 23 lira 88 kuruş oldu.
Biraya büyük zam: Artık Bira fiyatı 2 ayda bir artacak Biraya büyük zam: Artık Bira fiyatı 2 ayda bir artacak Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sigara fiyatlarına yapılan zam sonrası bir zammın da biraya geleceğini açıkladı.
Emekliye ek zam ve memur maaşları zammı Ocak 2024’e kaldı Emekliye ek zam ve memur maaşları zammı Ocak 2024’e kaldı Ağustos ayı enflasyon verisi sonrası emekli maaşı ve memur maaşları için 2 aylık zam oranı netleşti. 2024 Ocak zammı için veriler gelmeye devam ederken emekliye ek zam düzenlemesinde gözler Ekim ayına çevrilmişti. Ancak iddialara göre emekliye ara zam düzenlemesinin yılbaşından önce olmasının ‘zor göründüğü’ belirtildi. İşte en yeni hesap ile meslek meslek en düşük emekli ve memur maaşları tabloları…
Fatih Altaylı'dan  Ebrar'ı Hedef Alan Melih Gökçek'e Tokat Gibi Jelibon Yanıtı Fatih Altaylı'dan Ebrar'ı Hedef Alan Melih Gökçek'e Tokat Gibi Jelibon Yanıtı Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tarihi şampiyonluk sonrası milli voleybolcu Ebrar Karakurt'u hedef gösteren paylaşımıyla gündem yarattı. Tepkilerin odağı haline gelen Gökçek'in paylaşımı sonrası Gazeteci Fatih Altaylı sessiz kalmadı. Altaylı'nın 'jelibonlu' paylaşımı dikkat çekti.
Oto'da listeler güncellendi fiyatlar değişmedi Oto'da listeler güncellendi fiyatlar değişmedi Kurda da yaşanan sert yükselişler yerini yatay seyre bıraktı. Fiyatlar çok oynamadı. Her aybaşında değişen fiyatlar eylül ayında ağustos listeleriyle devam etti.
iPhone 15'in fiyat listesi sızdırıldı iPhone 15'in fiyat listesi sızdırıldı Apple'ın iPhone 15 modelini tanıtmasına sadece sayılı günler kaldı. Merakla beklenen iPhone 15'in tanıtımı dünyayla eş zamanlı 12 Eylül'de Türkiye saati ile saat 20.00’da gerçekleştirilecek.
JP Morgan'a göre Türkiye'de enflasyon yüzde 73, faiz yüzde 45'e yükselecek JP Morgan'a göre Türkiye'de enflasyon yüzde 73, faiz yüzde 45'e yükselecek ABD merkezli bankacılık devi JP Morgan, Türkiye'de enflasyonun 2024 mayıs ayında yüzde 73 ile zirve yapmasını beklediklerini bildirirken; 2024 için politika faizi beklentisini yüzde 45'e çıkardı.
Ebebek Mağazcılık'ın halka arzına 3,8 milyon yatırımcı katıldı Ebebek Mağazcılık'ın halka arzına 3,8 milyon yatırımcı katıldı Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun verilerine göre Ebebek'in halka arzına 3 milyon 803 bin 496 bireysel yatırımcı katıldı. Ayrıca 1107 grup çalışanı, 208 yurt içi kurumsal ve 24 yurt dışı kurumsal yatırımcının halka arza katılmasıyla toplam katılım, 3 milyon 804 bini geçti.
Emekliye ara zam formülü ortaya çıktı! Kim, ne kadar alacak? Emekliye ara zam formülü ortaya çıktı! Kim, ne kadar alacak? Milyonlarca emekli Temmuz ayında enflasyon ve refah payı artışı aldı. Özellikle taban maaş alanlar açısından yeni bir çalışma gündeme geldi. Bu noktada birkaç formül masada bulunuyor.
Mehmet Şimşek Ebrar'a büyük ayıp etti: Birkaç Yobazı memnun etmek için... Mehmet Şimşek Ebrar'a büyük ayıp etti: Birkaç Yobazı memnun etmek için... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Sırbistan’ı son sette 3-2 yenerek Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı kutlamak için paylaştığı fotoğrafta AKP’ye yakın medya ve trollerin hedefindeki Ebrar Karakurt yer almadı. Bir kaç yobaz ve ırkçı faşist Yeni Akit gazetesini memnun etmek için Şimşek’in Milli gurur kaynağımız Ebrar'ı yok sayan bu tavrı tepki çekti.
Memur maaşı, emekli aylıklarına zam ve kira artış oranı belli oldu Memur maaşı, emekli aylıklarına zam ve kira artış oranı belli oldu TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon, ağustos ayında piyasa beklentilerini aşarak yüzde 58,94'e yükseldi
TÜİK'in ağustos ayı enflasyonu, ENAG'ı geçti; yıllık enflasyon yüzde 60'a yaklaştı TÜİK'in ağustos ayı enflasyonu, ENAG'ı geçti; yıllık enflasyon yüzde 60'a yaklaştı Aylık enflasyon, temmuzun ardından ağustos ayında da yüzde 9'u aştı