Ekonomi

$ DOLAR
32,37 0,05 %
€ EURO
34,95 -0,12 %
BIST
9.080 273,25 %
ALTIN
2.325,16 4,75 %
İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine zam! İşte yeni fiyatlar İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine zam! İşte yeni fiyatlar UKOME toplantısıyla birlikte İstanbul'da toplu ulaşıma gelen zam oranı belli oldu. Toplu taşıma araçları yüzde 51,52 zamlandı.
AKP'li eski başkan Küçük Çamlıca'daki arazisindeki ağaçları katletti AKP'li eski başkan Küçük Çamlıca'daki arazisindeki ağaçları katletti İstanbul Küçük Çamlıca Korusu'nun bitişiğinde, AKP'li eski Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın hisse sahibi olduğu doğal sit alanında kalan imarlı arsadaki ağaç tahribatı tepki çekti.
En düşük emekli maaşı için 10 bin TL ve seyyanen zam beklentisi... En düşük emekli maaşı için 10 bin TL ve seyyanen zam beklentisi... Emekli maaşlarına yeni düzenleme için beklentiler giderek artarken, kulislerde söz konusu düzenlemenin Ekim ayında Meclis'e geleceği konuşulmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yeniden değerlendirme yapacağız" mesajı sonrası milyonlar; seyyanen zam, prime göre maaş ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkarılmasını istiyor.
Soydan'dan Şimşek ve Erkan'ın yabancı yatırımcılarla toplantısının olumsuz geçtiğini yalanlayan İlet Soydan'dan Şimşek ve Erkan'ın yabancı yatırımcılarla toplantısının olumsuz geçtiğini yalanlayan İlet Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ekonomi gazetecisi Barış Soydan’ın, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katıldığı ve JP Morgan tarafından düzenlenen yatırımcı toplantısının olumsuz geçtiğine dair yazıyı yalanladı. Soydan ise Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ne “Kaynağınız ne?” şeklinde yanıt verdi.
Bitcoin hırsızı çift suçunu itiraf etti 4,5 milyar dolarlık vurgun Bitcoin hırsızı çift suçunu itiraf etti 4,5 milyar dolarlık vurgun Amerika’da bir karı koca, ülke tarihinin en büyük Bitcoin hırsızlığı vakalarından birinde suçlarını kabul etti. 2016 yılında yapılan soygunun bugünkü piyasa değeri 4,5 milyar dolara karşılık geliyor. Heather Morgan ve Ilya Lichtenstein geçen yıl New York’ta tutuklandı.
Pandemi cezalarının iadesi başladı: Başvurular nereye yapılacak? Pandemi cezalarının iadesi başladı: Başvurular nereye yapılacak? Kovid-19 salgın'da kesilen para cezalarının iadesi başladı. Ödenen cezalar, tahsilatı yapan idari birime 31 Aralık 2024 yılına kadar yapılacak başvurunun ardından iade edilecek. Toplam iade tutarı 309 milyon lirayı bulacak.
Alman Deutsche Bank dolar tahminini sert yükseltti: 32 TL Alman Deutsche Bank dolar tahminini sert yükseltti: 32 TL Ekonomistler lira tahminlerini daha kötümser yönde değiştiriyor. Enflasyon verisi sonrasında Alman Deutsche Bank, 2023 için dolar/TL tahminini sert yükseltti.
Mansur Yavaş açıkladı: Şartları uyan tüm emekliler sosyal yardıma başvurabilecek Mansur Yavaş açıkladı: Şartları uyan tüm emekliler sosyal yardıma başvurabilecek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şartları uyan tüm Ankaralı emekli vatandaşların sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyeye başvurabileceklerini duyurdu.
Ünlü İngiliz Bankası Dolar tahminini 30 TL'ye yükseltti Ünlü İngiliz Bankası Dolar tahminini 30 TL'ye yükseltti HSBC, 2023 yıl sonu dolar/TL beklentisini 27 seviyesinden 29 seviyesine çıkardı. Banka, 2024 yıl sonu için ise dolar/TL beklentisini 32 olarak belirledi.
Yobaz Akit yazarı bile isyan etti: Millet zamların hesabını Mart seçimlerinde AKP'ye soracak Yobaz Akit yazarı bile isyan etti: Millet zamların hesabını Mart seçimlerinde AKP'ye soracak Yeni Akit yazarı Ahmet Maranki, AKP'li yerel yönetimlerde bazı sorunların çözüme kavuşturulmadığını aktararak, "Millet bu ekonomik zamlardan sonra bir de gördüğü bu zulümlerin devamı halinde kurt bu kışıda geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Bu ayazın hesabını mart seçimlerinde mutlaka sorar, sormalıdır."
AKP yandaşı Akit TV'de dikkat çeken AKP eleştirisi: Milletin imanını çaldık AKP yandaşı Akit TV'de dikkat çeken AKP eleştirisi: Milletin imanını çaldık İlahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan, Akit TV'de yaptığı konuşmada faizin Türkiye'yi bataklığa sürüklediğini ifade ederek hükümeti uyardı. Demircan, "Cinayet işleyeceksiniz, cinayet."
Çalıştığı halde sigorta girişi olmayana emeklilik müjdesi Çalıştığı halde sigorta girişi olmayana emeklilik müjdesi Çalıştığı halde girişi olmayan, geç bildirilen binlerce kişi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasından yararlanabilmek için iş mahkemelerine başvurdu.
Hepsiburada 2023'ün ilk 6 ayındaki alışveriş trendlerini açıkladı: En çok satılan ürünler Hepsiburada 2023'ün ilk 6 ayındaki alışveriş trendlerini açıkladı: En çok satılan ürünler Türkiye'nin “En Çok Tavsiye Edilen E-Ticaret Sitesi” Hepsiburada, 2023 yılının ilk altı ayında platformu üzerinden yapılan alışverişleri inceleyerek tüketici eğilimlerini açıkladı. Verilere göre, 2023'ün ilk 6 ayında, en çok temel tüketim & gıda, dijital ürünler, sağlık ve güzellik, giyim, teknoloji ürünleri, küçük ev aletleri ve ev - yaşam kategorisinden alışveriş yapıldı. 
Koç Holding yılın ilk yarısında 24,9 milyar dolar gelir elde etti Koç Holding yılın ilk yarısında 24,9 milyar dolar gelir elde etti Koç Holding, 2023 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Konsolide bazda 24,9 milyar ABD Doları (USD) gelir elde eden Koç Holding, aynı dönemde 1,6 milyar USD kombine yatırım gerçekleştirdi. Böylece şirketin son 5 yıldaki yatırımları 10 milyar USD’ye ulaştı.
Geçen yıla göre Diyanet'in harcamalarında yüzde 99 artış Geçen yıla göre Diyanet'in harcamalarında yüzde 99 artış Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçen yılın ilk 6 ayında 9,8 milyar TL olan gideri bu yılın aynı döneminde 19,6 milyar TL’ye çıktı. Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın ilk 6 aylık harcaması da geçen yıla göre yüzde 274 arttı.
Ekonomi şahlanıyor: LPG'ye gece yarısı 2 lira 3 kuruş zam geldi: Güncel otogaz fiyatları Ekonomi şahlanıyor: LPG'ye gece yarısı 2 lira 3 kuruş zam geldi: Güncel otogaz fiyatları Otogaz grubunda gece yarısından itibaren 2 lira 3 kuruşluk zam geldi.
Fatih Altaylı kendisine laf atan AKP'li Mustafa Varank'ı yerin dibine soktu Fatih Altaylı kendisine laf atan AKP'li Mustafa Varank'ı yerin dibine soktu Daha önce de TOGG üzerinden karşı karşıya gelen eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve gazeteci Fatih Altaylı sosyal medya üzerinden yine tartıştı.