Abone Ol

Mehmet Şimşek Ebrar'a büyük ayıp etti: Birkaç Yobazı memnun etmek için...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Sırbistan’ı son sette 3-2 yenerek Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı kutlamak için paylaştığı fotoğrafta AKP’ye yakın medya ve trollerin hedefindeki Ebrar Karakurt yer almadı. Bir kaç yobaz ve ırkçı faşist Yeni Akit gazetesini memnun etmek için Şimşek’in Milli gurur kaynağımız Ebrar'ı yok sayan bu tavrı tepki çekti.

Mehmet Şimşek Ebrar'a büyük ayıp etti: Birkaç Yobazı memnun etmek için...

Ebrar Karakurt, kız arkadaşıyla paylaştığı fotoğraftan sonra homofobik saldırıların hedefi olmuştu. Sık sık siyasal İslamcıların hedefindeki Ebrar, Twitter’da kullanıcı adı ‘Abdülhamit’ olan birine ‘Boş yapma Abdülhamit’ diye yanıt verince, Osmanlı padişahına gönderme yaptığı iddiasıyla AKP medyası ve trollerinin yoğun saldırılarına maruz kalmıştı.

A Milli Takım, dün Sırbistan’la Avrupa Birliği’nin başkenti sayılan Belçika’nın Brüksel kentinde oynadığı maçı son sette 3-2 kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. 

Şimşek, bu şampiyonluk sonrası kutlama mesajı paylaşarak bir de fotoğraf ekledi. Ancak fotoğraf hem kesildiği için çözünürlüğü düştü hem de fotoğrafta Ebrar yer almadı. Bakanın bu tutumu Twitter’da eleştiri konusu oldu.