Abone Ol

Yobaz Yeni Akit Erdoğan’ın gözbebeği TOGG’a çamur attı

Renault ve Mercedes gibi araç üreticilerinin geçen ay aldıkları elektrikli araçlarla ilgili erteleme ve iptal kararlarını bugün haber yapan Yeni Akit, elektrikli araçları hedef aldı.

Yobaz Yeni Akit Erdoğan’ın gözbebeği TOGG’a çamur attı

Mart ayının başında Cenevre Otomobil Fuarı'nda Automotive News'e röportaj veren Renault CEO'su Fabrice Cambolive, stratejilerinin tüm otomobil segmentlerinde çift ayağa sahip olmak olduğunu ifade etti.

Yani Renault, Twingo gibi küçük şehir otomobillerinden Talisman gibi D segment araçlara kadar Renault, hem içten yanmalı motora da sahip hibrit otomobiller hem de tam elektrikli otomobiller piyasaya sürmeyi planlıyor.

Renault, 2022 yılında yapmış olduğu açıklamada tıpkı Mercedes-Benz gibi 2030 yılından itibaren Avrupa'da sadece tam elektrikli modeller satışa sunacağını söylemişti.

Ancak Cambolive, bahsettiği "çift ayak" stratejisinin 10 yıl devam edebileceğini dile getirdi. Bu da yalnızca elektrikli otomobil satma planlarının en az 2034 yılına kadar ertelendiğini gösteriyor.

YENİ AKİT ELEKTRİKLİ ARAÇLARI HEDEF ALDI

Yeni Akit, Renault ve Mercedes’in geçen ay açıkladığı kararlarını güncel şekilde yorumlayarak bugün internet sitesinde manşetine taşıdı.

Haberin içeriğinde ise elektrikli araçları kötüleyen ifadelere yer verdi. Yeni Akit’in kullandığı ifadelerle birlikte akıllara yine elektrikli olan TOGG geldi.