Abone Ol

Emekli aylığına seçim öncesi eşi benzeri görülmemiş zam yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, hükûmetin yerel seçim öncesinde emekliye "eşi benzeri görüşmemiş bir zam vereceğini" savundu.

Emekli aylığına seçim öncesi eşi benzeri görülmemiş zam yapılacak

Hayat pahalılığı ve yükselen enflasyon karşısında emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması tepki çekerken SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2024 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde eşi benzeri görülmemiş bir emekli zammının yapılacağını belirtti.

Erdursun, şöyle konuştu: 

“1999'da deprem sonrası koalisyon hükümeti yine emeklilikle ilgili yaş düzenlemesini getirdi ve seçimi kaybetti. Yine seçim öncesinde EYT yasası çıkarıldı. Türkiye'de seçim öncesi sosyal güvenlik, emekli aylıkları ve emekli hakları konularına mutlaka siyasiler girer.

Hükümetler bu konuda çok avantajlıdır. Muhalefet sadece söyleyebilir, elinden bir şey gelmez ama hükümetler bunu gerçekleştirir ve oy alırlar. Şu anda çok düşük emekli aylıklarını konuştukça, aslında hükümet bunun dillendirilmesini ve iyice böyle konuşulsun, hükümet sanki bu konuda çok kötüymüş gibi algı olsun ve birden rekor bir zam gelsin diye bekliyorlar.”