Yeni elektrikli Fiat 500'ün koltukları Türkiye'den

İtalya'nın sembolü Fiat 500 yepyeni haliyle koronavirüse meydan okuyor. Elektrikli Fiat 500'ün tanıtımı Milano'nun göbeğinde yapıldı. Üstelik elektrikli Fiat 500'ün koltukları Türkiye'de üretiliyor.

Nilüfer Şensöz Nilüfer Şensöz

Nilüfer Şensöz -Roma

İtalya'nın ikonik sembollerinden biri olan Fiat 500, yepyeni haliyle adeta koronavirüse meydan okuyor. Yeni nesil elektrikli Fiat 500'ün tanıtımı Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılacaktı. Ancak fuarın iptal edilmesi ardından elektrikli Fiat 500'ün Milano'nun göbeğindeki Salone d’Onore della Triennale'nin önünde tanıtımı yapıldı.

Yeni elektrikli Fiat 500'ün koltukları Türkiye'den - Resim: 1

Koronavirüs nedeniyle ekonomisinde ciddi sarsıntılar yaşamakta olan İtalya'nın sembolü minik dev elektrikli Fiat 500 ile virüse karşın ekonomisi için adeta bir can suyu ve bu tanıtım ile 'yıkılmadım ayaktayım' deniliyor.

FİYATI VE ÖZELLİKLERİ

Bulgari, Armani ve Kartell imzalı üç adet özel versiyon elektrikli Fiat 500 üretildi. 320 km özerkliğe sahip 42 kWh lityum iyon pil ile çalışan 118 HP (87 kW) elektrik motoruna sahip. Evde elektron doldurmak için 7,4 kW Easy Wallbox'ı kullanabilirsiniz (tam şarj için altı saat). Maksimum hızı 150 km / s. Fiyatı ise 37 bin 900 Euro. Elektrikli Fiat 500'ün yaz aylarında satılmaya başlayacağı söyleniyor.

KOLTUKLAR TÜRKİYE'DEN

Torino merkezli koltuk üretimi konusunda lider şirket Lear Corporation'un elektrikli Fiat 500'ün koltuklarını üretmesi bekleniyordu. Ancak Lear şirketinin Trident'ın üç modeli olan Maserati Levante, Ghibli ve Quattroporte için koltuk üretimindeki sorunlar Lear Corporation için birçok sorun yarattı. TorinoToday'de koltukların FCA'nın Türkiye'deki ortağı tarafından üretilmekte olduğunu duyurdu. Türk şirketi Türkiye'deki koltukları üretiyor ve monte edilmek üzere Piemonte'ye getiriliyor. (Nilüfer Şensöz Roma Medyafaresi.com )

Yeni elektrikli Fiat 500'ün koltukları Türkiye'den - Resim: 2

Yeni elektrikli Fiat 500'ün koltukları Türkiye'den - Resim: 3

Yeni elektrikli Fiat 500'ün koltukları Türkiye'den - Resim: 4