Gucci'nin yırtık çorabı 1323 TL'ye satılıyor!

Dünyaca ünlü moda devi Gucci'nin yırtık çorap modası sosyal medyada tartışmalar neden oldu.

Nilüfer Şensöz Nilüfer Şensöz

Nilüfer Şensöz-Roma

Gucci, yırtık kadın çoraplarına kış koleksiyonunda yer verdi. Internette 140 Euro'ye (1323 TL) satılan bir çift yırtık kadın çorabının şimdiden bazı bedenleri tükendi bile. Sosyal medyada yırtık çorabın bu fiyatlara satılması tartışmalara yol açtı.

Bu kesinlikle ilk kez olmuyor. İnsanları kendileri hakkında konuşturma stratejisi olsun ya da olmasın, moda evi Gucci provokasyonlara geri dönüyor ve bu sefer bunu bir çift yırtık çorap ile yapıyor.

Gucci'nin yaratıcı yönetmeni Alessandro Michele, trendlerin öncüsü, modayı yeni anlamlarla giydirmek için (beğenin ya da beğenmeyin) modayı yeniden yapılandırmak ve kavramsallaştırmak konusunda her zaman kendinden söz ettiriyor.

Gucci'nin yırtık çorabı 1323 TL'ye satılıyor! - Resim: 1

Twitter'da bir kullanıcı yazıyor "Sevgili bayanlar artık yırtık çoraplarınızı atmanız gerekmeyecek." Punk, grunge modasında gördüğümüz yırtık çoraplar, lüks moda endüstrisinde yeniden doğup bir moda devrimine dönüşüyor. Gucci'nin yırtık kadın çorabını bu fiyattan satması sosyal medyada alay konusu oldu.

Şaka gibi gelebilir ancak internet üzerinde 140 Euro'ya satılan Gucci yırtık kadın çoraplarının S-M-XL bedenleri tükenmiş durumda. Şu anda sadece L beden bulunabiliyor.

"HATIRASI OLAN FİLTRESİZ BİR GÖRÜNTÜ"

Gucci'nin yaratıcı yönetmeni Alessandro Michele, koleksiyonu şöyle açıklıyor: "Ortada yırtık çorap yok. Hatırası olan bir look (görüntü) var. Yaşanmış, yırtık ve çekici... Sadece instagramda bir fotoğraf veya video paylaşmakla ilgili değil. Kendimizi filtreler olmadan yapmayı sevdiğimiz şeyleri açığa çıkarmakla ilgili.Çim lekeli kotlar, tarlaların ortasında geçirilen güneşli bir gün hayal etmemizi sağlarken, yırtık çoraplar eğlenceli, çılgın bir dans gecesinin hayal gücünü harekete geçiriyor. Ve hayranlık tam da buradan geliyor, "söylenmemiş" olandan geliyor."

(Nilüfer Şensöz/Roma/Medyafaresi.com)