Aman Can Yaman dikkat!

Pandemi döneminde ünlü yıldız Can Yaman İtalyan hayranlarıyla kucaklaştı, selfiler çektirdi. İtalya'ya sık sık gelecek olan başarılı yıldız Can Yaman anti-covid kurallarını önemsemeli ve sağlığına dikkat etmeli.

Nilüfer Şensöz Nilüfer Şensöz

Nilüfer Şensöz-Roma Dünyaca ünlü Türk oyuncu Can Yaman, Ferzan Özpetek'in De Cecco reklam filmi çekimi için Roma'da otelinin önünde hayranlarının akınına uğradı. Koronavirüs olmasa tabiiki de ünlü yıldızın hayranlarıyla buluşması, kucaklaşması, selfie çektirmesi ve imza vermesi çok doğal ve gurur verici bir durum. Ancak salgın nedeniyle insan sağlığını korumak için pek çok ülke gibi İtalya'da da yeni kurallar hayata geçirildi. Maske tamamen koruma sağlamıyor bu nedenle bilim dünyası ve uzmanlar mesafenin önemine sürekli dikkat çekiyor.

Aman Can Yaman dikkat! - Resim: 1

SADECE CEZA KESMEKLE OLMUYOR İTALYAN YETKİLİLER YAŞANANLARI ÖNLEMELİYDİ

Can Yaman'a anti-covid kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 400 euro para cezası kesildi. Ceza kesmekten ziyade İtalya'da yetkililer otelin önündeki yoğunluğu ve toplanmayı engelleyebilmeli ve Can Yaman'ın hayranlarıyla buluşmasını önleyebilmeliydi.

Türkiye'de başarılı yapımlarda yer alan yetenekli Can Yaman, oyunculuk maharetini bir üst seviyeye çıkaracak İtalya deneyiminde ise yolun başında. Reklam filmiyle başlayan bu yolculuk, İtalya'da çekilecek Sandokan ile devam edecek. Sandokan'da başrol oynayacak Can Yaman koronavirüs döneminde çok dikkatli olmalı ve sağlığına dikkat etmeli.

Oyunculuğunun yanısıra iyi niyetili tavırları ve sempatikliğiyle genç Yaman,İtalya'da sadece genç kızların değil pek çok kesimin sevdiği bir yıldız oldu. Hayranlarını kırmak istemeyip onlarla kucaklaşmak, koronavirüs döneminde maalesef hem Can Yaman hem de onu sevenlerin sağlıkları için ciddi anlamda riskli. Can Yaman "Bana bir şey olmaz" dememeli ve bu dönemde hayranlarla olan ilişkisini sosyal medya ile sınırlandırmalı.

Mutasyona uğrayan virüsün bulaşması artık çok daha kolay.Noel döneminde bile sıradan aileler Noel yemeklerini sınırlı sayıda yakınlarıyla geçirdi. Kimse bırakın ülke değiştirmeyi oturduğu şehrin hatta bazı yerlerde bulunduğu belediyenin dışına çıkamıyor. Büyükanneler ve büyükbabalar dahi eskisi gibi ziyaret edilemezken hem ünlü oyuncunun hem de hayranlarının başta kendi sağlıkları için daha sorumlu olmalarında fayda var.

"Koronavirüs ünlüleri es geçiyor" diye bir durum maalesef yok. Yeni başarılar için önce "sağlık" diyoruz ve yetenekli Can Yaman'a "hayranlarla selfiyi uzun bir süre ertelemeli" tavsiyesinde bulunuyoruz. (Nilüfer Şensöz-Roma)