Sosyal medyada Dolly akımı

Amerikalı sanatçı Dolly Parton’ın sosyal medyadaki paylaşımı yeni bir akım haline geldi. Ünlüler başta olmak üzere 7'den 77'e neredeyse tüm sosyal medya kullanıcıları bu akıma katılıyor.

Nilüfer Şensöz Nilüfer Şensöz

Nilüfer Şensöz / Roma

Sosyal medyada ne Ariana Grande ne de Kylie Jenner kendinden bu kadar söz ettiremedi. Kimin aklına gelirdi 74 yaşındaki Amerikalı bir country şarkıcısı tüm sosyal medyayı etkisi altına alsın!

DOLLYPARTONCHALLLEGE NEDİR FOTO GALERİ

Amerikalı sanatçı Dolly Parton’ın sosyal medyadaki paylaşımı yeni bir akım haline geldi. Çığ gibi büyüyen bu trendi ilk başlatan Parton, dört farklı sosyal medya platformuna uygun resimlerini tek resimde bölümledi ve paylaştı. Paylaşım kısa sürede büyük ilgi gördü.

‘MEME’ NEDİR?

Peki neden herkes Dolly Parton’un bu paylaşımını benimsedi ve sosyal medyada doludizgin yayıldı ve yayılmaya devam ediyor? Parton’un internet ‘meme’si (İngilizce mim diye okunuyor) bir fikir, imaj ya da videonun internet üzerinde hızla yayılması anlamına geliyor. İnternette hızla yayılan genellikle esprili bir medya parçası.

HANGİ GERÇEKLİK?

Dolly Parton bu internet paylaşımında, dört farklı fotoğrafla dört farklı sosyal medya ortamındaki 4 farklı gerçekliğini esprili ve ironik şekilde gözler önüne seriyor. Gerçekle sanal olanın birbirine karıştığı bol ‘Photoshop’lu dünyalara ışık tutuyor. Insanın görünen ve görünmeyen yüzüne ayna tutup yaratıcı kolajıyla sosyal medyanın gücünü ve zaafiyetlerini gösteriyor. Parton'un bu paylaşımı iletişim ve reklamcılık alanlarında yepyeni dönemle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

MILEY CYRUS’UN VAFTİZ ANNESİ

Tüm dünyada akım yaratan Dolly Parton yedi defa Grammy ödülü aldı. Ayrıca Parton, şarkıcı Miley Cyrus'ın da vaftiz annesi. İlk kopya koyun olan Dolly'ye de onun adı verilmişti.

Sosyal medyada Dolly akımı - Resim: 1