Dünya'nın kedisi

Karadeniz’in azgın sularının kıyıya deli gibi vurduğu bir gün, eve Joker adında bembeyaz bir Ankara kedisi geldi, anne çok istemese de kızına iyi gelecek hayatını toparlayacak diye kabul etti.

Fuat Akyol Fuat Akyol

Baba çok istiyordu zaten, kızı prensesi gözünün önünde eriyip yok olurken onu sadece bir sevginin ayakta tutacağını biliyordu. Eva ise ağzı kulaklarında jokerin oyunlarına eşlik ediyordu.

Baba Jokerin Eva'yı değiştirdiğini, artık Eva’nın sosyal olarak hayata katılmaya başladığını, prensesin sorunlarına galip geldiğini görüyordu, ama zaman ilerdedikçe Eva hırçınlaşmaya ve saldırganlığı artmaya başlamıştı. Eva da aşırı hareketlilik enerjik olma ve konuşkan olması aileyi mutlu ediyordu, fakat bunlar yaklaşan tehlikenin işaretleriydi.

Eva bir gün okuldan eve geldiğinde annesinin ona zarar verecek diye hayatını sonlandırmasına sebep olmuştu, hiç bir şey hatırlamıyordu, tek hatırladığı artık hayatlarının eskisi gibi olmayacağıydı.

Eva bir kliniğe yatırıldı tedavi görmesi gerekiyordu, baba yıkıldı, prensesi ellerinden kayıp gitmişti, ne yapacağını bilemez haldeydi, artık ne sevgili eşi Damla hayatta idi, ne de kızı Eva yanında.

Yaşadıkları ev ormanın içerisinde 4 katlı sıcak ve güzel bir villaydı, fakat artık bomboş ve yaşanılmaz bir haldeydi. Damla ölmüş, Eva hastanede, baba bir başına perişandı. Kızını sürekli görebilmek için önce evden ayrılıp şehre taşındı. Joker ortada kalmıştı. Sitede herkesin tekmelediği zarar verdiği bir canlıydı artık, katilin kedisi diye jokere yemek vermiyorlar, sürekli eziyet ediyorlardı.

Dünya, 10 yaşlarında ele avuca sığmaz, özgüvenli, insani yönü babasından dolayı çok gelişmiş, hiçbir canlıya zarar verilmemesi gerektiğine inanan, iyi bir kolejde okuyan, dünyalar güzeli bir kız....

Babasının tek derdi Dünya’yı iyi okullarda okutup, ülkesini seven kardeşliğe inanan yürekli bir insan yapmaktı.

Bir gün sitede komşuları Arzu teyzesi, katilin kedisi deyip jokeri tekmelediğinde o gün kararı verdi, önce Arzu teyzesine insanlar doğarken katil doğmazlar, eşit doğarlar, Eva’nın annesini öldürmesinin nedeni hasta olmasıydı ve annesini öldürdüğünü hatırlamadığını Joker’in ise bu olaylarla hiçbir alakası olmadığını ve Joker’e zarar herkesin karşısında duracağını söyledi.

Arzu teyzesi gevşek gevşek gülümseyerek, Dünya’yı onaylar gibi başını salladı. Dünya o günden sonra bütün Arzu teyzelerin ve Ahmet amcaların korkulu rüyası olmuştur.

Dünya Joker’i kendi evine getirdi fakat annesinin kedi fobisi olduğu için eve almadı, Joker itilip kakılmaktan dolayı vücudunda birçok yara oluşmuştu.

Dünya onun yaralarını tedavi edip besledi, joker artık Dünya’nın kedisiydi, sitede dolaşmaya çıkıyorlar, birlikte geziyorlar ve Joker Dünya’yı, Dünya da Joker’i yalnız bırakmıyordu. Artık aylar yıllar güzellikler içinde geçip gidiyordu, bir gün joker sitede gezerken Vahap’ın kullandığı arabanın altında kaldı, Vahap arkasına bile bakmadan umursamaz tavırla gitti.

Dünya Joker’i gördüğünde can çekişiyordu, önce kendine sordu, bir canlının yaşamını başka bir canlı nasıl alır diye sonra düşündü, dünyadaki savaşları (açlığı, yurtlarından sürülen insanları) yüksek sesle hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Joker ölmüştü onu aldığı sitenin yanında boş bir arazide mezar yaptı.

Mezarın başındaki ağaca ise kimsesiz Joker diye yazdı. Dünya Joker’i kaybettikten sonra çok olgunlaşmıştı, artık büyümüş hayatı sorgulayan haksızlıkların karşısında duran, ülke sorunlarına duyarlı bir genç kız olmuştu. Sürekli Joker’i ve ona insanların neden zarar verdiğini düşünüyordu. Avukat olmaya karar verdi, artık suçluların ondan çekeceği vardı ta ki bir sabah babası gözünün önünden götürülene kadar... Babasını arıyor ama haber alamıyordu, neden götürüldüğünü merak ediyordu, ama bu sorusuna hiç cevap alamadı sadece babasının kızına, canlıları sev doğayı koru kimseye zarar verme, sözü kulaklarında çınlıyordu, artık sevme zamanıydı.