Karanlık Umut

Artık dünyada Ortadoğu hariç savaşlar neredeyse bitmek üzeredir.

Fuat Akyol Fuat Akyol

Evlere kapanıp yalnız olmayı ve yalnız ölmeyi de artık iyice kanıksamıştık. Çözümler aranıyor, maskeler takılıyor ve dev şirketler aşı İçin çaba sarfediyorlardı.

Gerçek bu ya 130 ülkeye henüz hiç aşı ulaşmamıştı daha ilginç olanı aşıların %75’ini sadece 10 ülke kendi arasında paylaşmışlardı (BM’nin açıklamalarından).

Dünya insanlık sınavında en karanlık günlerini yaşarken, insanlık doğadan kopuşun çaresizliğini ve acımasızlıklarla yüz yüze kalıyordu.

2. Dünya savaşında 40.000.000 ölü Moğol istilasında 30.000.000 ölü 1. Dünya savaşında 15.000.000 ölüm gerçekleşmişti. Diğer iç savaşları saymıyorum bile , asıl dert toprak paylaşımı ve hakimiyet olsada tarihte nüfus kontrolü bilinçli ve ya bilinçsiz olarak savaşlarla sağlanmıştı.

Artık dünyada Ortadoğu hariç savaşlar neredeyse bitmek üzeredir. Dünyamız yer altı ve yer üstü zenginliklerin bilinçsiz kullanımı ve nüfus artışından dolayı kendini yenileyememektedir.

Gerçek olan şu ki dünyanın doğaya en zararlı yaşayanı insan olmuştur. 1,5 yılda dünyada covid 19’dan 3.000.000 insan hayatını kaybetmiş milyonlarcası işini kaybetmiş yüzlercesi intihar etmiştir.

Biraz ülkemize bakalım isterim. İşini kaybeden ve işsiz sayısı ülke nüfusunun %15’ine (resmî rakamlar) yaklaşmıştır. İşsizlerin büyük bir bölümünü üniversite mezunu genç işsizler oluşturmaktadır.

Kapanan şirket sayısı ise %16 artış göstermiştir. Bir çok insan sektör değiştirerek farklı işler yapmaktadır. En büyük yarayı alan sektörlerin başında eğlence sektörü gelmektedir, icra ve tahliye davaları ile bitme noktasına gelen eğlence sektörü ayakta kalanlar ise kalifiye personel bulamayla da yüz yüze kalmıştır.

Uzunca bir süre daha pandemi hayatımızda çıkmayacak gibi görünüyor. Dayanılacak güç evde kalacak güven kalmadı, çifte standart uygulamalarla gerçekten dünya markası olmaya çok yakınız.

Yarını soracaksınız umutsuz dünü soracaksanız karanlık umut etmek için ışık gerekli ışığınızın bol olduğu aydınlık günlerin gelmesi dileğiyle hoşçakalın.