Cem Uçan ile röportaj

Diriliş Ertuğrul dizisinin yakışıklı oyuncusu Cem Uçan ile keyifli bir sohbet yaptık...

Fuat Akyol Fuat Akyol

SORU : Kardeşim, gerçi ben seni tanıyorum ama yine de biraz kendinden bahseder misin?

CEVAP : 12 Ağustos doğumluyum, aslan burcuyum, aslında sinema sektöründe var olmadan önce profesyenel bir ring sporcusuydum. Ailesiyle dostlarıyla çok da büyük olmayan sevdiğim insanlarla, mutlu mesut yaşayan bir insanım. Sinema vazgeçilmezim, işime aşığım, en iyisini yapabilmek adına elimden geleni yapıyorum. İzleyenlerimi takipçilerimi çok seviyorum aile gibi olduk onlarla can onlar can... Sen bir de beni Fuat abiye sor.

SORU : Oynadığın karakterlerle fenomen oluyorsun bu karakterlerle benzerliklerin var mı?

CEVAP: Öncelikle tarihi kronolojiye sahip dönem işlerini çok seviyorum bu nedenle tv’ye yaptığım son 5 iş dönem işiydi... tabii ki oynadığım karakterlerin donanımının bir çoğunu karakterimde ve bünyemde barındırıyorum yoksa bu kadar gerçek olmazlardı. Ben de oynadığım karakterler gibi vatanına, toprağına, bayrağına, milletine koşulsuz aşkla bağlıyım, mesele bunlar olunca gerisi benim için teferruattır. İnsanımı çok seviyorum, Fuat abi sen de beni en iyi tanıyanlardan birisin, vatanım, devletim, milletim, bayrağım kutsalımdır.

SORU : Örnek aldığınız eski Yeşilçam jönlerinden kimse var mı?

CEVAP : Olmaz olur mu, Yeşilçam filmleri vazgeçilmezlerimin başında geliyor, hala boş vakit bulduğumda, o eski filmleri bayıla bayıla seyrediyorum, bizim dünyamız gerçeğimiz onlar, çok sıkı bir Şener Şen hayranıyım, inşallah onunla bir projede oynama fırsatı bulurum.

SORU : 2000’lerden sonra dizilerin filmlerin önüne geçmesini neye bağlıyorsun?

CEVAP : Fuat abi tv sektörü çok gelişti, yapım production anlamında dünya standartlarında işler yapmaya başladık, fakat sinemaya daha global işler yapmak lazım, yoksa her iki sektör de sağlam adımlarla ilerliyor, ülkemiz sinema izleyicisini daha cezbedecek projeler yapmalı yapım şirketleri... Ben umutsuz değilim en iyisini yapabilecek kapasitemiz var.

SORU : Yeşilçam deyince aklına ilk ne geliyor.

CEVAP : Yeşilçam benim içi samimiyet demek, emek demek hayatını kaybeden tüm aktör ve aktristlerimizi saygı ve minnetle anıyorum, hayatta olanlarla sağlıklı mutlu geçirecekleri bir ömür diliyorum.

SORU : 90’larda tiyatro dönem dönemde sinemada güzel örnekler gördük, sonrasındaki sinema kısırlığını neye bağlıyorsun?

CEVAP : Abi Yeşilçam’ın son dönemlerinde yapımcılar da sektör de bitme aşamasına girdi. Yapım şirketleri ve maalesef oyuncularımız da hayatlarını devam ettirmek adına saçma sapan işlerin içinde oldular... Evet çok güzel örnekler de vardı, tartışılmaz dönemsel anlamda siyasi anlayışın da bu sıkıntılarda çok büyük payı var... Günümüz sinemasının bulunduğu yerinden ve gelişimde çok umutluyum sanatsal anlamda yaptığımız filmler dünya festivallerinden ödüllerle dönüyor eminim ki çok daha iyilerini de yapmaya gebe ülkeyiz ve yapacağız.

SORU : 70’lerde oyuncu olsaydın, hangi aktör ve aktrisle oynamak isterdin?

CEVAP : Hakan Yufkacıgil ve Onur Tuna’yla oynamayı çok isterdim, bir de Fuat Akyol paşa olursa tadından yenmez... Dediğim gibi Fuat abi, Şener Şen’le inşallah bir projede olma imkanı bulurum.

SORU : 80’lerde sizi heyecanlandıran ve hüzünlendiren filmler hangileridir?

CEVAP : Uçurtmayı Vurmasınlar ve Yer Demir Gök Bakır keyif alarak izlediğim sanatsal işlerdi.

SORU : Genelde aksiyon dizilerinde oynuyorsun, fakat mart ayında Tatlı Şeyler isimli sinema filmin de vizyona girecek, biraz filmden ve rolünden bahseder misin?

CEVAP : Tatlı Şeyler aslında benim de komedi anlamında ilk projem... Oynadığım karakter Musa, yine aksiyon dolu bir adam, çok komik ve keyifli bir durum komedisi oldu. Bir kere ben çok güldüm, inşallah izleyici de benimle aynı keyfi alır, çok spoiler vermeden biraz Musa’dan bahsedeyim.

Musa’nın tek bir derdi var, mafyadan aşırdığı parayla karısını ve çocuğunu alarak Meksika’ya kaçmak, ama maalesef çocuğu bir şekilde 2 modacı olan Cem Özer ve Uğur Uludağ’ın arabasına konulup kaçırılmış gibi bir durum meydana çıkıyor ve tabii ki Musa bu ikilinin peşine düşüyor.

SORU: Günümüz tiyatrosu hakkında neler düşünüyorsun?

CEVAP :Elimden geldiği kadar vakit buldukça oyun izlemeye çalışıyorum, çok başarılı oyunlar ve performanslar izledim Fuat abi. Bence geçmişte de çok güçlü başarılı tiyatro sanatçıları vardı, günümüzde de çok iyiler, biz tiyatro alanında genel olarak başarılı aktör ve aktristlere sahibiz.

SORU : Kardeşim bu güzel röportaj ve de paşalık için çok teşekkür ederim son olarak eklemek istediğin bir şeyler var mı?

CEVAP : Ülkemiz çok zor bir dönemden geçti ve geçiyor abi Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Boşnağı her ırktan insanlar bayrağımızın altında kardeşçe yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu cennet vatan hepimizin ve emin olsunlar ki bizim başka gideceğimiz hiç bir yer yok ...

Adı ne olursa olsun terör gruplarının bizi sindirmesine bezdirmesine izin vermeden elif gibi dimdik ayakta durmalıyız ve hürmetle başımızı hakkın yolunda eğmeyi bilmeliyiz. Ekmeğine, bayrağına, insanına, toprağına, milletine sahip çıkamayan namusuna da sahip çıkamaz. Asla umudumuzu kaybetmemeliyiz, abi kardeş ne güzel konuştuk değil mi? Edirne’den Ardahan’a tüm insanlarımızı hürmet ve sevgiyle kucaklarım, teşekkür ederim.