Jüri konusunda emin miyiz Acun bey?

O Ses Türkiye Rap yarışmasının jürisinden emin miyiz?

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Exxen platformunda yayınlanacak olan ‘O Ses Türkiye Rap’ yarışmasının jürisi belli oldu. Jüri kadrosunda Murda, Hadise, Eypio ve Mero var. Hadise yarışmanın kadın kontenjanı olduğu bariz belli. Hadise'yi severim yanlış anlaşılmasın ama Rap ile bağlantısını pek anlayamadım. Oysa Hadise'nin koltuğuna Ayben ne güzel yakışırdı.

Rapçi olarak baktığımız da, Eypio ve Murda'nın yanı sıra Mero var. Sadece soruyorum, Mero konusunda emin miyiz ?

Mero’nun şarkıları dinleniyor olabilir ama 20 yaşında bir çocuğu jüri koltuğuna oturtma konusunda gerçekten emin miyiz ? Türkçe konuşamayan, müzik eğitimi olmayan ve olmadığı gibi tecrübesi de olmayan bir çocuktan bahsediyoruz.

Eğitimin olmaz ama tecrüben olur yada yıllarını vermişsindir bu işe ama bu çocukta hiçbiri yok. Türkçe bir kenara, düzgün Almanca bile konuşamıyor kendisi. Müzik sektörü son yıllarda bu kadar kalitesizleşirken, özellikle Acun Ilıcalı gibi isimler, biraz daha kaliteye yöneleceğine, kalitesizliğe kalitesizlik katıyorlar.

Rapçiler bu günlere çok zor geldiler. Rap müziği 2-3 senedir müzik sektöründe saygı görür oldu. Rap için çok savaşlar vermiş ve toplumda Rapçiliğin kabul görmesi için çok çalışmış isimler varken, 20 yaşında yeni yetme bir çocuğu Rap jürisi olarak koltuğa oturma konusunda gerçekten emin miyiz?

Rap bu konuma gelene kadar çok zor yollardan geçti ve şimdi Rap adına savaşı olmayan bir çocuk jüri oldu. Bu durum bana göre Rap dünyasına hakarettir. Eminim ki gerçek Rapçiler bu duruma gülüp geçiyorlardır, asla ciddiye aldıklarını düşünmüyorum.

Ayrıca Sagopa Kajmer'in yada Ceza’nın olmadığı bir Rap yarışmasının ciddiye alınacak tarafı yoktur bana göre. Zaten Mero’nun oturduğu koltuğun yanına Sagopa Kajmeri oturtamazsın.

Şahsen ben sırf yapmak için yapılmış bir program olarak görüyorum. Rap'in güncelliğinden faydalanmak adına Exxen için PR enstrümanı gibi bir şey. Malum Exxen'e gençleri bağlamak gerek ve Rap güzel bir araç bunun için. Acun Ilıcalı'nın yaptığı programlar gerçekten çok kalitesiz ama pazarlama konusunda gerçekten çok iyi kendisi. Zaten başarısını buna borçlu olduğunu düşünüyorum.

Hazır Rap bu kadar güzel yerlere gelmişken, böyle bir programla kaliteli bir şekilde taçlandırıp, Rap yapmak isteyen gençlere iyi bir fırsat sunulacağına, yine buram buram kalitesizliğe imza atıldı. Sadece tıklanmayla ölçülmemeli bazı şeyler. Kalite, eğitim ve bilgi tekrar önem kazanmalı bana göre.

Bundan sonra kimse şikayet etmesin. Emeğin ve bilginin yok sayıldığı bu sektörde, müzik adına çok kaliteli işler beklememek lazım..