Glasxs'in Yorumuyla Kimseye Etmem Şikayet

Melis Uslu yani nağmıdiğer Glasxs bu kez tarihe geçmiş ve hepimizin ezberinde olan 'Kimseye Etmem Şikayet' eserine kattığı muhteşem yorumuyla çıktı karşımıza. 

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Müzik piyasası cover şarkılarla dolup taşmışken, tarihe geçmiş şarkıları tekrar yorumlamak hiç kolay değil. Özellikle şarkıyı taşımak ve altına imza atmak herkesin üstesinden gelebileceği bir iş değilken, Glasxs cover adı altında harikalar yaratmayı başardığı gerçeğiyle karşılaştım şarkıyı dinlerken. 

Kimseye Etmem Şikayet hem müzik tarihi hem de eserin ağırlığı olarak taşıması zor bir sanat müziği eseridir ama Glasxs şarkıyı taşımakla kalmayıp, zirveye çıkarmayı başarmış.Yepyeni bir şarkıymış gibi karşıladım ve ilk defa dinliyormuşçasına büyülendim. 

Sesin güzelliği ve yorumun özelliğiyle, şarkı bambaşka bir seviyeye yükselmiş. Bütün bunlara eşlik eden kalpte şarkıya akan duygu yoğunluğuyla beraber, muazzam harmanlanmış bir şarkı çıkmış ortaya. Bir sanatçı kimliğine sahip olmanın ve bir şarkıya imza atmanın nasıl olması gerektiğini, Glasxs önderliğinde şahit olduğumuz bir şarkıyla karşı karşıyayız bence. 

 

Şarkının İhsan Raif Hanım ve Kemani Servis Efendi’ye ait olan sözleri ve bestesinin kasvetli havası Glasxs'in imza ses tasarımı, synthleri ve hüzünlü sesi ile buluşuyor ve dinleyenleri galaksiler arası bir yolculuğa davet ediyor. 

Yorumun kayıt, prodüksiyon, düzenleme ve miksaj'ını Londra'daki stüdyosunda gerçekleştiren Glasxs'e, bas gitar kayıtları Stokcholm'de yapılan Grey Owl (İnanç Yılmaz) eşlik etti. Şarkının masteringi ise Londra'da dünyaca ünlü Abbey Road Stüdyoları'ndan Andy Walter imzası taşıyor. 

Glasxs'in sonbaharda yayımlanacak yeni cover albümünün ilk şarkısı Kimseye Etmem Şikayet, Avrupa Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında.

Cover Künyesi:

Kayıt, Aranje, Yapım, Miksaj: Glasxs (Melis Uslu) - Radio Circus (bir Why Dark Co. iştirakı) Londra 

Bas Gitar: Grey Owl (İnanç Yılmaz) - Kayıt: Stockholm

Mastering: Andy Walter - Abbey Road Studios Londra

Kapak Fotoğrafı: Orçun Can - Kapak Tasarımı: Nazlı Şenel 

Şarkı Künyesi:

Güfte: İhsan Raif Hanım - Beste: Kemani Serkis Efendi