Doğan Duru ve Öyleyse Ölürüm

Yeryüzü ve gökyüzü arası bir yerdeyim, yapayalnız..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Doğan Duru’nun yeni şarkısı 'Öyleyse Ölürüm' Pasaj & Garaj Müzik etiketiyle yayınlandı.

Öyleyse Ölürüm Doğan Duru’nun Mart ayında çıkacak olan 'Kafesine Uçan Kuş' isimli ikinci solo albümüne ait olan şarkıların beş numarası. Taraf, Diken, Off ve Akvaryuma Yüzen Balık’tan sonra Öyleyse Ölürüm geldi.

Yazmaya nereden başlayacağımı bilemediğim bir şarkı, öyle derin ki, aslında susmak ve şarkıyı konuşturmak en doğrusu olduğunu düşünüyorum ama yazmadan alıkoyamadım kendimi. Şarkıyı nereye koyacağım konusuda kararsız kaldım. Spotify’da Doğan Duru şarkılarıyla bir liste yapsam, listenin adı ne olurdu acaba diye düşünüyorum.

Doğan Duru sürprizlerle dolu bir sanatçı, planlayarak değil, tamamen duygu odaklı sanat yapan bir adam. O yüzden nasıl şarkılarla karşılaşacağımızı asla öngörülemez bir hal alıyor. Her yeni şarkısı ayrı bir dünyanın kapılarını açıyor sanki, her yeni şarkısında yeni bir benliğinizle tanışıyorsunuz.

Öyleyse Ölürüm tedavi niteliğinde bir şarkı olmuş bence, otur kardeşim kendinle yüzleş ve iyileştir kendini der gibi. Kendi içindeki labirentte kaybolmuş ve çıkış yolu arayanlara göre bir şarkı. Çok zor bir yol ama çıkışı bulunca iyileşmiş bir insan olarak devam edebilirsiniz hayatınıza. İnsanın en içinden, ruhuna kadar ne kadar gizli saklı kalmış yerler varsa, hepsine tek tek tüm gerçekliği ile dokunuyor Doğan Duru.

Doğan Duru ve Öyleyse Ölürüm - Resim: 1

Öyleyse Ölürüm kendiyle yüzleşmeye cesareti olanlara hitap eden bir şarkı bence, cesareti olmayanları bir tık aşabilir sanki. Kandırmadan ve süslemeden tüm çıplaklığı ile ortaya dökülmüş duyguların hepsi Doğan Duru şarkılarında buluşmuş gibi, duyguların en gerçek ve en çıplak hali. Şarkıların kapak fotoğrafları gibi.

Gerçeklerle yüzleştiren, kabullendiren ve kendimizden sakladığımız gizlediğimiz ne varsa, tek tek ortaya döken bir şarkı.

Acımasız bir gerçeklik aslında, yok yok öyle değil dediğimiz ne varsa, Evet tam da öyle işte dedirtiyor insana. Kabullenmekten başka çare kalmıyor 5 dakika 49 saniyenin sonunda.

Kendiyle yüzleşmeye cesareti olanlar için, şarkının linklerini buraya bırakıyorum. İyileşmek ve kendini bulmak isteyenler, mutlaka bir Doğan Duru yolculuğuna çıksın..

Spotify: https://open.spotify.com/track/608L5WtFd0G2d1ZoLrJjAz?si=574ab236ffaf4741

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=cR4WecEKbJU