Aşk acısı çekenlere dev hizmet: Çağan Şengül’ün albümü Yangın çıktı

Çağan Şengül’ün heyecanla beklenen 'Yangın' isimli albümü çıktı.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Geçtiğimiz aylarda bizleri albüme ait şarkılarla buluşturmaya başlamıştı Çağan Şengül. İlk olarak 'Başka Çarem Yok' şarkısıyla albümden selamladı bizleri. Peşinden 'Yana Yana' ve 'Yansın' ile bizleri nasıl bir albüm beklediğini en derinden hissettirdi. Albümün adı Yangın ama bu kadar yanacağımızı tahmin etmemiştim. 

Albümde intro dahil toplamda 11 şarkı var. Albümde sözü müziği Çağan Şengül'e ait olan Intro dahil 5 şarkı yer alırken, Cem Adrian, Cem Yenel, Emre Aydın, Şanışer ve 'Başka Çarem Yok'un sözlerinde Ege Can Sal ile çalıştı. Tüm şarkıların düzenlemesi ise Burak Bedirli imzası taşıyor. Albümün çıkış şarkısı ise Cem Adrian ile birlikte seslendirdiği 'Ben Sana Veda Edemem' oldu. 

 

Albümü dinledikten sonra, içimde yarattığı duyguyu kabullenmem ve beni götürdüğü yere varmam bir kaç günümü aldı. 'Yangın' kalbimin en gizli saklı köşesine yolculuk yaptırdı bana. Çağan bana bunu yapma diye diye kaçmaya çalıştım Yangın'dan ama kaçamayacağımı anladıktan sonra Çağan Şengül ile birlikte yandım. 

Sözünde durmadın, gözün gözümde kalmadı, bi yol mu vardı başka, yürüdün hiç tat almadın
Benimle yürürken, elimden tutarken, yüzün düştü birden yere, tek kaldım birdenbire diyor Çağan Şengül..❤️‍🔥

Yandığı yerden sönen, söndüğü yerden küllerinden doğanların sığınabileceği bir albüm yapmış Çağan Şengül. Albümü dinlerken anladım ki, bazen insan bir şarkının sızlattığı yerden iyileşmeye başlayabiliyormuş. İnsanın içini sızlatan, yara kaşıyan ama kanattığı yerlerden iyileştiren bir albüm olmuş Yangın.🔥

Çağan Şengül albümüne Cem Adrian, Emre Aydın, Cem Yenel ve Şanışer'i misafir etmiş. Böyle değerli ve türk müzik sektörünün temel taşlarından olan isimleri misafir etmek kolay değildir ama Çağan Şengül layıkıyla üstesinden gelmiş. Özellikle Cem Adrian ile seslendirdiği 'Ben Sana Veda Edemem' şarkısının etkisi hala atamadım üzerimden. 🥺😢

Albümün en’leri: 

En çok yakan şarkı: Ben Sana Veda Edemem

En ortak paydada buluşturan şarkı: Dört Duvar

En nefes aldıran şarkı: Kağıttan Gemi

En iç çektiren şarkı: Başka Çarem Yok

En küllenmiş şarkı: Çok Yazık

Anlatamadığı yerleri bir sözün kıyısına bırakmış bir adamın hikayesini dinliyoruz bu albümde. Daha önce sığındığı bir limandan hayatlarımıza akan bir Çağan Şengül vardı, bu albümden sonra limanın kendisi olmuş bir sanatçı görüyorum karşımda. 

Yangın sayesinde anladım ki, kül olmak güzelmiş ve küllerinden yeni bir ben inşa etmek daha da güzelmiş. Küllerimi üzerimden atmaya çalışırken, kalbimin üzerine yara bandı yapıştırdığın için teşekkür ederim Çağan Şengül. 

Yana yana küllenen ve küllerinden yeniden doğmak isteyenlerle gelsin..❤️‍🩹

YANGIN Sony Music Türkiye etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında.