4 Aralık Güneş Tutulması

Olur olmaz dediğin ne varsa..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

4 Aralık cumartesi günü saat 10:43’de Yay burcunda bir güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma Haziran 2020’de başlayan İkizler-Yay aksında yaşanan son tutulma olacak. Artık ay düğümleri Boğa-Akrep aksına geçiyor ve bir devir kapanıyor.

Güneş tutulmaları çok önemlidir, yeni bir sayfa açmayı anlatır. Aslında bu tutulmayla birlikte, bir evreyi noktalayıp, yepyeni bir döngüye gireceğiz. Bitmesi gereken her şey bitecek, gitmesi gerekenler gidecek ve bizler yeni bir hayata merhaba diyeceğiz.

Bu tür güçlü tutulmaların etkisi uzun süre hissedilir. Hayatlarımız bugünden yarına değişmez. Bundan dolayı bu etki 1,5-2 sene boyunca hayatlarımızı elden geçirmemize vesile olacak.Boğa-Akrep aksındaki ilk tutulmayı 19 Kasım’da güçlü bir Boğa ay tutulmasıyla karşıladık. Şimdi sıra güneş tutulmasında.

Şu an yaşadığımız hayat ile, aslında yaşamak istediğimiz hayat arasında kararlar vereceğiz, hatta karar vermek zorunda kalacağız. Çok güzel bir söz vardır, "Sen değişirsen hayatın değişir“ diye. Bu değişim süreci bizim kendi içimizde değişmemizle başlayacak. Bütün düşünce kalıplarını yıkacağız, yeni kararlar alacağız ve uygulayacağız.

Hangi alanlarda olduğunu haritanıza bakarak öğrenebilirsiniz. Bakın bakalım 12 derece Yay burcu hangi evinize denk geliyor. Tabii sadece bir konumla değerlendiremeyiz çünkü evlerdeki gezegenler ve diğer gezegenlerle açılar çok önemli ama en azından basit bir fikir yürütmek adına, 12 derece Yay burcuna bakabilirsiniz.

Kimisi işini değiştirmek isteyebilir, daha güvenilir bir iş aramaya başlayabilir. Kimisi terfi edebilir, kimisi kendi işini kurmak isteyebilir. Bazılarımız evlenme kararı alırken, sorunlu ilişkisi olanlar ayrılma kararı alabilir. Aile içi problemleri olanlar bu problemleri çözmek için kolları sıvayabilir, çözülmeyen daha büyük sorunlar varsa, herkes kendi yolunu çizmek isteyebilir. Kimisi taşınma kararı alırken, bazılarımız yurt dışına taşınmak için harekete geçebilir. Bu saydıklarım sadece olabilecek gündem başlıkları. Herkes kendi hayatının gündemine göre, bazı yeni kararlar almak için araştırmalara başlayabilir.

Eskiyi eskide bırakma zamanı geldi artık. Sırtımızda yıllardır taşıdığımız boş yüklerden, bizlere birileri tarafından yüklenen sorumluluklardan, bize ait olmayan her şeyden ve herkesten uzaklaşacağız. Kendimiz için yaşamaya başlayacağımız hayatın start çizgisinde yerimizi alacağız diyebilirim. Kimin ne söylediği umurumuzda olmayacak. Hatta insanların "Sen çok değiştin" söylemlerine maruz kalacağız. Ama içiniz rahat olsun, ilahi adalet kuvvetli çalışacak, herkes ektiğini biçecek, kadersel enerjilerin ve döngülerin içinde bizim için en doğrusu olacak.

Özellikle Covid-19 sebebiyle hepimizin hayatında çok ciddi değişimler yaşandı ve hala belirsizliklerle mücadele ediyoruz. Ekonomik sorunlar en başta geliyor. Bu belirsizlikler ve gündemlerimize göre, çıkış yolu aramak için doğru zamandayız. Zaten gökyüzü bunu yapmamızı istiyor. Eski kalıplardan çıkıp, yeniye adım atmamızı bekliyor bizden.

Değişmek istemeyenler ve ben hayatımdan memnunum diyenler bile, bazı şeyleri kafasından geçirmeye başlayacak. Biz insanlar için değişmek bu hayatta ki en zor şey. Bazen en basit şeyleri bile değiştirmeye cesaret edemiyoruz ama artık bu tutulmalarla, 2022 itibariyle hayatlarımızı sıfırdan inşa edeceğiz. Ben değişmem diyenlerin nasıl değiştiğine, asla olmaz dediğimiz şeylerin nasıl olduğuna şahit olacağız. Bütün bunların sonunda, her şeyin en güzeli olacağından şüpheniz olmasın. Bütün bu değişim dönemini, önce içinize dönerek, sakince düşünerek ve tam olarak nelerden memnun olmadığınızı, aslında neleri değiştirmek istediğinize karar verip, bir kenara not edin. Değişimi düşünmek bile kapılar açacaktır, hatta hiç beklenmedik yerlerden fırsatlar doğacaktır. Deli gibi insan silmeye başlayacağız, ruhsal anlamda ciddi temizlikler yapacağız. Önce bireysel değişimler başlayacak, sonra toplumsal değişimler.

Toplumsal anlamda özellikle ekonomik sıkıntılar bir süre daha devam edecek ama bu sıkıntılar aslında büyük bir değişimin ön aşaması. Hani büyük çıkışlardan önce, büyük çöküşler yaşarız ya, bu dönemi öyle düşünebilirsiniz.

2022 yılı ekonomik anlamda çok zor geçecek ama toplumsal değişimler için bu kriz dönemi çok faydalı olacak. İnsanlar uyanacak ve mantıklı düşünmeye başlayacak. Yıllardır devam eden kalıpların değişimi için, bu süreç aslında toplumun gelişimi için önemli bir olay, her ne kadar zararı büyük olsada.

Şöyle düşünün, ortada büyük bir problem var ama bu problemin çözülmesi için, insanların bir şeylerin farkına varması gerekiyor. İşte bu dönem o dönem, o yüzden biraz sancılı geçebilir ama günün sonunda büyük şeyler kazanmak için büyük fedakarlıklar yapmaya razı olacağız.

Korkacak bir şey yok, her şeyin en güzeli olacak ve ne olursa olsun hayatlarımız güzelleşecek. Cesaretli olun, değişmekten dönüşmekten kaçmayın ve en önemlisi, mutsuz olduğunuz yerlerde kalmayın. Bu hayatta sizden daha değerli hiçbir şey yok.

Tutulma şarkısını buraya bırakıyorum, açın son ses dinleyin..

https://open.spotify.com/track/5ASPN2zuOrR7lBGJuWW0ai?si=80e7f02848894f35