Ekonomi

$ DOLAR
32,46 -0,02 %
€ EURO
34,85 -0,13 %
BIST
9.891 173,95 %
ALTIN
2.446,68 10,45 %
Kahramanmaraş'ta Starbucks mağazasına taşlı silahlı saldırı Kahramanmaraş'ta Starbucks mağazasına taşlı silahlı saldırı Bir kahve zinciri markasının Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki şubesine silahlı ve taşlı saldırı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, olayda yaralanan olmadığını ve silahla ateş açan kişinin polis ekiplerince yakalandığını söyledi
Selçuk Bayraktar'ın şirketi Baykar'dan İsrail iddiasına jet yanıt Selçuk Bayraktar'ın şirketi Baykar'dan İsrail iddiasına jet yanıt Baykar tarafından şirketin tek bir faaliyet alanının bulunduğu, onun da insansız hava aracı teknolojilerinin milli olarak geliştirilmesi ve üretimi olduğu belirtilerek, "jet yakıtı sattılar" iddiasındaki gibi petrol, benzin, motorin ve benzeri gibi yakıt işlerinin hiç olmadığı bildirildi.
Altın fiyatlarında ‘savaş’ alarmı! Gram altının da ons altının da gözü Orta Doğu’da… Altın fiyatlarında ‘savaş’ alarmı! Gram altının da ons altının da gözü Orta Doğu’da… Altın fiyatları rekor sonrası düşüşe geçti. Piyasalar Orta Doğu’da yaşanan ‘savaş’ gerilimini yakından takip ederken ons altın önce 2400 doları aştı, daha sonra geri çekildi. Kapalıçarşı serbest piyasada gram altın fiyatları tarihi zirve sonrası yüzde 1’in üzerinde değer kaybetti. Uzmanlar altın fiyatlarında ons başına 2500 doların ‘kilit seviye’ olduğunu kaydetti. Yıl sonu içinse 3000 dolarlık altın tahmini yaptılar…
Banka ATM'leri artık bu paraları vermeyecek! İşte o banknotlar Banka ATM'leri artık bu paraları vermeyecek! İşte o banknotlar Türkiye'deki yüksek enflasyon oranları, günlük yaşamın birçok alanında olduğu gibi, bankacılık sektöründe de önemli değişikliklere yol açıyor.
OYAK Yatırımdan Türk Hava Yolları hissesi THYAO için hedef fiyat güncellemesi: 458 TL hedefi OYAK Yatırımdan Türk Hava Yolları hissesi THYAO için hedef fiyat güncellemesi: 458 TL hedefi OYAK Yatırım, Türk Hava Yolları (THYAO) için hedef fiyatını 458 TL'ye çıkardı, son fiyat 310 TL. Yatırım tavsiyesinde %47,74 prim potansiyeli öngörüyor.
Sosyetik iş insanı evindeki yüksek sesli partiler yüzünden 1 yıl hapisle yargılanıyor Sosyetik iş insanı evindeki yüksek sesli partiler yüzünden 1 yıl hapisle yargılanıyor Arnavutköy’de bir apartmana taşınan işadamı Cenk Aşçıoğlu’nun verdiği yüksek sesli partiler başına iş açtı. Aşçıoğlu hakkında kişilerin huzur ve sükununu bozma suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Mehmet Şimşek kredi anlaşmasını müjde diye sundu ama... Ünlü ekonomistten itiraz var Mehmet Şimşek kredi anlaşmasını müjde diye sundu ama... Ünlü ekonomistten itiraz var Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile 2024-2028 yılları arasını kapsayan 18 milyar dolarlık ek finansman anlaşması imzaladığını duyurdu. Bu anlaşma ile birlikte Dünya Bankası'nın Türkiye'ye sağlayacağı toplam kredi miktarı 35 milyar dolara yükselmiş oldu. Anlaşmanın ayrıntılarına dair birçok soru gündeme gelirken ünlü iktisatçı Mahfi Eğilmez, Dünya Bankası kredilerinin ve IMF desteklerinin arasındaki farkları sıraladı.
ABD enflasyonu açıklandı, Altın fiyatları nasıl etkilendi? Altın düşecek mi yükselecek mi? ABD enflasyonu açıklandı, Altın fiyatları nasıl etkilendi? Altın düşecek mi yükselecek mi? ABD'de tüketici enflasyonu martta yıllık yüzde 3,4, aylık yüzde 0,4 seviyesinde gerçekleşerek beklentileri aştı. Enflasyonun beklentilerin üstünde gelmesinin ardından altın fiyatları geriledi.
Fatih Altaylı’dan Diyanet'e tepki: Fitre ve zekat verelim de yeni model Mercedes alın Fatih Altaylı’dan Diyanet'e tepki: Fitre ve zekat verelim de yeni model Mercedes alın Gazeteci Fatih Altaylı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fitre ve zekât çağrısını “Türkiye’de fakir fukaralığın bu kadar arttığı bir zamanda, herkes sosyal projeler yapmaya çalışır, fakirlikle mücadele edilmesine katkı vermek için çabalarken, Türkiye’nin en yüksek bütçeli kurumlarından biri, vatandaşın Allah için yapacağı yardıma talip” diye eleştirdi.
Memur ve memur emeklisi Temmuz'da enflasyonun altında zam alacak iddiası Memur ve memur emeklisi Temmuz'da enflasyonun altında zam alacak iddiası Temmuz ayında işçi emeklisinin yüzde 23.5 zam alması beklenirken memur ve memur emeklisinin zammı yüzde 18.13 ile enflasyonun 5.37 puan altında kalabilir.
Murat Ülker'den adını kullanan internet dolandırıcılarına sert tepki Murat Ülker'den adını kullanan internet dolandırıcılarına sert tepki Forbes listesine göre kişisel serveti 5.2 milyar dolar ile Türkiye’nin en zengin iş insanı olarak açıklanan Murat Ülker sosyal medyadan dolandırıcılara isyan etti.
Mehmet Şimşek emekliye seçim öncesi zam yapmadık çünkü yüzde 50 faizle borçlanmamız gerekirdi demiş Mehmet Şimşek emekliye seçim öncesi zam yapmadık çünkü yüzde 50 faizle borçlanmamız gerekirdi demiş Gazeteci Nuray Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, seçim öncesi emekli ve memura neden zam yapılmadığıyla ilgili "Bunu yapmak için Türkiye’nin yurtdışından yüzde 50’den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dediği öğrenildi.
Haluk Bayraktar ve İmamoğlu arasında tasmalı köpek polemiği Haluk Bayraktar ve İmamoğlu arasında tasmalı köpek polemiği Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İsrail'e jet yakıtı sattıkları iddialarına “alçakça ve şerefsizce iftira kampanyası” diyerek tepki gösterdi. İBB'den yapılan açıklamada, Bayraktar'ın sözleriyle ilgili hukuki sürecin başlatılacağı belirtilirken, "Ramazan ayında bile iftira ve kumpastan geri durmayanların, bayramda da aynı kötülüklere devam etmesine şaşırmıyoruz.
Fatih Erbakan'dan Erdoğan'a sert tepki: İsrail'e Uçak yakıtının Türkiye'den gitmesi tam felaket Fatih Erbakan'dan Erdoğan'a sert tepki: İsrail'e Uçak yakıtının Türkiye'den gitmesi tam felaket Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ticaret Bakanlığı'nın İsrail ile ticarete kısıtlama getirmesinin ardından yaptığı açıklamada, "7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yaşanan soykırım karşısında ‘Uçak Benzini ve Jet Yakıtı’ başta olmak üzere, Türkiye’den İsrail’e sevk edilen 50 maddeye kısıtlama getirilmesi bugüne kadar çocuk katili Siyonist rejim ile yapılan ticaretin boyutunu, olayın vehametini açıkça gözler önüne sermiştir" dedi.
İsrailli Bakan Katz: Erdoğan Hamas'a destek uğruna Türkiye'nin ekonomik çıkarlarını feda ediyor İsrailli Bakan Katz: Erdoğan Hamas'a destek uğruna Türkiye'nin ekonomik çıkarlarını feda ediyor İsrail Dışişleri Bakanı Katz, "ABD'deki ülke ve kuruluşlarla temasa geçilmesini, Türkiye'deki yatırımların durdurulmasını ve Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesini ve Amerika'daki dostlarımıza talimat verdim. Kongre boykot yasalarının ihlalini inceleyecek ve buna göre Türkiye'ye yaptırım uygulayacak" dedi.
Yandaş Akit'in manşeti Türkiye'de her şey olursunuz ama rezil olmazsınız dedirtti Yandaş Akit'in manşeti Türkiye'de her şey olursunuz ama rezil olmazsınız dedirtti AKP'yi ve Erdoğan'ı savunmak için herkese saldıran, yalan ve kurgu haberlerle nefret suçu işlemeye devam eden dinci faşist Akit gazetesi bu kez fena rezil oldu.
Bayramda çalışanlar ne kadar fazla mesai ücreti alacak? Bayramda çalışanlar ne kadar fazla mesai ücreti alacak? Bayramda mesai yapacak milyonlarca çalışan ne kadar mesai ücreti alacağını merak ediyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, çalışanların Ramazan Bayramı tatilin 9 güne çıkarılması sonrası ne kadar mesai ücreti alacaklarını hesapladı.