Abone Ol

İsrailli Bakan Katz: Erdoğan Hamas'a destek uğruna Türkiye'nin ekonomik çıkarlarını feda ediyor

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, "ABD'deki ülke ve kuruluşlarla temasa geçilmesini, Türkiye'deki yatırımların durdurulmasını ve Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesini ve Amerika'daki dostlarımıza talimat verdim. Kongre boykot yasalarının ihlalini inceleyecek ve buna göre Türkiye'ye yaptırım uygulayacak" dedi.

İsrailli Bakan Katz: Erdoğan Hamas'a destek uğruna Türkiye'nin ekonomik çıkarlarını feda ediyor

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye'nin İsrail'le ihracatı 54 ürün grubunda kısıtlama kararına X üzerinden gösterdiği tepkide, "Erdoğan, Gazze'de kadınlara, kız çocuklarına, yetişkinlere tecavüz eden, öldüren ve bedenlerine saygısızlık eden ve çocukları diri diri yakan Hamas katillerine verdiği destek uğruna bir kez daha Türkiye halkının ekonomik çıkarlarını feda ediyor" dedi.

Katz, ABD'deki ülke ve kuruluşlarla temasa geçilmesini ve Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını isteyeceğini açıkladı. İsrail Dışişleri Bakanı ayrıca "Türkiye ekonomisine zarar verecek" paralel tedbirler alınacağını da açıkladı. 

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Ankara'nın Tel Aviv'e ihracata getirdiği kısıtlama kararına X hesabından tepki gösterdi. Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketlediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Erdoğan, Gazze'de kadınlara, kız çocuklarına, yetişkinlere tecavüz eden, öldüren ve bedenlerine saygısızlık eden ve çocukları diri diri yakan Hamas katillerine verdiği destek uğruna bir kez daha Türkiye halkının ekonomik çıkarlarını feda ediyor. İsrail şiddete ve gasplara boyun eğmeyecek, ticaret anlaşmalarının tek taraflı ihlaline göz yummayacak ve Türkiye'ye karşı Türk ekonomisine zarar verecek paralel tedbirler alacaktır. İsrail'in Türkiye'nin ihracatını engelleyeceği ürünler için bir liste daha hazırlanmasını ve ayrıca ABD'deki kuruluşlarla temasa geçilmesini, Türkiye'deki yatırımların durdurulmasını ve Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesini Amerika'daki dostlarımızdan isteyeceğiz. Kongre boykot yasalarının ihlalini inceleyecek ve buna göre Türkiye'ye yaptırım uygulayacak" 

Ticaret Bakanlığı, bazı ürünlerin Türkiye'den İsrail'e ihracatını kısıtlama kararı aldı. Buna göre 54 ürün grubunun ihracatını kısıtlama getirildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün yaptığı açıklamada İsrail'in Türkiye'nin Gazze'ye havadan yardım ulaştırma talebini reddettiğini, bu doğrultuda da Ankara'nın İsrail'e karşı yeni tedbirler uygulama kararı aldığını bildirmişti.