Nişantaşı'nın gizli lezzeti: Palivor

Yeme-içme sektörü bu seneyi çok durgun geçiriyor. Yeni yatırım yapmayı bırakın, yılların eskitemediği mekanların bile artık tadı tuzu yok.

Petek Bal Petek Bal

Gittiğiniz mekanlarda müşterinin azlığına, personelin somurtkan suratına baktığınızda bunu görebilirsiniz.

"Bu sektörün içinde var olacaksanız, yüzünüz gülmek zorunda!"

Her zaman bunu bilir bunu söylerim. Bu yazımla başlayarak, çocukluğumun en büyük hayali olan bu sektörde, bu işe girebilmek ve tutunabilmek için çokça emek vermiş ve sektörün bolca kahrını çekmiş biri olarak gönül rahatlığı ile "yediğim içtiğim benim olsun, gördüklerimi anlatacağım" diyorum.

Nişantaşı'nın gizli lezzeti: Palivor - Resim: 1

Şimdi esas konuya geleyim. Yemek yerken benim aradığım şey; huzur, biraz ilgi ve birazcık da güleryüzdür. Gittiğim mekanlar da bunlar varsa tamamdır ve orada bir kaç saat geçirebilirim. Bunları gördükten sonra tabii ki sıra menüye göz atmama geliyor. Menüde dişime göre birşeyler seçip, başlıyorum keyfini çıkartmaya.

Nişantaşı'nın gizli lezzeti: Palivor - Resim: 2

Eğer vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsam, tamam burası aradığım yerdir diyorum.

Geçenlerde zevkine ve gurmeliğine güvendiğim bir arkadaşımın tavsiyesi ile gittiğim bir mekandan bahsetmek istiyorum. Tabii ki bu tavsiyeden sonra haftada bir kez uğrayıp kendimi şımartmayı ihmal etmediğim bu mekan; 2011 yılında Avrupa'nın En İyi Çiftlik Projesi seçilen, Nişantaşı Reasürans Pasajının içinde bulunan Palivor Çiftliği/Nişantaşı Mağazası.

Nişantaşı'nın gizli lezzeti: Palivor - Resim: 3

Mağaza dedim evet, çünkü Trakya'da kendi yetiştirdikleri ürünleri burada bulabiliyorsunuz. Menüde kendi ürünlerinden yapılmış hot-doglar, sucuk burgerler, damak tadınıza uygun peynir çeşitleri, bol çeşit Trakya Şaraplarından oluşuyor.

Hemen burada ufak bir öneri yapmak istiyorum. Kaşarlı-pastırmalı quesadillasını yemeden ayrılmayın. Yediklerim arasında en iyisiydi.

Nişantaşı'nın gizli lezzeti: Palivor - Resim: 4

Farklı lezzetler içinde, masanıza yine kendi ürettikleri atıştırmaklık pancar&havuç cipslerinden istemelisiniz. Renkleri ve görüntüsü bile iştahınızı açmaya yetiyor.

Mekana geldiğiniz gibi güleryüzlü personelle karşılanıyor, kendinizi özel hissettiriliyorsunuz. İşlerini ciddiye alarak ve profesyonelce çalışan bir ekip, güzel müzik ve merkezi konumu ile de sosyalleşmek için uygun mekanlardan Palivor Çiftliği...

Nişantaşı'nın gizli lezzeti: Palivor - Resim: 5

Fiyatlar ise; yüksek fiyat = iyi kalitedir anlayışından tamamen ayrılmış bir mekan burası. En uygun fiyatlandırma ile sürpriz yüksek hesap gelmiyor. Cebinizi yakmadan iyi ve kaliteli ürünlerle karnınızı doyurup, mutlu ayrılıyorsunuz.

Mesleğin gerçek temsilcisi ve gülümseyerek konuşan Ulvi Çapkın bey her zaman elinizin ucunda. Size güven veren duruşuyla gelince tanışmayı unutmayın..