Alışveriş Merkezlerinin vazgeçilmezi SOSA

Yeme içme sektörünün ne kadar etkilendiğini söylesek de alışveriş merkezleri hiçte öyle görünmüyor.

Petek Bal Petek Bal

Sinemaya gitmek için Kanyonu tercih ettim. Film saatini beklerken de birşeyler atıştırmak adettendir diyerek hemen karşısındaki Sosa'ya oturdum.
İnanılmaz bir kalabalık vardı. Kendime en köşede bir masa bulabildim.
Menüye oldukça aşinayım. Çünkü sağlık ve hijyen konusunda son derece titiz olduklarını bildiğimden rahatlıkla salata yiyebildiğim ender mekanlardan..
Kalabalığa rağmen hiç beklemedim ve o meşhur zeytinli sosa ekmeğini masamıza getirdiler. Yapımında %70 organik tam buğday unu ve %30 organik beyaz un kullanıyorlar. Tek cümleyle 'lezzet abidesi' .
Sıra siparişi vermeye geldiğinde biraz kararsız kaldım. Kendimi ödüllendirmek istediğim için bu seferlik salatayı es geçtim. Makarnalardan gözümü alamasam da sonunda kepekli tortillaya sarılı keçi peynirli ızgara sebze wrap istedim. Tabii ki aklımda kalacağına midem de olsun diyerek arkadaşıma makarna yemesinde ısrar ettim.

Alışveriş Merkezlerinin vazgeçilmezi SOSA - Resim: 1

Wrapların içerisine Sosa'nın icadı soslardan tercih edebiliyorsunuz. Eğer benim gibi acıseverseniz 'arabica sos' tam size göre. Közlenmiş kırmızı biber ve parmesan ile yapılmış. Acıyla arası olmayanlar için de kimyon tohumu ve yoğurt ile yapılan 'yoğurt sos'u öneririm.

İçinde ızgara biber, kabak, patlıcan ve lezzetine lezzet katan ızgara keçi peyniri vardı. Benim gibi sebze ve peynirsiz yapamayanlar için bulunmaz bir fırsat bu karışım.

Makarnanın tadına bakmadan olmazdı. Makarna sosunuzu belirledikten sonra makarna çeşidinizi de kendiniz seçiyorsunuz. Tüm sos çeşitleri ile servisi uygun olan penne, tam buğday fusilli ya da en iyi domates soslarla tüketilen spagettiye burada istediğiniz sosu kullanabilirsiniz. Benim tercihim Fesleğenli pestolu makarnaydı. Söyleyecek söz yok.Tek kelime ile muhteşemdi.

Sosa'nın en büyük farklarından biri de, kendi yemeğinizi kendiniz oluşturabiliyorsunuz. Ekstra malzemeler ile istediğiniz yemeğin içerisine damak zevkinize uygun diğer ürünlerden ekleyebiliyorsunuz.
Salatası ile meşhur olan Sosa da, bol proteinli karışık tahıl salatası isteyip, üzerine et-tavuk-balık, ızgara enginar, ceviz, kinoa ve birçok malzemeyi seçip kendi zevkinizi deneyimleyebilirsiniz.

Akşam yoğunluğunun olduğu saatlerde siparişin gecikmesi genellikle karşılaşılan bir durumdur. Yemeklerimizin siparişi verdikten 7-8 dakika içinde gelmesi bizi şaşırtıyor. Tüm masaları dolu olduğu halde işlerini bu kadar aksatmadan seri bir şekilde yaptıkları için yürekten bir teşekkürü hakediyorlar.

Spor yapanlar ve diyette olanlar için yemek tercihi yaparken kalorileri hesaplamakta zorlanmayacakları, tüm et ürünlerinin ızgara da pişirildiği, sağlıklı ve hafif yemekleri ile vazgeçemeyeceğiniz Sosa'yı muhakkak denemelisiniz.