Esnaf lokantası deyince...

Esnaf lokantası önerisini duyar duymaz soluğu Balmumcu'da aldım. Aklımda canlandırdığım esnaf lokantası ile hiç örtüşmeyen bu mekan Fine-dining bir restorandan farksız.

Petek Bal Petek Bal

Farfara özenle dekore edilmiş sade ve içaçıcı bir havada.
Maksimum 45 kişilik olan Farfara'ya girdiğimde mekan sahibi Ünlü Şef Osman Bahadır güleryüzü ile karşıladı.

Yemeklerden bahsetmeden önce kendisini tanımanızı istiyorum. Osman Bahadır, Culinary Institute of America'da şeflik, şarap eğitimi, New York'da Turkish Kitchen ve New York Times'tan yıldızlı Tabla'da soğuk şefi, Four Seans İstanbul at the Bosphorus'ta soğuk şefi, Mutfak Sanatları Akademisi'nde eğitmen şef, Tefal'in araştırma-geliştirme ve pazarlama şefliği, Unilever Gıda'nın Türkiye'den sorumlu şefi ve Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi direktörlüğü yapmış alanında fazlasıyla eğitimli ve başarılı bir şef.

Esnaf lokantası deyince... - Resim: 1

Yanımda böyle başarılı bir şef varken yemek tercihimi ona bırakıyorum.
Hatay usulü bulgur pilavından başlayalım. İlk kez yediğim ve lezzetine hayran kaldığım Karakılçık Buğdayı ile yapılmış. Yemeklerin lezzetinin püf noktasını sorduğumda, 'salçası, baharatı, nohutu, nar ekşisinin yani hemen hemen çoğu ürünün Hatay'dan özel olarak geldiğini, donmuş herhangi bir ürün asla kullanılmadığını ve günlük taze olarak yapıldığını söylüyor şefimiz.
Bulgur pilavının yanında çiğ pazı salatası yer alıyor. Pazıyı ilk çiğ deneyişim. Bu salata her seferinde farklı bir meyve ile servis ediliyormuş. Ben şanslı günümdeymişim ki çok sevdiğim nar ile hazırlanmış, başka bir gün elma, mevsiminde çilek gibi bir çok sürpriz meyveyle karşılaşabiliyormuşuz.
Günlük yemekler dışında Alakart bir menüsü de var.

Esnaf lokantası deyince... - Resim: 2

Menüde beni en çok şaşırtan hamburgeri oldu. Alıştığımız Hamburgerleri unutun lütfen. Osman şef, deyim yerindeyse hamburgeri yeniden icat etmiş. Açma ekmeğinin arasına dana kıyma ile yaptığı anne köftesiyle, humus ve muhammarayı da ekleyerek, ketçap ve mayonez ikilisini hamburgerden çıkarıp sağlıklı ve lezzetli bir hamburger ortaya çıkartmış. Yanındaki ev patatesi de cabası.

Menüde Hatay Mutfağı'nın özel yemeklerini bulabilirsiniz. İçli köfte, Kaytaz Böreği, katıklı ekmek, biberli ekmek ve etli sarma da buranın vazgeçilmezleri.
Mekanda yediğiniz her yemekte Osman Şef'in hayranlık uyandıran başarısının eseri olduğunu farketmemek imkansız.
Mutfağın gerçek bir sanat atölyesi gibi çalıştığını içeriye girdiğinizde şefin her yerde hissedildiğini göreceksiniz.

Lezzetin tesadüf olmadığını anlamak çok kolay... Yemekleriniz Farfara'da gerçekten emin ellerde.
Ruhumuzun da doyması sanırım burada mümkün.
Mutlaka denemelisiniz.