Neden Hayır Partisi?

Çünkü HAYIR’ın artık beş harflik bir kelimeden çok daha fazla anlamlar ifade ettiğini göstermek için bu partiyi kuruyoruz.

Melih Bulut Melih Bulut

Çünkü vicdanlıyız. O nedenle cesuruz.

Çünkü farklıyız.

Çünkü bu HAYIR’ın her coğrafyada, her dönemde yeniden BİZ olmak için benzersiz bir fırsat yarattığına inanıyoruz.

Çünkü politikanın esas amacı olan insanlara hizmet etmekten, onları mutlu etmekten saptığını düşünüyoruz.

Çünkü hepimizi ilgilendiren memleket meselelerinin ağır sorumluluğunu bir kişiye yüklemek istemiyoruz.

Çünkü haddimizi bilmenin, dayanışmanın, işbirliğinin, birbirimize ve doğaya saygının bizi içerisine girdiğimiz zor şartlardan kurtaracağına inanıyoruz.

Çünkü dünyadaki tüm varlıklara karşı şiddetten, şiddet dilinden hiç hoşlanmıyoruz. İnsanları kutuplaştırma, ötekileştirme bize yabancı. Bir arada huzurla yaşamak en önemli arzumuz.

Çünkü özel hayatı, bizi biz yapan değerleri siyasetin mücadele alanı olmaktan çıkarmak istiyoruz.

Çünkü eğitimi, bilgisi, görgüsü ne olursa olsun her bireyin bir siyasi lider gibi kendisi, ülkesi ve dünya için sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz.

Çünkü değişen ekonomik, sosyolojik, teknolojik şartlar gereğince yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Bunun ortamını şimdiden oluşturmaya çalışıyoruz.

Çünkü 1789 kadar tarihi önemde zamanlar yaşıyoruz ve siyaset yaparken hem dünyaya ilham vermek, hem de dünyadan ilham almak istiyoruz. Bunun için Anadolu insanının bilgeliğini, gençliğin dinamizmini ve kadınların duyarlılığını siyasete aktarmak amacındayız.

Çünkü HAYIR’ın artık beş harflik bir kelimeden çok daha fazla anlamlar ifade ettiğini göstermek için bu partiyi kuruyoruz.

Çok duygulu, sevinçli ve umut doluyuz.

Her zaman olduğu gibi sonunda BİZ kazanacağız.