Ekonomi

$ DOLAR
32,58 0,10 %
€ EURO
35,03 0,06 %
BIST
9.839 122,39 %
ALTIN
2.460,44 24,21 %
İşte Borsa İstanbul'da Bu hafta temettü verecek 6 şirket İşte Borsa İstanbul'da Bu hafta temettü verecek 6 şirket Borsa İstanbul'da bu hafta 6 şirket kar payı ödemesi yapacak... İşte netleşen temettü tarihleri.
Ekonomist Atilla Yeşilada uyardı: Borsa dolar bazında yüzde 50 prim yapacak Ekonomist Atilla Yeşilada uyardı: Borsa dolar bazında yüzde 50 prim yapacak Ekonomist Atilla Yeşilada, dün alınan faiz kararı sonrası en büyük getirinin borsa tarafında yaşanacağını iddia etti. Geçmişte aksi yönde açıklamalar yaptığını belirten Yeşilada, neden fikrini değiştirdiğini açıklarken, Borsa İstanbul'daki şirketler arasında hangilerinin kazanç hangilerinin zarar sağlayacağına açıklık getirdi.
Erdoğan ve Mehmet Şimşek tartıştı iddiasına Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yalanlama Erdoğan ve Mehmet Şimşek tartıştı iddiasına Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yalanlama Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla Kısa Dalga sitesi yazarı gazeteci Sedat Bozkurt'un gündeme taşıdığı iddia yalanlandı.
Erdoğan ve Mehmet Şimşek doğalgaz yardımı yüzünden tartışmış: Yoksulları öldürdün Erdoğan ve Mehmet Şimşek doğalgaz yardımı yüzünden tartışmış: Yoksulları öldürdün İddiaya göre, Şimşek "Yoksullar içinse Aile Bakanlığı bunları tespit edip sadece onlara ödesin, herkesinkini niye ödüyoruz?" dedi; Erdoğan ise “yoksulları öldürdün” diyerek karşılık verdi.
Acun Ilıcalı Fenerbahçe Başkanı olacak mı? Acun'dan o soruya çok ilginç yanıt Acun Ilıcalı Fenerbahçe Başkanı olacak mı? Acun'dan o soruya çok ilginç yanıt İngiltere Championship ekibi Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, katıldığı bir YouTube kanalından açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı yapmayı istediği iddialarına yanıt verdi.
Faiz arttı, emeklinin maaşı kıymete bindi Faiz arttı, emeklinin maaşı kıymete bindi Emekli aylıkları bankalar için en ucuz kaynağa dönüştü.
Emekliye promosyon vaadi hükümetin açıklamasıyla örtüşmüyor Emekliye promosyon vaadi hükümetin açıklamasıyla örtüşmüyor Seçim öncesi emeklilere 12 bin TL’ye kadar banka promosyonu verileceğini söyleyen iktidarın vaadi gerçeklerle örtüşmedi. EYT düzenlemesiyle nisanda emekli olup bankalarla üç yıllık anlaşma yapan yurttaşlar yapılan hesaba göre en fazla 5 bin TL alabilecek.
AKP'li belediyenin geçen sene 60 lira olan iftar yemeği 149 liraya yükseldi AKP'li belediyenin geçen sene 60 lira olan iftar yemeği 149 liraya yükseldi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl ramazanda dağıttığı 60 lira olan iftar yemeği, bu yıl yüzde 148 zamla 149 liraya yükseldi.
AKP'de son dakika emekli maaşları gelişmesi: Erdoğan açıklayacak AKP'de son dakika emekli maaşları gelişmesi: Erdoğan açıklayacak AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Ankara yarın ise İstanbul'da büyük mitinglerini gerçekleştirecek. Ankara mitingi öncesi canlı yayında konuşan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilere yönelik düzenlemeler konusunda konuştu, "Bugün ve yarın Cumhurbaşkanımızı dikkatle dinleyelim" dedi.
Bank of America'dan Türkiye için dikkat çeken faiz ve enflasyon tahmini Bank of America'dan Türkiye için dikkat çeken faiz ve enflasyon tahmini Bank of America, TCMB'den yeni bir faiz artışı beklemediklerini belirterek bankanın ancak son çeyrekte 250 bp ile faizi yüzde 47,5'e çekebileceğini öngördü.
Deutsche Bank’tan Türk Lirası için dikkat çeken tahmin Deutsche Bank’tan Türk Lirası için dikkat çeken tahmin Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 500 baz puanlık faiz artışının ardından yeniden TL uzun pozisyonuna girme konusunda güvenli hissettiklerini belirtti.
Emekli promosyonu kaç lira oldu? 12 Bin liralık promosyon için ödeme tarihi belli oldu Emekli promosyonu kaç lira oldu? 12 Bin liralık promosyon için ödeme tarihi belli oldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Kamu bankalarımız pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacaklar. 28 Mart itibarıyla da inşallah süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak." dedi
Merkez Bankası faizde rekor artış yaptı: Faiz resmen yüzde 50'ye yükseldi Merkez Bankası faizde rekor artış yaptı: Faiz resmen yüzde 50'ye yükseldi Son dakika haberi… Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Fatih Karahan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) TCMB Mart ayı politika faizi kararı için duyuru yaptı. Buna göre yüzde 45 olan politika faizini 500 baz puan artırıldı
İslam Memiş'ten Altın yorumu: Bu rakamı söylemek istemiyorum, paniğe yol açabilir İslam Memiş'ten Altın yorumu: Bu rakamı söylemek istemiyorum, paniğe yol açabilir Finansal analist İslam Memiş, "Gram altının fiyatı öncelikle 3.000 TL’lik pik seviyesine ulaşacak ve ardından 4.000 TL seviyesine kadar yükselmeye devam edecek" öngörüsünde bulundu.
Dövizde tarihi zirve! Dolar ve Euro ne kadar oldu? Dövizde tarihi zirve! Dolar ve Euro ne kadar oldu? Yerel seçim öncesi yüksek seyreden lokal döviz talebinin de etkisiyle mart başında yükselişi biraz hızlanan dolar TL güne 32.42, Euro TL ise 35.58 civarında yeni tarihi zirvesinde başladı.
Prof. Dr. Hakan Kara'dan Merkez Bankası Faiz arttıracak mı sorusuna ilginç yanıt Prof. Dr. Hakan Kara'dan Merkez Bankası Faiz arttıracak mı sorusuna ilginç yanıt Merkez Bankası eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, "Merkez Bankası faiz artıracak mı?" sorusuna "Faiz artırılacak olsa 20 milyar dolar yakılır mıydı?" dedi.
Flaş iddia: Emekliye 31 Mart'tan önce zam müjdesi verilecek mi? Flaş iddia: Emekliye 31 Mart'tan önce zam müjdesi verilecek mi? Sözcü yazarı İsmail Saymaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin'in “Emeklilerle ilgili devam eden çalışmamız var” sözünü hatırlatarak, ''CHP seçimi almasın diye 31 Mart’tan önce emekliye zam haberi verilebilir'' dedi.