Ekonomi

$ DOLAR
32,20 0,00 %
€ EURO
35,04 0,03 %
BIST
10.655 11,31 %
ALTIN
2.525,13 24,44 %
Yeni asgari ücretle, yemek bedeli : Günlük 105 lira oldu Yeni asgari ücretle, yemek bedeli : Günlük 105 lira oldu Hürriyet yazarı Noyan Doğan, 11 bin 402 lira olarak belirlenen yeni asgari ücretle birlikte yemek bedellerinin de günlük 105 liraya çıkarıldığını belirtti.
Emekli aylığına zam oranı yüzde 30 olacak Emekli aylığına zam oranı yüzde 30 olacak Asgari ücrete yapılan ara zammın ardından gözler memur ve emeklilere yönelik düzenlemeye çevrilirken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, "Emekli maaşlarına zam oranı bence yüzde 30 olacak" dedi.
Sokak röportajında ekonomi berbat diyen vatandaş: Ölene kadar AK Parti Sokak röportajında ekonomi berbat diyen vatandaş: Ölene kadar AK Parti Sokak röportajlarının öne çıkan sorularından olan ''Sizce ekonominin durumu nasıl?'' sorusu bir vatandaşa soruldu.
Trafik cezaları ve MTV borcu siliniyor! Borç yapılandırması için son 9 gün Trafik cezaları ve MTV borcu siliniyor! Borç yapılandırması için son 9 gün Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı ve belediyelere olan tüm borçlara yapılandırma fırsatı getirilmişti. Ancak 31 Mayıs’ta sona ereceği açıklanan borç yapılandırma başvurusu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetkisini kullanmış ve süreyi 1 ay uzatmıştı. 30 Haziran’da sona erecek başvuru süresi için son 9 güne girildi.
Emekli maaşına zamda oran netleşiyor! Enflasyon oranının üzerinde…’ Emekli maaşına zamda oran netleşiyor! Enflasyon oranının üzerinde…’ Asgari ücretin 11 bin 402 lira olması sonrası gözler emekli maaşındaki zamma çevrildi. Emekliye enflasyon oranının üzerinde yüzde 10-13'lük refah payı artışı yapılması bekleniyor.
Merkez Bankası'nın kararı öncesinde çarpıcı faiz tahmini geldi Merkez Bankası'nın kararı öncesinde çarpıcı faiz tahmini geldi Piyalar Merkez Bankası'nın faiz kararına kilitlendi. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 25-30 seviyesinde olan TL mevduat faizlerine yaklaştırmasını bekliyor.
Bir vatandaş, dolar artışının önüne geçebilmek için sunduğu çözüm sosyal medyada gündem oldu Bir vatandaş, dolar artışının önüne geçebilmek için sunduğu çözüm sosyal medyada gündem oldu Döviz kurlarındaki durdurulamayan artış, vatandaşları çaresiz bıraktı. Bir kişinin ‘çözüm önerisi' ise sosyal medyada gündem oldu.
TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan 500 Dolar sözünü hatırlatan muhabire ilginç yanıt TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan 500 Dolar sözünü hatırlatan muhabire ilginç yanıt TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.
Son dakika: Yeni Asgari ücret 11 Bin 402 lira oldu Son dakika: Yeni Asgari ücret 11 Bin 402 lira oldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 11 bin 402 liraya yükseltildiğini açıkladı.
Bloomberg: Bakan Şimşek, geleneksel politikalara kademeli geçiş mesajı verdi Bloomberg: Bakan Şimşek, geleneksel politikalara kademeli geçiş mesajı verdi Geçen hafta cuma Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalarla görüşen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantılarda geleneksel politikalara kademeli geçiş mesajı verdi.
Bir A Haber klasiği: Ekmek 250 gramdan 200 grama düştü, halk çok memnun Bir A Haber klasiği: Ekmek 250 gramdan 200 grama düştü, halk çok memnun Vatandaşın en temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı seçimin hemen akabinde yükselişe geçti. İstanbul’da 240 gram ekmeğin fiyatı yüzde 20 oranında zamlanarak 5 TL’den 6 TL’ye yükseldi. Gramajı pek çok yerde düşürülen ekmeğin fiyatının gittikçe artması bekleniyor. 
Deprem bölgesindeki konut ihalesi AKP'li Hayati Yazıcı'nın dünürüne verildi Deprem bölgesindeki konut ihalesi AKP'li Hayati Yazıcı'nın dünürüne verildi Hatay’da yapılacak deprem konutları için oluşturulan ihale AKP’li Hayati Yazıcı’nın dünürüne verildi. Söz konusu ihalenin toplam kıymeti 2 milyar 929 milyon lira oldu
Yazlıkçılar odalarını kiraya veriyor Yazlıkçılar odalarını kiraya veriyor Hayat pahalılığı turistik bölgelerde yazlıkları olanları da vurdu. Yazlıkçılar evlerinin odalarını kiraya vermeye başladılar.
Bakanla birlikte Togg da gitti; yeni Adalet Bakanı Tunç, plakayı Mercedes'e taktırdı Bakanla birlikte Togg da gitti; yeni Adalet Bakanı Tunç, plakayı Mercedes'e taktırdı Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, seçim sürecinde eski Bakan Bekir Bozdağ'ın makam aracı olarak kullandığı yerli otomobil Togg'u bırakarak Mercedes’e geçti.
Acı reçete: Hangi vergilerde ne kadar artış bekleniyor? Acı reçete: Hangi vergilerde ne kadar artış bekleniyor? Dünya gazetesi yazarı Nabi Bakır, yakın dönemde vergilerde artışa gidilmesinin beklendiğini hatırlatarak kulis bilgilerini paylaştı.
Reuters: Merkez Bankası faizi son 4 yılın zirvesine çıkaracak Reuters: Merkez Bankası faizi son 4 yılın zirvesine çıkaracak Reuters anketine katılan 15 ekonomist, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 22 Haziran perşembe günü yüzde 8,5 seviyesinde olan politika faizini son 4 yılın zirvesine çıkaracağını öngördü.
Ata Demirer 270 liralık Bursa kebabı faturasını görünce şaşkına döndü Ata Demirer 270 liralık Bursa kebabı faturasını görünce şaşkına döndü Bursalı ünlü oyuncu ve komedyen Ata Demirer, Bursa'da fiyatlara olan şaşkınlığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gösterdi.