Ekonomi

$ DOLAR
32,25 0,01 %
€ EURO
34,74 0,06 %
BIST
10.248 -88,75 %
ALTIN
2.397,80 4,53 %
Murat Ülker Fenerbahçe'ye tam 500 milyon dolar vermiş Murat Ülker Fenerbahçe'ye tam 500 milyon dolar vermiş Fenerbahçe başkanlığı için adı geçen iş insanı Murat Ülker, katıldığı bir YouTube kanalında kulübe yarım milyar dolar bağışladığını söyledi. Ülker ayrıca başkanlık için aday olmayacağını da belirtti.
Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan neden tutuklandı? Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan neden tutuklandı? Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve iş insanı Bülent Göktuna’nın, 25 milyon dolarlık bir komisyona aracılık ederek devleti zarara uğrattıkları gerekçesi ile tutuklandığı ortaya çıktı.
Acun Ilıcalı'nın uçağının uçuş masrafı duyanları şoke etti: Her seferde 100 Bin Dolar Acun Ilıcalı'nın uçağının uçuş masrafı duyanları şoke etti: Her seferde 100 Bin Dolar Acun Ilıcalı verdiği röportajda yaptığı harcamalarını anlattı. Yılın pek çok zamanını farklı ülkelerde geçiren Acun en çok uçak masrafından yakındı. İşte Acun Ilıcalı’nın uçak masrafına dair tüm detaylar…
Böyle patronlar da var: Skoda Türkiye çalışanlarına 25 Maaş ikramiye Böyle patronlar da var: Skoda Türkiye çalışanlarına 25 Maaş ikramiye Skoda Türkiye distribütörü Yüce Auto A.Ş patronu Ahmet Yüce, geçen yıl tüm çalışanlarına 25 maaş ikramiyesi vermişti. Bu yıl da 25 maaştan fazla ikramiye vereceğini açıkladı.
Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'dan enflasyon mesajı Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'dan enflasyon mesajı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'da bankaların yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantı 1 buçuk saat sürdü.
Neden zenginler tehlikeli seyahatler ister? Neden zenginler tehlikeli seyahatler ister? Titanik batığını ziyaret, Meksika'da büyük beyaz köpekbalıklarıyla yüzmek, Yeni Zelanda'da aktif yanardağın yanında gemiyle dolaşmak, roketle uzaya gitmek...
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan kritik hamle: Banka yöneticileriyle Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan kritik hamle: Banka yöneticileriyle Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan banka yöneticileriyle bugün İstanbul'da görüşecek. Toplantının ana gündem maddesinin bankacılık sektörünün talep ve sorunları olduğu belirtiliyor.
Faiz kararı sonrası döviz kurunda çifte rekor: Dolar ilk kez 25 TL'yi aştı! Faiz kararı sonrası döviz kurunda çifte rekor: Dolar ilk kez 25 TL'yi aştı! Merkez Bankası'nın 27 ay sonra ilk kez faiz artırımına giderek politika faizini yüzde 8,5'den yüzde 15'e çıkarmasının ardından döviz kuru ciddi yükselişe geçti. Dolar bugün (23 Haziran Cuma) ilk kez 25 TL eşiğini aşıp 25,4804 seviyesine ulaşarak tarihi rekorunu kırdı. Euro da 27,8835 TL'yi görerek bir rekora daha imza attı.
Kartı borcu olanlar dikkat: Faiz oranı yükseldi! Kartı borcu olanlar dikkat: Faiz oranı yükseldi! Kredi kartlarına temmuzda uygulanacak azami faiz oranı yüzde 1,36 olan referans faiz oranına 0,55 eklenmesiyle yüzde 1,91 olacak.
Daron Acemoğlu'ndan faiz artışına ilk yorum: Cesaretsiz teknokrat grubu... Daron Acemoğlu'ndan faiz artışına ilk yorum: Cesaretsiz teknokrat grubu... Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 15 oranında artırmasına ilişkin olarak yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Merkez Bankası’nın bugün açıkladığı faiz gerçekten hayal kırıcı. Bir çok insanın da şüphe ettiği gibi rasyonel politikalara dönme hedefinin pek ciddi olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Disney+ Türkiye'den yerli içeriklerin üretim ve yayınıyla ilgili flaş kararlar Disney+ Türkiye'den yerli içeriklerin üretim ve yayınıyla ilgili flaş kararlar Disney+ Türkiye, şirketin global yönetiminin aldığı kararlara paralel olarak içerikler konusunda yeni adımlar atıyor.
Merkez Bankası 27 ay sonra faiz artırdı: Yüzde 15 Merkez Bankası 27 ay sonra faiz artırdı: Yüzde 15 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, Mart 2021'den sonra ilk kez politika faizini artırdı. Yüzde 8,5 seviyesindeki faiz yüzde 15'e yükseltildi.
Cumhuriyet e-ticaret firmasından alınan 500 bin lirayı iade etmiş Cumhuriyet e-ticaret firmasından alınan 500 bin lirayı iade etmiş Gazetenin yazarlarından Ahmet Yavuz, para alınması konusunda suçlanan isimlerden olan gazetenin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nın Başkanı Alev Coşkun'un, "paranın alındığını, ancak daha sonra iade edilerek hatadan dönüldüğünü, yaşanan yol kazasından bütünüyle kendisinin sorumlu olduğunu" söylediğini aktardı.
Yeni asgari ücretle, yemek bedeli : Günlük 105 lira oldu Yeni asgari ücretle, yemek bedeli : Günlük 105 lira oldu Hürriyet yazarı Noyan Doğan, 11 bin 402 lira olarak belirlenen yeni asgari ücretle birlikte yemek bedellerinin de günlük 105 liraya çıkarıldığını belirtti.
Emekli aylığına zam oranı yüzde 30 olacak Emekli aylığına zam oranı yüzde 30 olacak Asgari ücrete yapılan ara zammın ardından gözler memur ve emeklilere yönelik düzenlemeye çevrilirken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, "Emekli maaşlarına zam oranı bence yüzde 30 olacak" dedi.
Sokak röportajında ekonomi berbat diyen vatandaş: Ölene kadar AK Parti Sokak röportajında ekonomi berbat diyen vatandaş: Ölene kadar AK Parti Sokak röportajlarının öne çıkan sorularından olan ''Sizce ekonominin durumu nasıl?'' sorusu bir vatandaşa soruldu.
Trafik cezaları ve MTV borcu siliniyor! Borç yapılandırması için son 9 gün Trafik cezaları ve MTV borcu siliniyor! Borç yapılandırması için son 9 gün Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı ve belediyelere olan tüm borçlara yapılandırma fırsatı getirilmişti. Ancak 31 Mayıs’ta sona ereceği açıklanan borç yapılandırma başvurusu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetkisini kullanmış ve süreyi 1 ay uzatmıştı. 30 Haziran’da sona erecek başvuru süresi için son 9 güne girildi.