Abone Ol

Bakanla birlikte Togg da gitti; yeni Adalet Bakanı Tunç, plakayı Mercedes'e taktırdı

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, seçim sürecinde eski Bakan Bekir Bozdağ'ın makam aracı olarak kullandığı yerli otomobil Togg'u bırakarak Mercedes’e geçti.

Bakanla birlikte Togg da gitti; yeni Adalet Bakanı Tunç, plakayı Mercedes'e taktırdı

Seçimden önce tüm kabine üyeleri Togg'a biniyordu. Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim öncesi 0012 numaralı kırmızı plakasını TOGG'a taktırırken, “Diğer arabalarda sesi duyuyorsunuz, çok fazla gürültü fakat şu anda benim duyduğum bir ses yok. Sanki araba sessiz gidiyor. Kullanımı çok rahat. Tabii elektronik düzeniyle akıllı araba olmasını gerektirecek çok şey var. Onu da görüyorum ben. Çok muhteşem. Türkiye'nin ilk yerli ve milli aracına binmek bizim için de büyük bir şeref, büyük bir heyecan Allah Cumhurbaşkanı'mızdan razı olsun. Ülkemize böylesine bir şey kazandırdı” açıklamasını yapmıştı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Bozdağ seçimlerin ardından AKP Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Başkanvekili olurken, koltuğuna oturan yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise 0012 kırmızı plakayı Togg'dan sökerek Mercedes makam otomobiline taktırdı.

Memleketi Bartın'a yaptığı ziyareti sosyal medya hesabından paylaşan Tunç'un 0012 kırmızı plakalı Mercedes'in makam aracı olarak kullanıldığı görüldü.