Yeni Sezonun En Çok Tercih Edilen Trendi: Çorap Çizme ve Botlar

İlk önce defilelerde gördüğümüz bu modeller daha sonra; ünlülerin tercihi ile sokaklarda da trend olarak tercih edilmekte.

Çağla Öksüz Çağla Öksüz

Birkaç sezondur sonbahar-kış sezonunda gördüğümüz çorap çizme ve botlar yeni sezonun trendleri arasında. İlk önce defilelerde gördüğümüz bu modeller daha sonra; ünlülerin tercihi ile sokaklarda da tercih edilmeye başlandı. Bacağı sımsıkı saran süet deri, kumaş elastik polyester vb. materyallerde üretilen bu çizme ve botlar birçok kombin de trendsetter'lar tarafından tercih ediliyor.

Yeni Sezonun En Çok Tercih Edilen Trendi: Çorap Çizme ve Botlar - Resim: 1

Şık ve kadınsı bir görünüş elde etmek için ideal olan bu çizme ve botlar Zara, Mango, H&M, Vetements, Balenciaga ve daha bir çok marka yeni koleksiyonlarında sergiledi.

Yeni Sezonun En Çok Tercih Edilen Trendi: Çorap Çizme ve Botlar - Resim: 2

Rihanna, Kardashian ailesi gibi sokak modasına yön veren ünlü isimlerden sonra geçtiğimiz günlerde çakmak topuklu vetements marka çizmeleriyle olay olan Şeyma Subaşı da çorap çizme modasını yakından takip eden isimler arasında.

Yeni Sezonun En Çok Tercih Edilen Trendi: Çorap Çizme ve Botlar - Resim: 3

Peki bu ayakkabıları nasıl kombinleyeceğiz?

Sizlerinde sokakta denk geldiğiniz üzere, çorap çizmeyi kombinlemenin en kolay yolu ve en çok tercih edileni boğazlı örme kazak ve salaş triko tunikler ya da gömlek elbiselerdir. Bende bu kombini sevenlerdenim.

Yeni Sezonun En Çok Tercih Edilen Trendi: Çorap Çizme ve Botlar - Resim: 4

Uzun çizmeler aslında düşünüldüğü gibi, boyunuzu uzun göstermez, boyunuzu kestiği için bacak boyunuzu uzun gösterecek mini parçalar tercih etmeniz gerekir. Bu yüzdendir ki genelde mini etekler ve tunikler ile tercih edilmektedir.

Yeni Sezonun En Çok Tercih Edilen Trendi: Çorap Çizme ve Botlar - Resim: 5

Çorap botlar ise hemen hemen her şey ile tercih edilip kombinlenebilir, giyimi kolay şık ve elegan görünüme kavuşmak mümkün.. Ayrıca bu botlar ayak ve bileği sımsıkı sarması nedeni ile bileği ince göstermektedir.

Yeni Sezonun En Çok Tercih Edilen Trendi: Çorap Çizme ve Botlar - Resim: 6

Genellikle kısa ve kalın topuklu versiyonları tercih edilse de sivri, ince ve yüksek topuklu olan çorap botlarda sezonun koleksiyonlarında mevcut. Trend olanları ise parlak görünümlü, elastik polyester ve kadife olanları.

Çağla ÖKSÜZ
www.caglaoksuz.com
https://www.instagram.com/crllcgla/

https://www.youtube.com/channel/UC6j5SRkBdUYhJp90v5jgPHg?view_as=subscriber