Her Kadının Dolabında Bulunması Gereken 10 Parça

Basic parçaları bir araya getirerek hem günü kurtarabilir hem de şık olabilirsiniz.

Çağla Öksüz Çağla Öksüz

Moda ve trendler sürekli değişirken, yaptığımız alışverişler sonucu dolabımızın bir köşesinde unuttuğumuz, giymediğimiz, kullanmadığımız birçok kıyafet eminim ki vardır. Ancak bazı parçalar var ki her dönem giyiliyor, deyim yerindeyse modası hiç ama hiç geçmiyor. Eminim bu parçalara çokça aşinasınız ve sokaklarda sürekli karşınıza çıkıyordur ancak bazı parçalarda gözünüzden kaçmış olabilir. Bugün ne giysem? Giyecek hiçbir şeyim yok! dediğiniz anlarda sizleri kurtaracak bu parçalar; ani davetlerinizde, mevsim geçişlerinde, keyifsiz olduğunuz bazı günlerde sizlere çok yardımcı olacak. Basic parçaları bir araya getirerek hem günü kurtarabilir hem de şık olabilirsiniz. Sizler için; benimde olmazsa olmazım dediğim 10 parçayı bir araya getirdim.

Beyaz Gömlek: Olmazsa olmaz dediğim parçalardan ilki beyaz gömlek. Her kadının dolabında bir beyaz gömlek olmalı! Klasik kesim pantalonunuzun üzerine, takım elbisenizin içine yada deri etekler, jean, tayt, şort gibi spor kombinlerde günlük yaşantınızda kullanabileceğiniz hiç bir zaman da modası geçmeyecek bir parça.

Jean: Kadın ve erkeklerin vazgeçemediği rahatlıkla kullanılabilen, ister spor ayakkabı ve t-shirt ile , ister stiletto ve gömlek ile, binbir çeşit kombinleme imkanı sunmaktadır… Boyfriend, girlfriend, mom, skinny, slim fit gibi değişik çeşitleri bulunan jean'leri her sezon kullanabilir, hem spor hemde şık bir görünüm yaratabilirsiniz.

Deri Ceket: Mevsim geçişlerinde en çok kullanılan, hemen hemen her kombininizi tamamlayan olmazsa olmaz parçalardan bir tanesi motorcu tarzı deri ceket. Hem klasik hem de spor kombinlerinizde tercih edebilirsiniz.

Siyah Elbise: Kurtarıcı parçalardan biri siyah elbise. Her kadın vücut proporsiyonuna uygun bir siyah elbise bulundurmalı dolabında. Kullandığınız aksesuar ve ayakkabı ile de şık, seksi ve spor bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Beyaz Tshirt: Vazgeçemediğimiz parçalardan biri de basic beyaz tshirt. Her kadının mutlaka dolabında bir kaç tane bulunması gerekir. Bazen bir boyfriend jean ve spor ayakkabılarla salaş ve spor, deri şort, pantolon, etek vb. parçalar ile şık, doğru aksesuar ile tarz ve havalı görünebilirsiniz.

siyah blazer ceket kombinleri bayan ile ilgili görsel sonucu

Blazer Ceket: Özellikle bahar ve kış ayları kombinlerini tamamlamaya yardımcı olan önemli parçalardan bir tanesi. Rahat ve şık kombinler yaratmak mümkün. En çok tercih edilen siyah rengi olmakla birlikte, beyaz ve kırmızı renkleri de sezonun trendleri arasında.

kalem etek kombinleri ile ilgili görsel sonucu

Kalem Etek: Kurumsal hayatın vazgeçilmezleri arasında olan kalem etek, günümüzde sokağa taşmış durumda. Diz üstü ya da diz altında biten bu etekler ofiste şık bir görünüm elde etmek için, gömlek ve bluzlar ile kombinleyebilir, günlük yaşantınız da ise baskılı tshirtler, kazaklar, sneakers ve spor ayakkabılar ile rahat ve tarz sahibi bir görünüme imza atabilirsiniz.

Trençkot: İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde sıkça gördüğümüz trençkot’un modası hiç geçmiyor, değişen kalıpları ve öne çıkan renkleriyle herkesin vazgeçilmezi durumunda. Casual bir hava katan trençkot sezonda camel, haki, toprak, kiremit tonları ile diz altı ya da ayak bileklerine kadar uzanan pardesu modellerini tercih edebilirsiniz.

Beyaz Sneakers Ayakkabı: Günlük yaşantımızda sokak modasının en önemli trendlerinden biri. Günümüzde hemen her tarz kıyafetle ve her mevsimde görmek mümkün. Kaşe paltolar, kalem etek ve pantolonlar gibi klasik giyim parçalarıyla ya da tayt, şort ve jean gibi spor giyim parçalarıyla kombinleyebilirsiniz.

stiletto kombin ile ilgili görsel sonucu

Stiletto Ayakkabı: Her kadının dolabında mutlaka bir stiletto olmalı. Kadınlar tarafından çok sevilen cesur, seksi ve şık hissettiren bu ayakkabıları davet ve özel günler dışında günümüzde sokak modasında da jean ve spor parçalarla görmek mümkün. Stiletto alırken prova etmeden almamaya ve ayakkabının ayağınıza tam oturmasına dikkat etmelisiniz.

Çağla ÖKSÜZ

www.caglaoksuz.com
https://www.instagram.com/crllcgla/