Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul Fall 2018

27-30 Mart 2018 tarihleri arasında Zorlu PSM’in ev sahipliğinde Mercedes Benz ana sponsorluğunda gerçekleşen İstanbul moda haftası; haftaya damgasını vurdu. Gerek defileler gerekse defileleri izlemeye gelen davetliler magazinde büyük ses getirdi.

Çağla Öksüz Çağla Öksüz

27-30 Mart 2018 tarihleri arasında Zorlu PSM’in ev sahipliğinde Mercedes Benz ana sponsorluğunda gerçekleşen İstanbul moda haftası; haftaya damgasını vurdu. Gerek defileler gerekse defileleri izlemeye gelen davetliler magazinde büyük ses getirdi.

Defileleri izlemeye gelen isimler arasında Nebahat Çehre, Acun Ilıcalı- Şeyma Subaşı Ilıcalı çifti, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Oğulcan Engin, Ebru Akel, Arzu Sabancı, Derya Şensoy, Ferhan Şensoy, Songül Öden, Hazal Kaya, Merve Boluğur, Emina Jahovic, Yasemin Allen, Funda Arar, Çağlar Ertuğrul, Nesrin Cavadzade, Serenay Sarıkaya, Ahu Yagtu gibi iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok ünlü isim moda haftasına akın etti.

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul Fall 2018 - Resim: 1

Moda Haftasında tasarımlarını sergileyen tasarımcı ve markalar; Cihan Nacar, Çiğdem Akın, Şiyar Akboğa, Raşit Bağzıbağlı, Lug Von Sıga, Mıın by Kadir Kılıç, DB Berdan, Özlem Kaya, ST. Nian, Belma Özdemir, Atelier Kikala, Brand Who, Mehtap Elaidi, Asli Filinta, Exquise, Niyazi Erdoğan, Sudi Etuz, Meltem Özbek, Tuvanam, Tuba Ergin, Bahar Korçan, Mert Erkan, Murat Aytulum, İpek Arnas, Özlem Erkan, Mehmet Korkmaz, Emre Erdemoğlu, Nihan Peker, Zeynep Erdoğan, Urun.

İstanbul Moda Haftası İncemelerim;

-Blogger ve moda yazarları bu sezon podyumda yürüme fırsatı buldu.

-Mercedes-Benz International Designer Exchange Programı kapsamında programın ikinci aşaması olarak Gürcü tasarımcı Atelier Kikala Sonbahar-Kış 2018 koleksiyonunu “Mercedes-Benz presents Atelier Kikala ismiyle sundu.

-Kötü hava şartlarına rağmen defilelere yoğun ilgi vardı. Ayrıca Blogger-Youtuber ve Editörler çekimlerini hava şartlarına rağmen başarıyla yaptı.

-Şarkıcı Hande Yener Miin by Kadir Kılıç defilesinde, yine şarkıcı Merve Özbey Cihan Nacar defilesinde, Oyuncu Burcu Özberk ve Seren Yereli DB Berdan defilesinde podyuma çıktı.

-Çağla Şikel, Tülin Şahin, Didem Soydan gibi ünlü mankenler podyumda yer aldı.

-Bu sezon podyumda çokça Türk manken görmek beni mutlu etti. Ayrıca Tasarımcı Aslı Filinta defilesinde; sadece Türk mankenleri tercih etti.

-Belma Özdemir defilesinde yakın arkadaşı Sertap Erener canlı performans sergiledi.

-Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un ticari boyutunu oluşturan The Core, bu sezon 6. defa kapılarını açarak Türk ve uluslararası satın alma sorumlularıyla MBFWI’ye katılan marka ve tasarımcıların koleksiyonlarını buluşturdu.

DB BERDAN
Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul Fall 2018 - Resim: 2

Anne Kız Deniz-Begüm Berdan 1980-1990 yıllarından ilham alarak hazırladıkları 'Kendin olmanın güzelliğini keşfet' temalı 45 parçalık koleksiyon sundu. Koleksiyonun bütünü, parlak ve canlı renklerden oluşan, eşofman kombinasyonu, rüzgarlık, yazılı bant ve parlak saten, deri ve ekose kumaşlardan oluşuyordu. Oversize Sweatshirt elbiseler ve volanlı, asimetrik elbiseler ise koleksiyonda en çok beğendiğim parçalar arasında yerini aldı.

Oyuncu Burcu Özberk ve gazeteci Işın Görmüş’ün annesi Nuran Görmüş podyumda yürüyen süpriz isimler arasındaydı. Birkaç sezondur podyumda gördüğümüz trans birey Onur Gökhan Gökçek de tekrar podyumda yürüdü. Defilenin finalinde ise Oyuncu Seren Yereli canlı performans sergiledi.

CİHAN NACAR
Mercedes-Benz Fashion Week Ä°stanbul 2018'den kareler!

Akıllardaki mayo deniz- plajda giyilir algısını yıkan beachwear couture kavramını ülkemize kazandıran Cihan Nacar bu sezon Pure Glow adını verdiği koleksiyonunda ağır el işçiliğini, şık ve ince çizgilerle birleştirerek romantik ve bir o kadarda naif bir kadın imajı yarattı.


Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul Fall 2018 - Resim: 6

Koleksiyonun baş mankenliğini Tülin Şahin yaptı, şarkıcı Merve Özbey podyumda yürüdü. Koleksiyonun her parçasını çok beğendim, kaliteli işçiliği ve koleksiyonun bütünlüğü mükemmeldi.

TUVANAM
Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul Fall 2018 - Resim: 7

Tuvana Büyükçınar Sonbahar Kış 2018/2019 Haute Couture koleksiyonunda ‘I got my power’ mottosuyla kadının insan olma hakkına cinsiyet sorgulamasına dikkat çekerek yaşamını, ışığını saklayarak sürdürmeye mecbur bırakılan tüm kadınlara ithafen 30 parçalık bir koleksiyon sergiledi.

Dore, lame ve metalik renklerde payet ve ince el işçiliğine sahip kıyafetler kadın formunu öne çıkararak kadının gücünü simgeliyor. Baş mankenliğini Çağla Şikel’in yaptığı defilede Didem Soydan da podyumda yürüyen isimler arasındaydı.

Koleksiyondaki favorilerim ise Çağla Şikelin giydiği derin gögüs dekolteli, işlemeli metalik payetli elbise ve derin gögüs ve bacak dekolteli işlemeli metalik elbise oldu.

NİYAZİ ERDOĞAN

Niyazi Erdoğan Sonbahar/Kış 2018/2019 Tarsus Havası isimli koleksiyonu için kendi ailesi yani anne ve babasından ilham aldı. Tasarımcı ilk kez kadın ve erkek koleksiyonunu aynı koleksiyonda bir araya getirdi, bordo, haki, turuncu ve yeşiller içinde örme ve baskı etnik desenler, dökümlü kumaş ve takımlara yer verdi.

Koleksiyonda en çok beğendiğim parça ise kadın koleksiyonunda manken Gizem Barlak’ın taşıdığı yeşil palto elbise ve erkek koleksiyonundaki örme ve baskı parçalar oldu.

ZEYNEP TOSUN

Uzun zaman sonra Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında defile yapan Zeynep Tosun; 40 parçalık Haute Couture 2018 koleksiyonunu sundu. Koleksiyonu oluştururken ilhamını güçlü, kendi kararlarını verebilen, yaratıcı işlerde çalışan kadından alan tasarımcı; vizon, kırmızı, uçuk yeşil, gri, dore ve lame renklere dikkat çekerken, bütün Kastamonu düğümleri, el işleri, boru işlemeler, Ayvalık işleri, Anadolu kadınlarının tel kırmaları ve tel sarmalar tasarımlarında yer aldı.

Koleksiyonun tamamı bir bütünlük içerisinde ve her look ayrı bir kadını ve hayatını ifade ediyor gibiydi. Tek kelimeyle mükemmel bir koleksiyon.

Mercedes Benz- Fashion Week İstanbul videom için https://www.youtube.com/watch?v=KDVqKADgVS4&t=612s

Çağla ÖKSÜZ

www.caglaoksuz.com