Okula Dönüş Modası

Yeni eğitim döneminin start vermesi ile birlikte bir çok marka sonbahar kış sezonu koleksiyonlarında okula dönüş modasını da eklemiş durumda... Peki Kampüs Modası Nedir? Nasıl Kombinler Yapmalıyız?

Çağla Öksüz Çağla Öksüz
Okula Dönüş Modası - Resim: 1

Eylül ayı birçok şeyin başlangıcı… Sonbahar mevsiminin, soğuyan havaların, biten tatillerin ve tabi en önemlisi okulların açılmasının… Okul alışverişinizi yapmadan önce yazıma bir göz gezdirmenizi öneririm. Yeni eğitim döneminin start vermesi ile birlikte bir çok marka sonbahar kış sezonu koleksiyonlarında okula dönüş modasını da eklemiş durumda... Peki Kampüs Modası Nedir? Nasıl Kombinler Yapmalıyız?

Okula Dönüş Modası - Resim: 2

Çanta: Öğrenci denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri sırt çantası… Sırt çantaları kampüslerden çıkıp sokağa taşmış durumda artık her yerde kullanılıyor. Birkaç sezondur çok kullanılan deri ya da deri görünümlü, kadife, vintage görünümlü sırt çantalarını tercih edebilirsiniz. Sırt çantası sevmeyenler için large kol ya da omuz çantaları ile de mükemmel bir match olacaktır.

Ayakkabı:Eğer bir kadına doğru ayakkabıları verirseniz dünyayı bile fethedebilir demiş Marilyn Monroe…. Dünyayı değil ama her gün kampüsü, okul yolunu fethedeceğiniz için rahat ayakkabılar tercih etmelisiniz. Maskülen ayakkabılar, loafer, oxford, babetler, spor ayakkabılar, soğuyan havalarla yağmur çizmeleri, postallar vb ayakkabılar ile şık ve konforlu bir gün geçirebilirsiniz. Feminen görüntüsünden ödün vermek istemeyenler dolgu topuklu ayakkabıları ve bootie’leri tercih edebilir.

Okula Dönüş Modası - Resim: 3

Denim: Denim artık hayatımızın her köşesinde değil mi? Hem hayat kurtarır hemde spor bir görünüme yaratır. Boyfriend, girlfriend, skinny jeanler hatta birkaç sezondur öne çıkan işlemeli, armalı denim ceketleri de tercih edebilirsiniz, belinize ekose desenli bir oduncu gömleği bağlayarak da rahat ve özensiz bir şıklık yaratabilirsiniz.

Okula Dönüş Modası - Resim: 4

Elbise: Sezonun öne çıkan elbise modelleri kampüs için ideal, midi ve uzun boy penye, triko elbiseleri her çeşit ayakkabı ve ceket, hırka ile kombin edebilirsiniz. Mini deri, süet, denim ceketler ya da salaş hırkalarla kombininizi tamamlayabilirsiniz. Benim gibi kat kat giymeyi seviyorsanız, elbiselerinizin üzerine salaş kazaklar giyerek rahat bir şıklık yaratabilirsiniz.

Okula Dönüş Modası - Resim: 5

Dış Giyim(Palto,ceket, trençkot…):Bomber ceket ve montlar, deri, süet deri ceketler, oversized palto ve trençkotlar sezonun öne çıkan dış giyim modası. Daha önceki yazılarımda detaylı bahsettiğim canlı renk tonlarını, kadife, parlak lateks, vinyil kumaşlı ceket ve paltoları tercih edebilirsiniz…

Çağla Öksüz

www.caglaoksuz.com

www.instagram.com/crllcgla