2018'in En Moda Rengi

Pantone Renk Enstitüsü 2018’in en trend rengini açıkladı.

Çağla Öksüz Çağla Öksüz

Pantone Renk Enstitüsü 2018’in en trend rengini açıkladı. Ultraviolet… Ultra Violet’in Pantone renk kodu ise 18-3838.

Pantone Renk Enstitüsü’nün Yönetici Direktörü Leatrice Eiseman, Ultra violet rengi neden seçtiklerini ise şu sözlerle açıkladı: Hayal gücü ve yaratıcılık gerektiren bir dönemde yaşıyoruz. Bir mavi bazlı mor olan Ultra violet bize ihtiyacımız olan yaratıcı ilhamı sağlayacak ve farkındalığımızı yükseltecek. Yeni teknolojilerden, sonsuz galaksiye, sanatsal anlatımdan, ruhsal çözümlemelere derinliğe sahip bu mor rengi bizi bekleyen bilinmezlere ışık tutacak.

Orijinal, asi ve çarpıcı tavırlı bu renk kozmos, gezegenler ve yıldızlardan esinlenerek seçilmiş. Aynı zamanda asaletin, zerafetin ve kraliyetin rengi olan mor rengi tarihte en güzel kombinleyen kişi kuşkusuz Prenses Diana olmuştur.

Balenciaga, Gucci, Dolce&Gabbana, Elie Saab, Saint Lauren, Jimmy Choo, Miu Miu gibi moda ve aksesuar dünyasının devlerinin yanında H&M, Zara, Fineapple gibi hazır giyim markaları da koleksiyonlarına ekleyip yılın en trend rengi mor renge çokça yer veriyor. Sadece moda da mı? Bu yıl markaların vitrinlerinden, ev tekstiline, makyajdan saç renklerine, sanattan teknolojiye kadar mora boyanacağımız bir yıl geçireceğiz.

Peki trend rengi nasıl uygulayacağız?

Öncelikle mor renk moda diye her gördüğümüz mor rengi almıyoruz. Ultra violet rengi içeriğinde mavi bazı olan bir renk.

Peki ne yapıyoruz? Soğuk cilt alt tonuna sahip olanlar; ultra violet’te dahil daha çok içeriğinde mavi rengi barındıran yani maviye yakın lavanta tonlardaki renkleri tercih etmeli; sıcak cilt alt tonuna sahip olanlar ise kıyafet ve aksesuarlarında içeriğinde sarı rengi barındıran; menekşe tonlarını tercih etmelidir.

Doğru mor tonunu bulduğumuza göre mor rengi stilimize nasıl yansıtacağız?

Monokrom bir stile sahipseniz, baştan aşağıya mor ve tonlarını giyebilirsiniz; ya da mix and match stilini kendinize daha yakın buluyorsanız; aksesuar ve kıyafetlerinizde mor rengi, diğer renkler ile kombinleyebilirsiniz. Kış aylarında kombinlenecek en güzel mor parçalar ise kuşkusuz suni kürkler, örgü kazaklar, taytlar ve çorap çizmeler olacaktır.

Çağla Öksüz

www.caglaoksuz.com

https://www.instagram.com/crllcgla/

https://www.youtube.com/channel/UC6j5SRkBdUYhJp90v5jgPHg/featured?view_as=subscriber