Yeni Yılda Değişerek...

İnsanların bu travmayı atlatması kolay değil.

Meral Kaplan Meral Kaplan

2020 yılının son haftasına girerken yılın son yazısını yazayım dedim;

Kendimi bildim bileli. Her geçen sene için ‘’kötü geçti’’ diye söyleniyorlar. Oysa bu sene kötü kelimesinin yanına eklenecek çok kelime var. Covid 19’un varlığı, yüz yıldan sonra rastlanan bir virüsün ortaya çıkması, insanların yaşadığı şok, panik, travma, işsizlik, yalnızlaşma ve ‘’Yeni Dünya Düzeni’’ denilen kavramı anlamaya, uyum sağlamaya çalışması gibi…

Birçok insanın hayatını kaybetmesi. Yakınlarımızı kaybetme korkusu, sevdiklerimizle görüşememek, güzel vakit geçirememek gibi… Hüzün ile biten bir yıl ve umutla beklenen yeni yıl.

Şunu söylemeliyim ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İnsanların bu travmayı atlatması kolay değil.

Yeni Yılda Değişerek... - Resim: 1

Yaz döneminde her şey normale dönüyor gibi davranan herkes, hasta olduktan sonra olayın ciddiyetini anladılar. Geçmişte ne kadar güzel, rahat ve huzurlu bir yaşantımızın olduğunun umarım farkına varmıştır herkes. Dejenere olan ilişkiler, hayatlar normale döner mi bilemeyiz. Ne demişler; her şerde hayır vardır.

Spiritüel uzmanlar sürekli şunu söylüyordu; Karmanın tamamlandığını artık cennet ve cehennem dedikleri kavramların, şimdiye kadar yaptıklarımızın, iyi ya da kötü sonuçlarını alacağımızın gerçekleşeceğini. Acaba mı diyor insan? Yaşayıp göreceğiz.

Yeni Yılda yenilenmiş insanlar ve hayatlar olarak değişmemiz dileğiyle…