Vurur yüze ifadesi...

Binali Bey, Anayasadaki güç ve yetkisini kullanmalıdır. Çatışmaya girmeden ama Anayasa dışına da çıkmadan bu tarihi sorumluluğu yerine getirmelidir. Hukuk devletinde fiili durumlara izin verilemez.

İsmail Küçükkaya İsmail Küçükkaya

Bugün 23 Mayıs.

Binali Yıldırım dönemi resmen başladı. İktidar partisinin başında, siyaset ve hükümetin başında devlet işlerini yürütecek. Sorumluluğu büyük. Memlekete hayırlı ve başarılı hizmetler yapmasını dilerim.

Peki vatandaşlar olarak kendisinden neler bekliyoruz? Her şeyden evvel toplumun üzerindeki gerginlikleri azaltmalıdır. Çok yorulduk. Ülkeyi normalleştirmeli...

Kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı dili bitirmeli. Kişiliği buna uygundur. Farklı kesimlerle ilişki ve iletişim kurmalıdır. Yetişme tarzı bunun için şanstır.

Bugüne dek olduğu gibi işlere, yatırımlara odaklanmalı. Dış politikadaki takıntı noktasına gelen Suriye ve Mısır gibi temel konulardaki hatalardan ülkeyi kurtarmalı.

Gerçek bir demokrasi yaratan çoğunluğu Müslüman bir toplum olmalıyız. Bu bizim yegane üstünlüğümüz. Kurucu değerlerimiz bunun teminatıdır. Bakınız, Tunus tam bu yola girdi şimdi. Siyasal İslamcı gömleği çıkardılar. Bütün dünya onları izliyor. AKP, fabrika ayarlarına gerçekten dönmelidir. Binali Yıldırım, askere de sahip çıkmalıdır. Kumpas döneminde ağır yaralar açıldı.

Yeni Başbakan olarak, toplumun devlete güvenini yeniden tesis etmelidir. Adalet bunun en önemli temelidir. Adil bir devlet.

Binali Bey, Anayasadaki güç ve yetkisini kullanmalıdır. Çatışmaya girmeden ama Anayasa dışına da çıkmadan bu tarihi sorumluluğu yerine getirmelidir. Hukuk devletinde fiili durumlara izin verilemez. İşi zor, yükü ağırdır. Ekonomi son derece hassas bir dengede. Babacan, Mehmet Şimşek, Durmuş Yılmaz, Erdem Başçı ekolü başarısını ispat etmiştir. Macera aramaya ve ekonomik kriz riski yaratmaya hiç lüzum yok.

Yıldırım, kadın bakan sayısını da arttırırsa da devrim olur. En az 3 bakan mükemmel bir mesaj olur...

Türkiye'nin Özal tipi yeni bir yaklaşıma ihtiyacı var. Teknoloji ve yenilenme odaklı, toleransı yüksek bir modele...

Bu, iyi tanıdığım Binali Yıldırım'a, Sayın Başbakan’a açık yürek ve samimiyetle yazılmış açık bir mektuptur.

Kendisine içtenlikle başarılar diliyoruz.

Aaaa...

Az kalsın unutuyordum.

Şu güzelim İzmir'e hakkını verdirsin. Aziz (Kocaoğlu) bey ile el ele versin, İzmir'in ihtiyaç duyduğu yatırımların önünü açsın.