Toprak Yağmura, Ben Sana..

İmkansız gibi görünen bu mesele girdi aklıma her gece tanıdık bi melodi..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Can Ozan son zamanların En’lerinden. Fotoğraflarına bakınca en fazla 24 dediğim ama Google’ye göre 31 yaşında olan bir sanatçı.

Yazıyor, çalıyor, söylüyor ve bunların hepsini fazla iyi yapıyor. Ben özellikle Toprak Yağmura şarkısından çıkamıyorum.

Can Ozan her şeyden önce kendini bilen bir Sanatçı, her halinden belli. Güzel giyinmeyi seven, güzel konuşan, kendini güzel ifade edebilen ve yolunu istikametini bilen biri. Sanatçılarda genelde derin bir duygusallık oluyor, Can Ozan’da da var bu ama daha bilinçli bir şekilde yaşıyor sanki. Yani kendini ve duygularını anlayan, içinde yaşadığı mevsimlerin bilincinde olan ve hayatı farkındalığı yüksek şekilde yaşayan biri gibi. Melankolinin içinde kaybolan bir adam değil. Üretmeyi, ürettiği şeylere dokunmayı, kendinden bir parça katmayı ve her aşamasına dahil olmak isteyen bir sanatçı bence.

Belki de böyle olduğu için, birlikte üretmeyi ve birlikte söylemeyi çok seviyor. Bundan dolayı bir çok ortak çalışmaya imza attı. Özellikle Deniz Tekin, Sedef Sebüktekin, Birkan Nasuhoğlu, Damla Eker, Nova Norda gibi isimlerle şarkılar söyledi. Can Ozan paylaşımcı bir ruh, karışılıklı duygu alışverişinden besleniyor. En azından ben burdan bakınca öyle görüyorum. Hatta en son yine Beyza Doğuç ile ortak bir çalışmaya imza attı ve Hayat Gemileri isimli bir şarkı çıkardı.

Eminim ki, kendinden katamadığı şeylerin yarım kaldığını düşünerek, bol bol yalnız kalmaya ihtiyaç duyan ve o yalnız kaldığı zamanlarda kendi iç sesine kulak verme cesaretine sahip olan biri Can Ozan. Duygularından ve kendinden kaçmak yerine, her şeyi ile bütünleşip, parça parça kendinden koparıp, ürettiği şarkılarına aktarıyor. Kendini Sanatçı ruhuna teslim edip, dağılan biri değil. Dağılsa bile kimseye göstermeyecek kadar kendini bilen bir karakter.

Duyguların tertemiz sözlerle bütünleşip, naif gitar tınılarıyla birleşmesi ve ses iniş çıkışlarının muazzamlığı ile ortaya çıkan şarkıların sahibi Can Ozan. Üstelik Can Ozan’ın duruşu ve kendini bu denli biliyor olması, bu sektör için fazla iyi bir kombinasyon.

Buraya benim için çok özel olan Toprak Yağmura şarkısının linkini bırakıyorum ama mutlaka diğer şarkıları dinleyip, bir Can Ozan yolculuğuna çıkın derim. Bu soğuk kış mevsiminde biraz içiniz ısınsın..

https://open.spotify.com/track/71rro7yL7grdUqNDIxTx3T?si=7981ca84344d43eb