TNK'den Muhteşem Dönüş: Yok Çaresi

TNK'nin yeni şarkısı 'Yok Çaresi' tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

TNK uzun bir aradan sonra yeni bir şarkıyla çıktı karşımıza: 'Yok Çaresi'. Sözü ve müziği Caner Karamukluoğlu'na ait olan şarkının düzenlemesi Caner Karamukluoğlu ve Umut Er imzası taşıyor. 

Uzun süre yeni bir şarkı dinleyemedik TNK'den ama beklediğimize değdi ve ortaya 'Yok Çaresi' isimli muhteşem bir şarkı çıktı. Bir dönüş anca bu kadar muazzam olabilirdi. 

Bazı şarkıların enerjisi derin bir kuyu gibidir, bir adım daha atarsan düşeceğini bilirsin ama istemsizce o son adımı atarsın. 'Yok Çaresi' de öyle bir şarkı, derin bir kuyu gibi. Şarkıyı dinlerken bile bile düşüyorsun o kuyuya. Sonra çıkmak için çabalıyorsun ama olmuyor. Bir kaç saniye sonra şarkının büyüsüne kapılıp, kendi isteğinle çıkmak istemiyorsun. 

Hani bazen insan hayallerinde bile bir yere ya da bir kişiye gitmeyi yasaklar ya kendine, gözler kapalı dinleyince insanın kendine yasakladığı o yere götüren bir şarkı yapmış TNK. 

'Yok Çaresi' hayata 3:40 dakikalık bir mola vermek gibi, biraz da 3:40 dakika boyunca imkansız olanı yaşamak hatta özlediğin bir sesin ya da bir kokunun peşinden gitmek gibi. Aylarca belki de yıllarca bir gün söylerim diye içinde taşıdığın son sözleri söylemek ama günün sonunda helalleşmek gibi. 40 yıl hatrı olan bir fincan kahvenin vefasına sığınmak kadar çaresiz ama insan olmak kadar gerçek bir şarkı. 

Değdi mi onca kavgaya değidi mi? diyor TNK. 

Kendine küsenlere gelsin..