Teneke Trampet'in yeni şarkısı çıktı: Döner Dünya

Teneke Trampet’in yeni şarkısı 'Döner Dünya' çıktı. 

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Teneke Trampet'in yeni şarkısı 'Döner Dünya' Nana Yapım etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. 

Bir hikayesi olan ve her melodisine dokunulmuş şarkıları çok seviyorum. Yeni bir insanla tanışma heyecanına kapılmak gibi hissettiriyor bana. Döner Dünya da öyle bir şarkı. Bazı şeyleri kabullenmiş ve hayatı farkındalıkla ele alan insanlara hitap ediyor sanki.

Döner Dünya bir pazar günü uzun ve derin bir uykudan uyandıktan sonra, üzerinde sabahlığı ve elinde kahvesiyle, evin içinde salına salına dans eden bir kadının görüntüsünü canlandırdı kafamda. Bir çok şeyden vazgeçmiş ama yine de hayata sımsıkı tutunacak sebepleri olan insanların seveceği bir şarkı bence.

Teneke Trampet uzun yıllar sokak müziği yaptıktan sonra büyüyerek bir rock grubu haline gelmiş. Müzik yapma amaçları yaşama kayıtsız kalmayıp müdahale etmek olarak tanımlayan Teneke Trampet, gezi olaylarını anlatan şarkıları ve bu şarkılara çektikleri kısa filmlerle çok ilgi gördüler. Döner Dünya 4. albümlerinin ilk şarkısı. Daha önce 'İzin Verme' ve 'Olmaz' isimli iki albüme imza atmış ve bir çok şarkıyla kendilerinden söz ettirmişler. 

Teneke Trampet isminin nereden geldiğini merak edince, Spotify'da kendilerinden bahsettikleri alana bir göz attım. Grup adını Günter Grass'ın yaşadığı baskıcı dünyaya büyümeyi reddeden, tepesi attığında trampetini çalıp, çığlık atarak etrafta ne varsa kırıp döken Oskar Mazerath'ın Teneke Trampet romanından almış. 

Karşımızda her detaylarında binbir hikaye saklı olan bir grup var. Yaşıyorlar, yazıyorlar, çalıyorlar ve söylüyorlar. Sadece bir rock grubu adı altına sıkıştırılmayacak kadar büyükler.

Dünyası dönenlere gelsin.. 

Cem Pulathaneli: Vokal, Akustik Gitar, Elektro Gitar

Egemen Özaltınkol: Davul

Ergin Kandemir: Vokal, Akustik Gitar, Elektro Gitar

Oğuz Tarihmen: Vokal, Akustik Gitar, Üflemeliler, Mandolin

Okan Ata Küçük: Bas Gitar 

Ozan Göğüş: Klavye, Trompet