Son Günlerde Mutlaka Dinlemeniz Gereken Yeni Çıkan Şarkılar

Yine birbirinden güzel şarkılar çıktı. Ben de yeni çıkan şarkılardan, sizler için en çok beğendiklerimi derledim ve bir araya topladım.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

İlhan Şeşen - Basmakalıp

İlhan Şeşen’den 8 yıl sonra yeni bir şarkı geldi: Basmakalıp. Şarkı 6 şarkılık EP’sinin ilk şarkısı olarak çıktı. Sözü ve müziği kendisine ait olan şarkının, aranjesinde ve çalınan tüm enstrümanlada Fuat Şeşen’in imzası bulunuyor.

Büyük usta İlhan Şeşen müzik dünyasının temel taşlarından biri. Yeni şarkısının çıkacağını duyduğuma çok heyecanlandım, çok özlemişiz. Basmakalıp kendiyle kalmak isteyen bir insanın gidişinden bahsediyor. Biraz mecburi bir gidiş olsada, kararlı ve kendinden emin bir şekilde gitmeyi ve kişinin kendiyle baş başa kalma ihtiyacını anlatıyor. 

Şarkının aranjesi o kadar güzel olmuş ki, İlhan Şeşen’in huzur veren sesiyle olan birleşimi, yıllardır hasret kaldığımız bir iş çıkarmış ortaya. EP’nin diğer şarkılarını büyük heyecanla bekliyorum. 

 

Can Oflaz - En İyi Bildiğim Şey

Pes etmeyi ama pes ettikten sonra yola bir yerden devam etmeyi anlattığı bir şarkı yapmış Can Oflaz. Sözü ve müziği kendisine ait olan şarkının düzenlenmesi Gürsel Çelik'e ait. Mix ve mastering ise Özgür Yurtoğlu imzası taşıyor. 

Synthesizer elementlerinin akustik gitar ile birleşmesiyle, ortaya muhteşem bir şarkı çıkmış.  En İyi Bildiğim Şey, Can Oflaz'ın çıkacak olan albümün ikinci parçası.

Şarkının hikayesi, içinde her ne kadar yorulmuşluk duygusu barındırsada, gerçekliği herkesin kendinden bir şeyler bulmasına vesile oluyor ve ortak noktada buluşturuyor. 

 


Canozan - Üzdünüz Beni

Her yeni şarkısında bambaşka bir Canozan ile tanıştığım gibi, 'Üzdünüz Beni' şarkısında da yine yeni bir Canozan kimliği ile tanıştım. Şarkının sadeliği insanı alıp götürüyor. Sözlerinin 'Sevemem hiç kimseyi sevemezsem kendimi' dediği yere kalbimi bıraktım. 

Sözü ve müziği Emrecan Kiraz'a ait olan şarkının, mix & mastering ve aranjesi Canozan imzası taşıyor.

İnsanı kendiyle baş başa bırakan bir şarkı 'Üzdünüz Beni'. Yanlız kalmak ve uzunca düşünmek istiyor insan şarkıyı dinlerken. Canozan'ın dediği gibi: Gülümser yüzüm pes etmedim baba, yalnız ölmeyeceğim umudum var hala. 

 


Güler Özince - Her Şey Dahil

En son Balkon Sohbeti şarkısıyla karşımıza çıkan Güler Özince, bu kez bir film müziği ile çıktı karşımıza. Başrollerini Gonca Vuslateri ve Gürgen Öz’ün paylaştığı ve Eylül ayında vizyona girecek olan 'Her Şey Dahil' isimli filmin, aynı isimli şarkısına imza attı. Her Şey Dahil'in sözü, müziği ve düzenlenmesini Güler Özince'ye ait. 

Şarkının sözleri hem insanı kendiyle yüzleştiriyor hem de tatlı bir aşk ilanı barındırıyor içinde. Güler Özince'nin naif tarzı ve sözlerin samimiyetiyle birleşmiş bir şarkı Her Şey Dahil. Güler Özince'yi film müzik sahnesinde görmek heyecanlandırdı. 

 

Ceren Gündoğdu - Kapı

Ceren Gündoğdu'dan sözü ve müziği kendisine ait olan yeni bir şarkı geldi: Kapı.

Prodüktörlüğünü Bilge Kağan Etil’in üstlendiği şarkının mix ve mastering'i Akın Erdem Kadız imzası taşıyor. Ceren Gündoğdu son zamanların en çok yükselişe geçen sanatçılardan biri. Tarzının sadeliği ve sesinin berraklığı, şarkıları benzersiz kılıyor. Kapı şarkısı da öyle. 

'Kapı' ismi gibi, bir kapı aralığında bekleyip, gitmek ve kalmak arasında kalan kişiye olan serzenişi anlatıyor. 'Gir içeriye, kapıyı kapat, etme bir kelime' diyor Ceren Gündoğdu. Şarkının sözleri ve Ceren Gündoğdu’nun sesinde ki huzurlu tını, bambaşka bir duygu durumu yaratıyor. Her gün yeni bir Ceren Gündoğdu şarkısı çıksın istiyor insan.

Boramess - Yine Başa Döndüm

Dilimizden düşmeyen 'Bizden Olsun İsterdim' şarkısının sahibi Boramess'in yeni şarkısı 'Yine Başa Döndüm' çıktı. Alternatif hip hop, r&b ve soul tarzlarını birbirleriyle harmanladığı şarkılarına bir yenisini daha ekledi. 'Yine Başa Döndüm', dönüp dolaşıp aynı noktaya geri dönenen bir aşığın hikayesini anlatıyor. Biraz da vazgeçememeyi barındırıyor içinde. Çok sevdiği halde, vazgeçmek isteyip, vazgeçemeyenleri ortak payede buluşturan bir şarkı. 

'Artık sadece baktığımız gökyüzü aynı olabilir' sözüne takılı kaldığım ve şarkıyı o sözün geçtiği yere sarmaktan vazgeçemediğim bir şarkı yapmış Boramess. Sözü ve müziği Boramess’e ait olan şarkının, mix & mastering Sercan Demirergi imzası taşıyor. 

Eytan - Sorun Değil

Eytan'ın deephouse, rap ve elektronik müzik tarzlarını bir araya getirdiği 'Sorun Değil' isimli yeni şarkısı çıktı. Sözü ve müziği kendisine ait olan şarkının, mix ve mastering Kupa A imzası taşıyor. Eytan kimi zaman synthwavei, kimi zaman deephouse, kimi zaman da reggaeton tarzlarıyla karşımıza çıkan bağımsız bir müzisyen. 

Zaman zaman kendi müzisyen kimliğinin sınırlarını zorlayan Eytan'ın, son çalışması Sorun Değil de öyle bir şarkı. Değişik soundlarla harmanladığı bir iş ile çıktı karşımıza. Şarkılarının sözü ve müziğini kendi üstlendiği gibi, şarkıların kapak fotoğraflarını da kendi tasarlayan bir müzisyen. Farklı tarzları bir şarkıda bir araya getiren Eytan, 'Sorun Değil' şarkısının hareketli müziğiyle, dinleyenleri dans etmeye teşvik ediyor.