Sizleri Tanıştırmak İstediğim Biri Var: Harmanadam

Harmanadam ile tanışın..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Harmanadam'ın gerçek adı Aykut Turan. Kendisi 16.11.1990 Trakya doğumlu ve İ.T.Ü. Devlet Konservatuvarından mezun bir sanatçı. Daha önce bir Youtube kanalında düzenlenen şarkı yarışmasını kazanmış ve Gökhan Türkmen prodüktörlüğünde birçok çalışamlar yapmış.

Ben genel olarak şarkıları kıskanan biriyim. Benim için özel ve değerli olan şarkıları çok sahipleniyorum ve başkalarının dinlemesini istemiyorum. Birileri benimle aynı duyguları hissedecek diye ödüm kopuyor ama  Harmanadam'ın şarkılarını her ne kadar kendime saklamak istesem de, herkes dinlemeli ve hep bir ağızdan söylemeli diye düşünüyorum. Özellikle Avunuyor İnsan, Kaçmalı Bu Kafadan, Paletler ve Yara favorilerim. 

Yara 'Gelişi Güzel Kayıtlar' konsepti altında ve GTR Müzik Prodüksiyon etiketiyle yayımladığı en yeni şarkısı ve bana göre çok özel bir şarkı. Yara'nın içimde yarattığı derin duyguları kelimelere dökmeye çalıştım ama olmadı. 

Yara kimseyle paylaşmak istemediğim şarkıların başında geliyor artık. Her ne kadar sizinle paylaşsam da, en çok ben dinleyeyim istiyorum. 

Bunlar dışında Odam Kireç Tutmuyor şarkısını götürdüğü noktaya ve kattığı eşsiz yorumunu çok beğendim. Dudak Payı şarkısının Barış Manço tadı, insana çocukluğuna doğru yolculuk yaptırıyor. Avunuyor İnsan şarkısı başlı başına bir başyapıt bence. Youtube ve Spotify kanalları dışında, kendi Instagram hesabında hepimizin bildiği ve tanıdığı şarkıları yorumlayıp, kendine öz tarzıyla harmanlıyor. 

Harmanadam'ın ses ve gitar hakimiyetine hayran kaldım. Tertemiz gitar telleri, sesin berraklığı ve duygu yoğunluğuyla muhteşem şarkılar çıkarmış ortaya. 

Coverlar dışında, bütün şarkıların sözü ve müziği Harmanadam'a ait. Karşımızda hem yazan, hem çalan hem de söyleyen bir sanatçı var. 

Harmanadam'ın şarkılarını takibe almayı ve listelerinize eklemeyi unutmayın. Sizler için en sevdiğim Harmanadam şarkısı olan Yara'yı buraya bırakıyorum. 

Benim gibi duygularını kelimlere dökemeyenlere gelsin..❤️‍🩹