Şişli Plak Festivalinde Tuna Kiremitçi konseri

Şişli Belediyesi bu yıl ikinci kez düzenlediği Şişli Plak Festivalinde, plak severlere muhteşem bir hafta sonu yaşattı.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Şişli Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Şişli Plak Festivali, plak severlerine müzik dolu bir hafta sonu yaşattı. İki günlük festivale, plak severler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikler ve söyleşiler eşliğinde, bol bol müzik konuşuldu. Sohbetlerin sonunda, değerli müzisyenlerin imza etkinlikleri ve konserleri düzenlendi. Festivalin açılış gününde Kolektif İstanbul ve Bulutsuzluk Özlemi konserleriyle, ziyaretçiler bol bol eğlendiler. Festivalin ikinci gününde Tuna Kiremitçi ve Yeni Türkü sahne aldı. Sohbetler, eğlenceler, imza etkinlikleri ve konserler derken, samimi bir ortamda hep birlikte muhteşem bir hafta sonu yaşandı. 

 

Festivalin 2'nci gününde kimler vardı?

Günün ilk söyleşisi Kanat Atkaya moderatörlüğünde, Yekta Kopan, Murat Abbas ve Görgün Taner'in katılımıyla gerçekleşti. Plak koleksiyonerliği ve plak uğuruna yaşadıkları olumlu olumsuz tecrübelerini paylaştılar ziyaretçilerle. Plak koleksiyonerliğin yaşattığı anılarını anlatırken, seyircileri hem bilgilendirdiler hem de güldürdüler. 

 

Günün 2’nci söyleşisi Murat Meriç moderatörlüğünde gerçekleşti ve Türkiye'nin önde gelen bağımsız gruplarından Peyk'in 25. Yıl Özel Seçki derlemesiyle basılan plağı konuşuldu. Söyleşiye Peyk'in solisti İrfan Alış, davulcusu Ertan Çalışkan ve tuşlularda yer alan Özgür Ulusoy katıldı. Peyk mütevazı tarzlarıyla, tekrar taht kurdular kalbime. 

 

Plak Festivalinin ikinci gününde Tuna Kiremitçi rüzgarı

Festivalin 2'nci gününde Tuna Kiremitçi sahne aldı. Önce imza etkinliğinde sevenleriyle buluştu, sonra muhteşem bir konserle ziyaretçileri eğlendirdi. Büyük bir Tuna Kiremitçi hayranı olarak, konseri en önden soluksuz izledim. Konserin açılışını gelenekselleşmiş 'Bu Aşk Burada Biter' şarkısı ile yaptı. Konserin devamında sahnesine konuk ettiği Eda Baba ve Özge Fışkın ile birbirinden güzel şarkılar seslendirerek, zaman zaman hem duygulandırdılar hem de çoşturdular. 

Bu aşk burada biter ve ben çekip giderim
Yüreğimde bir çocuk, cebimde bir revolver
Bu aşk burada biter iyi günler sevgilim
Ben çekip giderim bir nehir akıp gider..

'Bu Aşk Burada Biter'in yanı sıra, en sevdiğim Tuna Kiremitçi şarkılarından olan, 'Sana Dair' ve 'Hayatımın Hatası' şarkılarını söylemesiyle birlikte, benim için çok özel bir konser oldu. Özellikle Hayatımın Hatası, benim hayatımın en önemli şarkılarından biri. Kalpten eşlik ettim Tuna Kiremitçi’ye. 

 

Günün ikinci ve veda konserine Yeni Türkü imza attı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in de katılımıyla, samimi ve kalpten düzenlenen bir festival olduğu herkes tarafından hissedildi. Yakın arkadaşlarla buluşma havası vardı, herkes müzik konuştu ve doyasıya eğlendi. 

 

Seneye tekrar aynı yerde, Şişli Plak Festivalinde buluşalım..