Şarkı Tavsiyeleri: Mutlaka Dinlemeniz Gereken Şarkılar

Mutlaka dinlemeniz gerektiğini düşündüğüm şarkıları, sizin için bir araya topladım.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Neredeyse her gün yeni şarkılar çıkıyor. Bazıları dört gözle beklediğimiz şarkılar olurken, bazı şarkıları gözden kaçırabiliyoruz ya da çok geç keşfediyoruz. Neden daha önce keşfetmedim diye üzülmeyin diye, geçtiğimiz aylarda çıkan şarkılar arasından, mutlaka uğramanızı ve tanışmanızı istediğim şarkıları, sizin için derledim. 

Jehan Barbur - Yabancı 

Bana en çok dokunan şarkılardan biri. Ben anlatmışım da Jehan Barbur yazmış ve söylemiş gibi. Benden bir parça gibi bir şarkı. Ben anlatmayayım, siz dinleyin. 

Zeo Jaweed - Tek Kağıt 

Bana göre Zeo'nun en 'en' şarkısı. Ezberlemek için sözlerini açıp, Zeo'ya yetişmeye çalışken,  içinden çıkamadığım bir şarkı. Bütün listelerde görmemiz gerektiği düşünüyorum. Bol bol dinleyin, dinletin. 

Işıl Ayman - Kırık Kalpler Mevsimi (Akustik) 

Sesinin kadifeliği, gözlerimi kapayıp, şarkıyı iliklerime kadar içime çekmeme sebep oldu. Bir Işıl Ayman konserine gitmek ve en önden dinlemek istiyorum. 

Güler Özince - Balkon Sohbeti

Kendini bulmanın verdiği huzurun naifliğini, buram buram hissettiğim bir şarkı. Bir vedanın en huzurlu kabullenişi Balkon Sohbeti. Şarkının adı gibi, balkonda dinleyin ama yalnız. 

Emre Aydın - Kırlangıç

'Ben onsuz yaşayamam ki' dediği yerde takılı kaldım. İlk aşk acısı tadında bir şarkı, 2006 yılına ışınlanmak isteyenlere özel. Emre Aydın zaten hepimiz için özel. 

Sena Şener - Çok Geç Kaldın

Bazen en uzun hikayeler, en kısa cümlelere sığar, çok geç kaldın'a sığdığı gibi. Bir hikayenin sonuna geldiyseniz eğer, bu şarkı tam sizin için. 

Mabel Matiz - Karakol

Yaptığı müziğin adı yok çünkü Mabel Matiz evrensel şarkıların sahibi. Karakol'da öyle. Yazılanları, söylenenleri, yasakları boşverin, sadece son ses Mabel Matiz dinleyin. 

Dolu Kadehi Ters Tut - Bir Bildiğin Vardır

'Düşünmedim niye, nasıl diye, bir bildiği vardır dedim' demiş Dolu Kadehi Ters Tut. Bir bildiği var mı yok mu bilmiyorum ama hepimizinden bir parça var şarkıda. 'Yine dur yine sesimi duy ne olur' dediği yerde avanız çıktığı kadar bağırın. Tam iç dökmelik bir şarkı. 

Lila - Aşık Olasım Var

Hangimizin yok ki? diye başlamak istiyorum cümleme. Tüm aşık olmak isteyenlere, Lila'dan dev hizmet. Dans ederek, bağıra bağıra söyleyin. Evren sesinizi duysun ve aşk sizi bulsun. 

Şekersiz - Peki Yasemin

Duygusal şarkı ihtiyacımı karşılayan bir şarkı Peki Yasemin. Bazen bir kabulleniş, bir kelimeye sığar. Konuşacak hali kalmayanlara özel bir şarkı. Şekersiz'in 'Peki Yasemin, senin dediğin olsun' dediği yerde, yolunuza devam edin. Hayat çok kısa çünkü. 

Selin Karaağaç - Sor Beni

Yağmurlu havada uzun uzun yürüyüş yapmayı sevenlere özel bir şarkı. Kulaklıkla, kendinizle baş başayken dinleyin ve büyüsüne direnmeyin. 

Batuhan Kordel - Son Dans

Ruhsal olarak çok yorulduğunuzu hissettiğiniz bir anda, sığınabileceğiniz bir şarkı yapmış Batuhan Kordel. Hem düşündüren, hem de kafa dağıtan bir şarkı. 

Boramess - Derdin Ne

Boramess aracılığı ile Derdin Ne diye sormak isteyenlere özel bir şarkı. Hem siz dinleyin hem de derdinin ne olduğunu merak ettiğiniz kişiye yollayın. Bazen derdinin tam olarak ne olduğunu gerçekten merak ediyor insan. 

Zakkum - Seni Rastgele Sevmedim

Kalıplarından çıkmış ve zincirlerinden kopmuş bir şarkı olduğu için, mutlaka dinlemelisiniz. 'Ben seni rast gele sevmedim ki' gibi bir sözün, synth tadıyla birleşimi, sizi çok başka yerlere götürecek. Bırakın, şarkı sizi gittiği yere kadar götürsün. 

Canozan- Piç

Canozan'ın asi tarafını çok seviyorum. Tam o tarafını anlatan bir şarkı yapmış. Küfür olması değil, şarkının hafif salmışlık tadı, bambaşka bir noktaya taşıyor şarkıyı. Canozan bir sürü farklı sanatçı kimliğinden biri gibi, her şarkısında bambaşka bir Canozan ile karşılaşmak heyecanlandırıyor beni.

Ahmet Hatipoğlu - Saatin Kaç

Deniz kenarında, güneş hafif batmaya başladığı zaman, havaya günden kalma güneş kokusu sindiğinde, arkadaş grubuyla deli gibi dans etmelik şarkı. Buram buram yaz kokuyor, biraz da salmışlık.

Kirli - Ah Aman Aman

Yeni keşfettiğim ve yeni keşfettiğim için üzüldüğüm bir şarkı. Rock şarkı ihtiyacımı Kirli ile gidermeye başladım. Geleceğin rock temsilcilerinden biri olacaklarından hiç şüphem yok. Umarım çok yakında, bir konserde canlı dinlemek ve söylemek nasip olur. 

Selin Çıngır - Ellerinin İzi 

İlk dinlediğimde, duraksamıştım. Şarkının enerjisi beni bağlamış gibiydi. Sonra şarkıyı durdurup, klibiyle beraber dinlemek istedim. Şarkıdan çok, Selin Çıngır'ın enerjisi olduğunu düşünüyorum. Sanatını yaşayan insanlarda çokça karşılaştığım bir durum. Şarkı ayrı bir enerji, Selin Çıngır apayrı bir enerji. Mutlaka uğrayın.

Billur Battal - İtiraf Et 

Billur Battal her şeyden önce ses demek benim için. Son zamanlarda duyduğum en 'en' kadın seslerinden biri. Karanlık bir kuyunun içinde, gözümü alan bir ışık gibi. Altyapısından buram buram erotizm kokusu aldığım bir şarkı İtiraf Et, hipnotize ediyor. Bir kere dinleyince, bir daha çıkamıyorsunuz. Şiddetle tavsiyemdir.