Rody Dünyada ve Hazan

Vurur kıyıya nefesim, tükendi kesildi sesim..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Rody Dünyada’nın yeni şarkısı Hazan çıktı. Bilmeyenler için, Rody Rekabet Olmadan da Yaşanır Bu Dünyada'nın kısaltılmış hali.

Bana göre Hazan son zamanlarda çıkan şarkıların en iyilerinden. İlk dinlediğimde uzunca bir off çektim. Meğerse ben uzun zamandır bu şarkıyı bekliyormuşum dedim. Yine duygudan duyguya sürükleyen muhteşem bir şarkı geldi Rody'den.

Hani böyle kenara köşeye sıkıştığımız anlar vardır ya, kara kara düşünüp, bir çıkış yolu aradığımız, işte Hazan öyle bir anı hatırlattı bana. İçimizde kıyametler koparken, dışarıya karşı buz kestiğimiz zamanlarda, dinlenilmesi gereken bir şarkı bence. Sakinleştiren ama bir o kadar da derin ve deli bir şarkı.

Rody Dünyada ve Hazan - Resim: 1

Rody’nin şarkıları hep büyük bir fırtınanın sonunu hatırlatır bana. Sağa sola savrulduktan sonra, hasar tespiti yaparken kendimizle başbaşa kaldığımız o anlar var ya, Rody’nin şarkıları öyle anlar için yapılmış gibi. Özellikle Hazan büyük kavgalardan sonra ki büyük vazgeçişleri anlatıyor sanki. Ama bunu çok sakin ve çok naif bir şekilde yapıyor. Derin derin nefes almaya ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda, sığınabileceğimiz bir liman gibi.

Rody zaten her türlü naifliği barındırıyor içinde. Hem şarkı sözleri, hem de şarkıların müziği bir bütün halinde insanın içine işliyor.

Hazan kırmadan dökmeden içimizde ki o yere dokunmaya çalışan ama bir o kadarda gerçeklerle yüzleştiren bir şarkı olmuş. Ümit Sergin’in fırtına öncesi sessizliğini andıran ses geçişleri ve gitarların tertemiz telleri muazzam bir kombinasyon olmuş.

Bir Hazan yolculuğuna çıkmak için tam zamanı bence. Sesini sonuna kadar açmayı unutmayın.

Linklerini buraya bırakıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=-lOniSLxHz4

https://open.spotify.com/track/0lKTy6Or37NsBmdXCjulIT?si=0530cf4c73c9419c