Nilüfer Müzik Festivali 2022

Nilüfer Müzik Festivali, yasaklara rağmen düzenlendi. Biz de oradaydık ve herkese inat, en yüksek sesle şarkılara eşlik ettik.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Nilüfer Belediyesi çatısı altında düzenlenen ve organizasyonu SoldOut Event ve Biletinial ile yürütülen Nilüfer Müzik Festivali, bu yıl altıncı kez müzik severleri buluşturdu. 60 bin kişi, 'dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel' sloganıyla Balat Atatürk Ormanında bir araya geldi.

2-4 Eylül tarihlerinde düzenlenen festivalde, birbirinden değerli yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla, 31 konser yapıldı. Mert Demir ile başlayan festival, Mor ve Ötesin'in muhteşem konseriyle, ziyaretçilerine veda etti. İki ayrı sahnede düzenlenen konserlerde, en küçüğünden en büyüğüne kadar, en yüksek sesle şarkılar söylendi ve dans edildi. Bu dans edenlerin arasında ben de vardım. 

Kimler geldi kimler geçti?

Festivalin 1’inci günü: 

Mert Demir, Yedinci Ev, Jakuzi, Adamlar, The Away Days, Bedük ve Hey Douglas!. 

Festivalin 2’nci günü: 

Hedonutopia, No Land, Güneş, Yüksek Sadakat, Lola Marsh, In Hoodies, Sedef Sebüktekin, Evdeki Saat, Mode XL, Sena Şener, Cem Adrian ve Editors. 

Festivalin 3’üncü günü: 

Batu Akdeniz, Can Kazaz, Yaşlı Amca, Second, Kolektif İstanbul, Köfn, Ozbi, Islandman, The Blaze, Melike Şahin, Ceza ve Mor ve Ötesi. 

 

Festivalin gözdesi Editors oldu

Nilüfer Festivali'nin en çok ilgi gören sahnelerinden biri, açık ara ingiliz alternativ rock grubu Editors oldu. Muhteşem bir konsere imza atan Editors, festival ziyaretçilerinin büyük ilgisiyle karşılaştı. Rock müzik severlere doyasıya müzik ziyafeti yaşatan Editors, festival ziyaretçilerinin en çok beklediği konserlerden biriydi ve festivalin gözdesi oldu. 

 

Benim En’lerim:

Bedük - en çok zıpladığım konser

Ozbi - en bağırarak eşlik ettiğim konser

Cem Adrian - en gözlerimin dolduğu konser

Editors - izlediğim en iyi rock konseri

Evdeki Saat - 'Adana Köprü Başı’nı ne zaman söylecekler hadi hadi diye, en sabırsızlandığım konser

Ceza - Ceza’ya yetişmeye çalışırken, en nefes nefese kaldığım konser

Can Kazaz - Bir delinin kaç cehennemi olmalı acaba diye en kafa patlattığım konser

Sena Şener - Enerjisine ve güzelliğine en hayran kaldığım konser 

Hey Douglas - Dans etmekten en kan ter içinde kaldığım konser

Yasaklar

Son zamanlarda yasaklanan konserler ve festivallerden, Nilüfer Festivali de nasibini aldı. Festivalin başlamasına saatler kala, alkol ve konaklama yasağı geldi. Büyük uğraşlar sonunda, konaklama izni çıktı ama alkol yasağında geri adım atılmadı. Bu yasaklar yüzünden, büyük sponsorlar geri çekilmek zorunda kaldı. Hal böyle olunca, festival ziyaretçilerinin bir çoğu, alkol tüketimini festival alanının dışına taşıdılar. Kontrollü bir alanda, gençlerin özgürce eğlenmelerine müsade etmek yerine, kontrolsüz tüketime yol açıldı. Sevgi ve saygı çerçevesinde eğlenmek isteyen gençlere, biraz eğlenmeyi ve kafa dağıtmayı çok gördüler. Bazı kararların mantık çerçevesinde alınmadığı aşikar. Festival alanında polis memurları ve güvenlik ekibi sayesinde, her türlü güvenlik önemleri alınmıştı. Gençlerin kontrollü bir ortamda, hep beraber eğlenmesine müsade etmek yerine, festival alanının dışında kontrolsüz bir ortam yaratıldı. Gençleri ötekileştirerek ve parmakla göstermek yerine, güvenerek özgürlüğe giden yolda ilerlemek gerekirdi oysa. 

Nilüfer Müzik Festivalinin kahramanları 

Son dakika gelen yasaklara rağmen, pes etmeyen ve arka planda çalışan ekibe teşekkür etmek boynumuzun borcu diye düşünüyorum. Festivalin gizli kahramanları kesinlikle organizasyon şirketleri SoldOut Event ve Biletinial. Bu festivali gerçekleştirmek ve ziyaretçileri mutlu etmek için, gece gündüz uyumadan çalıştılar. Üç gün boyunca arka planda aralıksız çalışıp, ön tarafa hiçbir şey hissettirmediler. Güvenlik ekibi de keza öyle. Sıcak havalarda, güneşin altında saatlerce ayakta durarak, 3 gün boyunca güvenliğimizi sağladılar. Teknik ekibinden, güvenliğine kadar, sağlık ekibinden festival alanında çalışan, emeği geçen ve her bir işin ucundan tutan herkese çok teşekkürler. 

Ayrıca bizleri 3 gün boyunca dört dörtlük ağırlayan ve her şeyimizle en yakından ilgilenen İnci Razaki ve Adem Akçay’a kalpten teşekkür ediyorum. 

Son olarak Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve ekibine ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkürler.

Seneye hep beraber, ellerimizde kadehlerimizle, aynı yerde buluşalım!