Müzik ve eğlence sektörü diken üstünde

Lütfen aşı olun..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

1,5 senelik bir aradan sonra tekrar konserlerine kavuşan müzik ve eğlence sektörü çalışanları yine diken üstünde. Son haftalarda Türkiye turizminin canlanmasından ve ülkeye akın eden turistlerden sonra vaka sayıları yükselmeye başladı. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünya'da hasta sayıları yükselişe geçti.

Özellikle Corona mutasyonu Delta'nın daha bulaşıcı olması, yaz aylarında hava sıcak olmasına rağmen, tedbirlerin elden bırakılmasından kaynaklı, virüs iyice yayılmaya başladı.Hal böyle olunca, Türkiye'de Corona boyunca en çok zarar gören müzik ve eğlence sektörü çalışanları ilerleyen günlerde neler olacağını tedirginlikle beklemeye başladılar.

Herkes biliyor ki, tekrar yasaklar ve kısıtlamalar geldiğini varsayarsak, yasaklardan nasibini ilk önce yine müzik sektörü alacak. Zaten hala 12'ye kadar kısıtlaması sadece konserler için geçerli.

Özellikle turizmin canlanması için, her türlü tedbirin ortadan kaldırılmasının yan etkilerinin ayak sesleri gelmeye başladı. Hem turistlerin akın etmesi, hem de yasakların ve tedbirlerin birden ortadan kalkması ve kimsenin kurallara uymaması herkesi tedirgin etmeye başladı.

Tatil yerlerinden paylaşılan görüntülerde, aşırı kalabalıklarda kimsenin mesafe yada maske kuralına uymadığını hepimiz gördük. Hem yabancı turistler geldi hemde bayram tatili sebebiyle yerli vatandaş da tatile gidince ortalık iyice karıştı.

Eylül’de neler olacak, Ekim ve Kasım ayların da kapanır mı kapanmaz mı, yasaklar gelirse ne olur, yasaksız önüne geçilebilir mi diye herkes kara kara düşünmeye başladı. Geçen sene problem vardı çözüm yoktu, artık problemin çözümü olan aşımız var ama mutasyonun daha hızlı yayılmasından dolayı, yine kapanacak mıyızkorkusu yaşamaya başladı herkes.

Hep bir ağızdan aşı olun sesleri yükselmeye başladı. Geçen seneki gibi vaka sayılarından çok, hastane doluluk oranına göre değerlendirme yapılması tavsiye ediliyor çünkü aşı olanların Corona'ya yakalansalar bile, hastalığı daha hafif atlatması söz konusu. Bu şekilde mutasyonlarla daha rahat baş edebileceğimizi ön görebiliyoruz. Fakat hala aşıya karşı olan insan sayısı çok yüksek. Bütün yük hem aşı olanların hemde hala tedbirli davrananların sırtına yüklendi ama hepimiz biliyoruz ki, Corona’dan kurtulmanın tek yolu herkesin aşı olması.

Herkesin belirsizlik içinde önümüzdeki aylarda neler olacağını kestiremediği bu günleri, hem maddi hem manevi olarak en az zararla atlamak dileği ile lütfen aşınızı olun..